Στράτος Τζώρτζογλου: «Κοινώνησα τη Μ. Εβδομάδα – Προσπαθείς να μην είσαι χομπίστας Χριστιανός όπως και χομπίστας επιστήμονας»

0
200

«Ένας Αϊνστάιν, που για πολλά χρόνια πιθανόν να ήταν άθεος, ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός» σχολίασε ο ηθοποιός

Στο «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου βρέθηκε καλεσμένος ο Στράτος Τζώρτζογλου ο οποίος διατύπωσε την άποψή του ως θρησκευόμενος, με αφορμή τη σημερινή επαναλειτουργία των εκκλησιών.

«Θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες, όπως και η πολιτεία πολύ σοφά λειτούργησε που έστω και για ενάμιση μήνα μπήκαμε σε καραντίνα για αυτό και δεν είχαμε την εξάπλωση του κορωνοϊού που είχαν άλλα κράτη. Τη Μεγάλη Εβδομάδα όμως, για παράδειγμα, σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να έβαζαν τον Επιτάφιο πάνω σε ένα αμάξι και να πήγαινε στις γειτονιές με μεγάφωνα» ανέφερε ο ηθοποιός αποκαλύπτοντας ότι εκτός από σήμερα, κοινώνησε  και πήγε σε όλες τις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας. 
«Δεν ήμουν μέσα στην εκκλησία. Ο ιερέας του ναού που τον ήξερα μου είχε αφήσει ένα παραθυράκι ανοιχτό και ήμουν απ΄έξω από την εκκλησία. Προσευχόμουν,
ακολουθούσα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, πήγα σε όλες τις λειτουργίες και μία μέρα απ΄αυτές κοινώνησα» ανέφερε.

«Φοβάμαι πλέον στις μέρες μας να μιλάω για τη θρησκεία γιατί μπορεί να θεωρηθώ γραφικός» πρόσθεσε. «Υπάρχει μια έντονη, αν θέλεις, πολεμική από ορισμένους οι οποίοι είτε είναι άθεοι είτε είναι οτιδήποτε άλλο. Προσπαθείς να μην είσαι χομπίστας Χριστιανός όπως να μην είσαι και χομπίστας επιστήμονας, επειδή πολλά ακούγονται πια. Μέχρι τελικά να αποδειχθούν και να καταλάβουμε. Καταλαβαίνω να μην χρησιμοποιείς το ίδιο κουτάλι στη Θεία Κοινωνία παρ’ όλο που έχουν υπάρξει στιγμές στην ιστορία… Θυμάμαι ένας παπάς κοινωνούσε λεπρούς και ο ίδιος ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα σε επαφή με τους λεπρούς και δεν κόλλησε ποτέ».

Και συμπληρώνοντας, εξήγησε: «Υπάρχουν δηλαδή παραδείγματα που ανατρέπουν τα επιστημονικά δεδομένα και ξαφνικά ένας Αϊνστάιν, που για πολλά χρόνια πιθανόν να ήταν άθεος, ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός».

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ