Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο αδερφός θύματος συγχωρεί την αστυνομικό που πάτησε τη σκανδάλη

0
948

Απίστευτες σκηνές στο δικαστήριο του Ντάλας για μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις – Ο αδερφός μου θα ζητούσε από τον Θεό να τη συγχωρέσει, είπε ο αδερφός του θύματος

Πριν από λίγους μήνες, η αμερικανική κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο ενός αφροαμερικανού, από το πιστόλι λευκής αστυνομικού, η οποία… μπέρδεψε το σπίτι του γείτονα με το δικό της και τον πυροβόλησε ως εισβολέα.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δίκη σε δικαστήριο του Ντάλας των ΗΠΑ. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας στην πρώην αστυνομικό, καθώς και το γεγονός ότι, όντας σε σύγχυση, μπέρδεψε τα σπίτια. Ωστόσο, τιμώρησε την Amber Guyger με 10 χρόνια φυλάκιση, για τον φόνο του γείτονά της Botham Jean, στο διαμέρισμά του.΄Ήταν μία από τις πλέον περίεργες υποθέσεις, καθώς ο φόνος ήταν σαφής, η πρόθεση επίσης, ωστόσο το κίνητρο ανέτρεπε κάθε προηγούμενη δικαστική περίπτωση.

Στο άκουσμα της ποινής, η πρώην αστυνομικός ξέσπασε σε λυγμούς. Αυτό που θα ακολουθούσε, όμως, δεν μπορούσε να το είχε φανταστεί. Ο αδερφός του θύματος, Brandt Jean, σηκώθηκε όρθιος και περπάτησε προς το μέρος της γυναίκας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Όμως ο σκοπός του δεν ήταν εκείνος που θα περίμενε κανείς.

Ο αδερφός του θύματος, αν και ο πόνος ήταν βαθιά χαραγμένος στο πρόσωπό του ήθελε να αγκαλιάσει την Amber, λέγοντας: «Σε συμπαθώ πολύ ως άτομο. Δεν επιθυμώ τίποτα κακό για σένα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά θέλω να σε αγκαλιάσω». Μόλις πήρε την άδεια του δικαστή, άνοιξε τα χέρια του και κάλυψε τη γυναίκα, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τους λυγμούς της. Μάλιστα της είπε ότι αν ο αδερφός του ήταν στη ζωή, θα ζητούσε από τον Θεό να τη συγχωρέσει, όπως έκανε και ο ίδιος.

Η Amber καταδικάστηκε με 10 χρόνια φυλάκιση. Με καλή διαγωγή, θα εκτίσει τα πέντε χρόνια και ακολούθως θα βγει.

Ακολουθεί το βίντεο από τη στιγμή που ο αδερφός του θύματος αγκαλιάζει την αστυνομικό:

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ