Δολοφονία Σουλεϊμανί: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ανατινάζεται το αυτοκίνητο του υποστράτηγου

0
231

Στο βίντεο που ανάρτησε ειδικός αναλυτής θεμάτων άμυνας φαίνεται ο πύραυλος αέρος – εδάφους AGM-114 να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο του Σουλεϊμανί, δίπλα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της  Βαγδάτης – Το συγκεκριμένο βίντεο φιλοξενείται σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ

Εν μέσω απειλών από την Τεχεράνη και δραματικής κλιμάκωσης της κρίσης στον Κόλπο, βίντεο – ντοκουμέντο από την επίμαχη στιγμή της ανατίναξης του αυτοκινήτου του Σουλεϊμανί βλέπει το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες, το Πεντάγωνο παρέμενε αόριστο σχετικά με την ίδια την επιχείρηση, όταν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατά διαταγήν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δημοσιότητα έχει έρθει πλέον βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος ανατινάζει το όχημα του Κασέμ Σουλεϊμάνι, δίχως να έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για την αυθεντικότητά του.

Babak Taghvaee @BabakTaghvaee

: This is the moment when first AGM-114 air-to-surface missile launched from a MQ-9 Reaper drone hit the convoy carrying -Quds Force commander, Qasem & commander, Abu-Mahdi al-Muhandis last night near ‘s International Airport! https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1212898923876159488 

Babak Taghvaee @BabakTaghvaee

#BREAKING: Not only #PMU‘s PR head & 3 senior #Hezbollah/#PMU leaders are dead it is reported that commander of #IRGC Quds Force, Qasem Soleymani is targeted too! 1st video showing wreckage of the cars which were targeted by a #USAF near #Baghdad Intl Airport can be seen here👇

Ενσωματωμένο βίντεο

Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω πόλεμο

trump00

«Θα εξοντώσουμε τους εχθρούς των ΗΠΑ», επισήμανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου- Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε στις ιρανικές απειλές και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν κριθεί αναγκαίο – Επανέλαβε ότι ο υποστράτηγος του Ιράν ευθύνεται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων

Ο πόλεμος των απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν κόβει την ανάσα της διεθνούς κοινότητας, με τα σενάρια για την απάντηση της Τεχεράνης, μετά τη δολοφονική επίθεση, να εγείρουν φόβους για αναζωπύρωση της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια στο θέμα της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Μετά τις αλλεπάλληλες ιρανικές απειλές και τα διαδοχικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο πλανητάρχης προχώρησε ενώπιον δημοσιογράφων στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.

«Σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο», τόνισε.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε μετά τις ιρανικές απειλές τα εξής: «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε».

«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.

Οι πολιτικές τριβές στις ΗΠΑ

Πολιτική κρίση στις ΗΠΑ φαίνεται ότι προκαλεί η ενέργεια του Αμερικανού προέδρου.

Ύστερα από τον χαρακτηρισμό της επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία μίλησε για «προκλήτικη και δυσανάλογη» ενέργεια από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν έχει την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο με το Ιράν, χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου».

Ανέφερε παράλληλα πως ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτατους ηγέτες του Κογκρέσου προτού οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Σουλεϊμανί.

Όταν ο Τραμπ δήλωνε: «Για να επανεκλεγεί ο Ομπάμα θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν»

«Για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν», ανάρτηση προηγούμενων ετών που προκαλεί αίσθηση και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Αυτό είχε γράψει στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ το 2011, επικρίνοντας τον προκάτοχό του ότι χρησιμοποιεί έναν πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για να ενισχύσει την πολιτική του στήριξη στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί.

«Μην αφήνετε τον Ομπάμα να παίξει το χαρτί του Ιράν με σκοπό να ξεκινήσει έναν πόλεμο ώστε να επανεκλεγεί. Προσέξτε Ρεπουμπλικάνοι!», έλεγε ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ σε άλλη ανάρτησή του το 2012.

Ο «διάδοχος» του Σουλεϊμανί απειλεί: Θα δούμε πολλά αμερικανικά πτώματα στη Μέση Ανατολή

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο οποίος διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, διεμήνυσε λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα.

Απειλές φτάνουν, μετά τον Ιρανό πρόεδρο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν για τον θάνατο του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Συγκεκριμένα, το Σώμα ορκίζεται «σκληρή εκδίκηση».

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

Iράν: Ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια αυτή των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια…το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι», τόνισε ο Ζαρίφ.

Οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο από αμερικανική επιδρομή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο CNBC.

Oι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο «διάδοχος» του Σουλεϊμανί απειλεί: Θα δούμε πολλά αμερικανικά πτώματα στη Μέση Ανατολή

caani0

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς – Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ουάσινγκτον – Τεχεράνης βρίσκεται σε εξέλιξη, προκαλώντας ταχυπαλμία στην παγκόσμια κοινότητα, η οποία έντρομη παρακολουθεί τα σενάρια για τα αντίποινα που θα ακολουθήσουν.

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο οποίος διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, διεμήνυσε λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα.

«Πρωτοτύπησε» πάλι ο Τραμπ: Έτρωγε παγωτό την ώρα που ανακοινώθηκε η δολοφονία του Σουλεϊμανί

trumpg7-thumb-large

Γευμάτιζε στη λέσχη Mar-a-Lago, περιτριγυρισμένος από παλιούς φίλους – Το σκηνικό αυτό θυμίζει την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στις δυνάμεις να πραγματοποιήσουν αεροπορική επιδρομή στη Συρία την άνοιξη του 2017

Εκτός τόπου και χρόνου… η φράση αυτή θα μπορούσε να περιγράψει την εικόνα του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια της επίθεσης στη Βαγδάτη. Δεν συνομιλούσε με αξιωματούχους της κυβέρνησής του, ούτε καν βρισκόταν σε θέση αναμονής περιμένοντας εναγωνίως την έκβαση της αεροπορικής επιχείρησης των ΗΠΑ σε βάρος του Ιρανού υποστράτηγου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρωτοτύπησε και πάλι…Την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί, γευμάτιζε στη λέσχη Mar-a-Lago, περιτριγυρισμένος από παλιούς φίλους.

Μάλιστα, τη στιγμή που σέρβιραν στον Ντόναλντ Τραμπ το κρέας και το παγωτό, το Πεντάγωνο επιβεβαίωνε πως οι ΗΠΑ βρίσκονταν πίσω από την επίθεση.

Το σκηνικό αυτό θυμίζει την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στις δυνάμεις να πραγματοποιήσουν αεροπορική επιδρομή στη Συρία την άνοιξη του 2017.

Μετά την επίθεση, ο Τραμπ μιλούσε λεπτομερώς για το… κέικ σοκολάτας που έφαγε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ καθώς τον ενημέρωνε για τα πλήγματα των πυραύλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ