Χαμός στο διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: Το εξοχικό στο Λαγονήσι, η Άστον Μάρτιν και η κρίση στη Danaos

0
2367

Ποιες οι εξελίξεις στο διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου;

Σε αντιδικία μεγατόνων με αναφορές σε πολυτελή δώρα και αυτοκίνητα, σε ακίνητα στη Γλυφάδα και στo Λαγονήσι, αλλά και σε ταξίδια δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό, εξελίχθηκε η συζήτηση για τις αγωγές διατροφής που έχουν καταθέσει ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η τελευταία σύζυγός του και πρώην ηθοποιός, Σοφία Γιαννικοπούλου.

 

Σε δημόσια… διαβούλευση βγήκε η οικονομική κατάσταση του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της τελευταίας συζύγου του και πρώην ηθοποιού, Σοφία Γιαννικοπούλου.

Μπορεί η κρίση να έχει πλήξει τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας, αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει και για το συγκεκριμένο πρώην ζευγάρι, όπως άλλωστε προκύπτει και από το συνολικό ποσό περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί ως διατροφή για τις δύο ανήλικες κόρες και την ίδια.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το news247, πραγματοποιήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Τακτικής Μονομελούς, η συζήτηση για τις αγωγές διατροφής, που έχουν καταθέσει οι δύο πλευρές.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στη διαδικασία, αν και αρχικά διεκδικούσε διατροφή για τα παιδιά και την ίδια, ύψους 60.000 ευρώ το μήνα για μία τετραετία, δηλαδή περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, τελικά περιορίστηκε στην καταβολή της διατροφής για δύο έτη. Ο εφοπλιστής από την άλλη, πρότεινε να καταβληθούν 4.000 ευρώ για την κάθε κόρη και ακόμη 500 ευρώ για τη Σοφία Γιαννικοπούλου.

Παρά την προσπάθεια του προέδρου της έδρας να υπάρξει ένας συμβιβασμός, οι δύο πλευρές φάνηκαν ανένδοτες. «Βλέπω ότι είστε τρομερά μακριά» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος, αφού η πλευρά Γιανννικοπούλου υποστήριζε ότι τα χρήματα «μοιράζονται για τη μόρφωση των παιδιών, τις οικιακές βοηθούς και τις καθημερινές ανάγκες», ενώ η άλλη πλευρά δήλωσε: «πληρώνουμε απίθανα έξοδα και τελικά η κυρία κρατάει τα χρήματα στο λογαριασμό της και κάνει αγορές».

Συνήγορος Γιαννικοπούλου: Ο κύριος Κούστας εμφανίζεται θύμα της οικονομικής κρίσης και της γενναιοδωρίας του. Υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες εφοπλιστές, ζει με ιδιωτικά αεροπλάνα και κότερα, με κόστος ζωής εκατομμυρίων ευρώ.

Συνήγορος Κούστα: Χρησιμοποιεί τα χρήματα για λόγους αποταμιευτικούς ή για καταναλωτικά αγαθά. Ακόμα και στους καθηγητές ιδιαιτέρων μαθημάτων διπλασίαζε τις ώρες. Ζητούσε 20 ευρώ από τον καθηγητή και δήλωνε στον κ. Κούστα να καταβληθούν 40 ευρώ. Έβαζε «καπέλο»…

Πόσο κάνει μία Άστον Μάρτιν;

Προς υποστήριξη των ισχυρισμών Γιαννικοπούλου κατέθεσε μία από τις επτά αδελφές της πρώην ηθοποιού, η οποία στράφηκε κατά του εφοπλιστή αναφέροντας: «Η εταιρία του Danaos Corp. έχει στόλο 60 καράβια και ο ίδιος εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ μηνιαίως.

Η αδελφή μου δεν εργάζεται, ήταν ηθοποιός πριν 25 χρόνια. Αφοσιώθηκε στην οικογένειά και στα επαγγελματικά του συζύγου της. Δεν προβάλλεται ως συλλέκτρια σε τσάντες Hermes ή σε γούνες των 500 χιλιάδων ευρώ ή μονόπετρα. Αυτά τα κάνει η νυν αρραβωνιαστικιά του κ. Κούστα. Από τις ειδήσεις μαθαίνουμε τη ζωή και τα ταξίδια που κάνουν».

 

Πρόεδρος: Κατά τη διάρκεια έγγαμου βίου των δύο, ξέρετε αν ο κύριος Κούστας έκανε αντίστοιχα κάποιο δώρο στην αδελφή σας;

Μάρτυρας: Έκανε κοσμήματα από όσο ξέρω, κάποιας αξίας. Περίπου 15 κομμάτια αξίας 20.000 ευρώ ή 50.000. Αλλά δεν μπορείς να τα πουλήσεις ποτέ αυτά. Δεν ξέρω ακριβώς. Εγώ έκανα μια άλλη ζωή…

Πρόεδρος: Εκτός από κοσμήματα, δεν έκανε κανένα άλλο δώρο;

Μάρτυρας: Τί να σας πω; Δεν ξέρω και να τα κοστολογήσω. Μία Άστον Μάρτιν ως δώρο πόσο κάνει ας πούμε; Περίπου 60.000 ευρώ; Αλλά αυτά τα φυλάει η αδελφή μου για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της.

Πρόεδρος: Ψάχνουμε να βρούμε την περιουσιακή κατάσταση των δύο μερών. Δεν είμαι ούτε περίεργος, ούτε αδιάκριτος…

Σούπερ μάρκετ αξίας 3.000 ευρώ

Τα σχόλια του ακροατηρίου δεν φαίνεται να πτόησαν τη μάρτυρα, η οποια δήλωσε ότι τα τρέχοντα έξοδα της Σοφίας Γιαννικοπούλου και των παιδιών δικαιολογούν το ποσό διατροφής που διεκδικεί η πρώτη.

Περίπου στα 11.000 ευρώ υπολόγισε τα έξοδα για την κύρια κατοικία της οικογένειας, ένα σπίτι 900 τ.μ. στη Γλυφάδα, που απασχολεί δύο άτομα προσωπικό, και για το εξοχικό στο Λαγονήσι.

Τα τρέχοντα έξοδα του σούπερ μάρκετ εκτιμήθηκαν περίπου στα 3.000 ευρώ την εβδομάδα για τα παιδιά, ενώ άλλα 18.000 απαιτούνται το καλοκαίρι προκειμένου οι κόρες να πηγαίνουν σε κατασκήνωση στην Ελβετία ή στην Αμερική.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στα έξοδα συντήρησης των τεσσάρων οχημάτων της αδελφής της, ανάμεσά τους και η Άστον Μάρτιν, αλλά και τα «τρία με τέσσερα πάρτι που κάνουν τα παιδιά το χρόνο από 2000 έως 5000 ευρώ».

Μάρτυρας: Χρειάζονται περίπου 5.000 ευρώ για την ένδυσή τους, την οποία μέχρι τώρα αγόραζαν στη Νέα Υόρκη, αλλά τώρα πια υποχρεούνται να ψωνίζουν στην Ελλάδα.

Συνήγορος Κούστα: Και τί αγοράζουν με τόσα χρήματα;

Μάρτυρας: Αγοράζουν ρούχα όπως είχαν μάθει. Γνωρίζει ο κύριος Κούστας. Θέλουν να συνεχίσουν να ζουν όπως παλιά.

Συν. Κούστα: Ήδη έχουν επιδικαστεί ασφαλιστικά μέτρα για 20.000 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο. Αυτά πάνε σε σούπερ μάρκετ, θέλετε να μας πείτε;

Μάρτυρας: Η αδελφή μου ζει οικονομικά.

Συνήγορος Κούστα: Το βρίσκετε λογικό ο λογαριασμός του ρεύματος να είναι 24.000 ευρώ για το έτος 2015 – 2016;

Μάρτυρας: Η κατοικία είναι τεράστια. Διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα και air condition…

Όπως πρόσθεσε, η Σοφία Γιαννικοπούλου έχει στην κατοχή της σειρά από ακίνητα τα οποία δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί στο σύνολό τους έτσι ώστε να αποκτήσει κάποιο εισόδημα.

«Την κατοικία της οικογένειας δεν μπορεί να τη νοικιάσει και την εξοχική κατοικία την επισκέπτονται τα καλοκαίρια. Υπάρχει ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα αλλά είναι μικρό, περίπου 100 τμ και μπορεί να νοικιαστεί μόλις για 700 ευρώ. Υπάρχει ακόμα ένα διαμέρισμα που της μεταβίβασε ο κ. Κούστας και είχε παραχωρηθεί στη μητέρα μας, που πέθανε τον περασμένο Απρίλιο, όμως δεν θα «πιάσει» πάνω από 500 ευρώ» εξήγησε και κατέληξε: «ακόμα και να τα εκμεταλλευτεί τα έξοδα για τη συντήρηση και τους φόρους είναι τεράστια».

Δεν ξέρω τα εισοδήματα του αδελφού μου

Στο πλευρό του Γιάννη Κούστα κατέθεσε η αδελφή του, η οποία δήλωσε αδυναμία να προσδιορίσει το ετήσιο εισόδημα του εφοπλιστή και παρέπεμψε στη φορολογική του δήλωση εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι έχει εισοδήματα από τη ναυτιλιακή του εταιρία.

«Η ναυτιλία βρίσκεται σε κρίση. Εκτός αυτού η Danaos Corp. έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από μία συνεργαζόμενη εταιρεία που πτώχευσε. Όλο το κομμάτι της χασούρας το πήρε η εταιρεία μας. Τα δάνεια εξυπηρετούνται, αλλά δεν έχουμε έσοδα. Τα μερίσματα έχουν μειωθεί» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τί άλλαξε και πλέον ο αδελφός σας δηλώνει αδυναμία να πληρώσει τα ποσά αυτά;

Μάρτυρας: Δυστυχώς η κατάσταση της ναυτιλίας έχει αλλάξει πολύ.

Πρόεδρος: Δεν φτάνουν τα λεφτά ή λεει οτι δεν μπορεί; Υπάρχει τέτοια μεταβολή στη ναυτιλία;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας πω.

Πάντως, η μάρτυρας χαρακτήρισε υπερβολικά τα ποσά που διεκδικούνται, αλλά πως παρ’ όλα αυτά ο Γ. Κούστας καταβάλει ό,τι έχει συμφωνηθεί.

«Πάντως, σούπερ μάρκετ 3000 ευρώ την εβδομάδα μόνο αν τρώνε συνέχεια χαβιάρι κα μπον φιλέ. Κι εγώ με τα τέσσερα παιδιά μου δεν ζούμε άσχημα, αλλά έχουμε κρίση και αυτές οι απαιτήσεις είναι εξωφρενικές» είπε και συνέχισε: «υπολογίζουν έξοδα διακοπών 200 χιλιάδων ευρώ το χρόνο για δύο παιδιά και τη μητέρα τους. Δεν ζούσαν έτσι. Αυτό το ποσό είναι υπερβολικό».

Πρόεδρος: Πόσο κόστισε ο αρραβώνας του αδελφού σας τον περασμένο Σεπτέμβριο;

Μάρτυρας: Ποιός αρραβώνας; Ο αδελφός μου δεν είχε κάνει γιορτή για την εταιρία ούτε για τα γενέθλιά του. Για αυτό και ο κατάλογος των καλεσμένων ήταν από το χώρο εργασίας του…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ