Φονική επίθεση με μαχαίρι σε εστιατόριο στο Βέλγιο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

0
101

Φονική επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο στην πόλη Moresnet του Βελγίου, κοντά στη Λίεγη. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, ενώ λίγο αργότερα η βελγική Sudinfo.be, ανέβαζε τον αριθμό των νεκρών σε τρεις και έναν ακόμη τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό πράγματι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο επεισόδιο στο χωριό του ανατολικού Βελγίου που –σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο– δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, όπως μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα La Libre Belgique ανέφερε στον ιστότοπό της ότι τα θύματα είναι δύο γυναίκες καθώς και ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με μια άλλη εφημερίδα, τη Le Soir, ο άνδρας αυτός μπήκε σε ένα εστιατόριο στην πόλη Μορεσνέτ-Σαπέλ και μαχαίρωσε μια πρώην συνεργάτιδά του με την οποία είχε σχέση.

«Η ενέργεια αυτή δεν ήταν τρομοκρατική» αλλά επρόκειτο για ένα έγκλημα για προσωπικές διαφορές, εξήγησε ο Τιερί Βιμέρ, ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Μπλομπιέρ, στη σελίδα του στο Facebook.

 

Μέχρι στιγμής οι βελγικές αστυνομικές αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του εγκλήματος ή το κίνητρο της επίθεσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ