Προς όλους τους ιδιοκτήτες ζώων και ξενοδοχείων «cows and their sad existence on Kos island – COW SUFFERING AFFECTS TOURISM» (Pics)

0
9195

Προς όλους τους αγρότες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων «cows and their sad existence on Kos island – COW SUFFERING AFFECTS TOURISM» (Πως οι αγελάδες που υποφέρουν επηρεάζουν τον τουρισμό της Κω)

Η Ελληνική και Ελβετική Βοήθεια Ζώων (Greek and Swiss Animal Help, GASAH) είναι μια νόμιμη αφιλοκερδής οργάνωση με σκοπό να ανακουφίσει τα δεινά των ζώων στη Κω.

Κάθε βδομάδα λαμβάνουμε παράπονα από τουρίστες των οποίων οι διακοπές αμαυρώνονται από το θέαμα των βοοειδών που βρίσκονται στα ξενοδοχεία με ελλιπή σκιά και νερό .Υπολογίζουμε πως το 5-10% των τουριστών δεν επισκέπτεται ξανά το νησί μας, εξαιτίας της αναφερόμενης κατάστασης. Είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό σοκ για τους τουρίστες οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπου θεωρείται αυτονόητη η σωστή αντιμετώπιση των ζώων. Ελάτε στη θέση τους.

Οι αγελάδες στη Κω δεν έχουν πρόσβαση σε νερό όταν το έχουν ανάγκη. Αντ’ αυτού το νερό τους παρέχεται όταν οι ιδιοκτήτες τους έχουν το χρόνο ή τη διάθεση. Εμείς οι άνθρωποι αποφασίζουμε το πότε μπορούν τα ζώα μας να πιούν νερό (μια βασική ανάγκη), ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30°C. Ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι οι αγελάδες χρειάζονται 250 λίτρα νερό καθημερινά.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σχεδόν ποτέ δεν τους παρέχεται σκίαστρο με αποτέλεσμα να υποφέρουν όλη μέρα κάτω από το καυτό ήλιο. Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τη GASAH. Επιπλέον, οι αγελάδες με σπασμένα άκρα δεν δέχονται την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη, ωστόσο προορίζονται για αναπαραγωγή. Τα κέρατα τους μένουν χωρίς θεραπεία έχοντας τη κατάληξη να μεγαλώνουν μέσα στα μάτια τους. Ο Ευρωπαϊκός νόμος σαφώς ορίζει ότι η αγελάδα πρέπει να έχει πρόσβαση σε σκιά και νερό 24 ώρες το 24ωρο. Γνωρίζεται ότι οι αγελάδες που καταναλώνουν αρκετό νερό παράγουν περισσότερο γάλα και καλύτερο κρέας;

Η GASAH προτίθεται να συνδράμει το κάθε αγρότη που χρειάζεται κάτι. Επίσης μπορούμε να παράσχουμε ηλιακούς φράχτες.

Παρόλα αυτά θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε το έργο των αρμόδιων αρχών να δράσουν. Οι ιδιοκτήτες που δεν συμμορφώνονται και δεν προσφέρουν στα ζώα τους νερό 24/24 καθώς και σκίαστρο παραβαίνουν το νόμο. Για τη μη τήρηση του νόμου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να υποστούν τις συνέπειες για τους ίδιους, τα βοοειδή τους και το τουρισμό.

Ωφελούμαστε από την αγελάδα. Μας παρέχει κρέας, γάλα, δέρμα τουλάχιστον ας σεβαστούμε τις βασικές ανάγκες της.

Ήρθε ο καιρός να δράσουμε! Ήρθε η ώρα για τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τους νόμους προς όφελος των ταλαίπωρων αγελάδων, του εαυτού τους και του τουρισμού.

* Αγελάδα με σπασμένο πόδι, χωρίς πρόσβαση σε νερό ή σκιά, σε κοινή θέα πολλών τουριστών σε αγρόκτημα δίπλα σε εστιατόριο στο Μαρμάρι.

picture_000000059w22Y015zxc023q03c0c939r22043

*Η κινητή μονάδα της GASAH , μπορεί εύκολα να τοποθετήσει περίφραξη προσφέροντας ελευθερία, σκιά και νερό για τις αγελάδες. Τρώμε το κρέας τους. Ας τις αντιμετωπίσουμε σωστά τουλάχιστον.
Η GASAH δανείζει φράχτες στους συνεργαζόμενους ιδιοκτήτες ζώων επιτρέποντας έτσι σε περισσότερα βοοειδή να ζήσουν φυσικά ως αγέλη, όπως η φύση και δωρεάν με σκιά και νερό όποτε επιθυμούν. Περισσότερο γάλα, κρέας καλύτερης ποιότητας – κέρδος για όλους.
Στις φωτό η πρόεδρος GASAH Μάριον Jarvis και η ομάδα της μαζί με έναν από τους αγρότες που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτοποριακό έργο βοηθώντας τον να δημιουργήσει τον φράχτη.

Mπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί της εδώ: www.gasah.ch

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ