Λέρος: Αδιανόητη δήλωση της μητέρας για τους βιασμούς των παιδιών της – «Δεν κάναμε κάτι κακό» ΒΙΝΤΕΟ

2
3492

Αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα φέρεται να υποστήριξε η μητέρα, η οποία μαζί με το σύζυγό της, κακοποιούσαν σωματικά και σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά τους στη Λέρο – Κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση του διεστραμμένου ζεύγους.

Οι γονείς – «τέρατα» κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (31/05) προσωρινά κρατούμενοι με ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και της τακτικής ανακρίτριας.

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κανένας δικηγόρος της Κω δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων και χρειάστηκε να διοριστούν συνήγοροι από τις δικαστικές Αρχές.

Στην κατάθεσή της, μάλιστα, η 47χρονη μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις φρικιαστικές πράξεις και τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά τους. Ο 52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε.

«Δεν πιστεύαμε ότι κάναμε κάτι κακό»

Την ίδια ώρα, αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους όσα φέρεται να υποστήριξε η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

«Ο δικηγορικός μας σύλλογος αριθμεί τα 94 μέλη, από τα 94 μέλη δεν ήθελε κανείς, όλοι αποποιήθηκαν. Στη συνέχεια διορίστηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου αυτεπάγγελτα, εγώ δηλαδή, μαζί με έναν νεαρό συνάδελφο, ένας για τον πατέρα και ένας για την μητέρα, γιατί οι υπερασπίσεις τους συγκρούονται σε κάποια σημεία», τόνισε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του epsilon tv και στον Σπύρο Χαριτάτο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Mανώλη Χατζηάμαλλος που τελικά ανέλαβε τη μητέρα των παιδιών από τη Λέρο, προσθέτοντας:

«Έχω μιλήσει με τη μητέρα, απολογήθηκε στον ανακριτή χθες και κρίθηκε προφυλακιστέα. Η μητέρα είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου, τουλάχιστον η εντολέας μου, τον άλλον δεν τον ξέρω, είναι μια κοπέλα που με το ζόρι έβγαλε το δημοτικό. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί βασικά πράγματα. Εμείς βάλαμε και αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η επικοινωνία είναι δύσκολη, δεν μπορώ να πω ότι επικοινωνώ απόλυτα με την κοπέλα αυτή, στο βαθμό που θα ήθελα. Πιστεύω ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κακουργήματος», σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι η εντολέας του δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως ο κοινός νους.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, η γυναίκα αισθανόταν πως έκανε κάτι που δεν έπρεπε να το ξέρει ο γείτονας, κάτι που δεν ήταν σωστό, αλλά δεν πίστευε πως έκανε κάτι κακό ή εγκληματικό.

«Το μέγεθος δεν το έχει αντιληφθεί, έχει καταλάβει ότι έχει κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό, είναι σίγουρη για αυτό αλλά σε κάποιες αποστροφές του λόγου της λέει ‘»μα το είπε ο σύζυγος». Δηλαδή, πράγματα που ο κοινός νους τα θεωρεί δεδομένα, στο μυαλό αυτής της κοπέλας δεν είναι το ίδιο, αυτό αποκόμισα», τόνισε.

«Η μητέρα και ο πατέρας των άτυχων παιδιών δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως ο καθένας μας», υποστήριξε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το αδιέξοδο των παιδιών. «Δεν πρέπει κανείς να σιωπά σε τέτοια περιστατικά σκληρής βίας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως για τη φρίκη που βίωναν ο ίδιος και τα αδέρφια στη Λέρο μίλησε χθες (31/05) ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του, τού είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο, ενώ βίαζε την αδερφή του από τα εννιά της χρόνια».

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης κακοποίησης στη Λέρο, ο μεγάλος γιος του ζευγαριού έσπασε τη σιωπή του αποκαλύπτοντας τον τρόμο μέσα στον οποίο ζούσαν ο ίδιος και τα αδέρφια του.

Ο νεαρός που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει ελαφράς μορφής νοητική υστέρηση, κατάφερε να φύγει πριν από μερικά χρόνια από το σπίτι της φρίκης. Ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του Ε, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε μέχρι τα 23 χρόνια του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, εκείνος μαζί με τον αδερφό του, που έχει επίσης νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία», είπε.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο ο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο», συμπλήρωσε ο μεγάλος γιος της οικογένειας.

«Πώς ήταν μέσα στο σπίτι η μητέρα;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον ίδιο να απαντά: «Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Και δεν σου έλεγε τι έχει. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με τη μητέρα μου, αυτός την έβαζε. Η μητέρα μου δεν φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δεν μιλούσε…».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι, όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της.

«Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν. Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου, ούτε ήξερα ότι είναι άξιος να κάνει αυτό που έκανε στην αδερφή μου», κατέληξε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΤΥΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΛΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ.

  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΑΤΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΓΊΝΟΥΝ ΒΟΒΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ