Αρχική Ειδήσεις Μαχαιρώματα Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις – Γερμανός παιδόφιλος πίσω από την εξαφάνισή της;

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις – Γερμανός παιδόφιλος πίσω από την εξαφάνισή της;

0
138

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν το Μάιο του 2007 από πορτογαλικό θέρετρο, στην Praia da Luz, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη, προχώρησε η βρετανική Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης, (03/06).

Δεκατρία χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μανλτίν, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, ταυτοποιήθηκε ένας νέος ύποπτος.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο, κρατούμενο στις φυλακές της Γερμανίας, ο οποίος την περίοδο που εξαφανίστηκε η – τρίχρονη τότε – Μαντλίν, κινούνταν με ένα βανάκι μάρκας VW T3 Westfalia, πολύ κοντά στο πορτογαλικό θέρετρο.

Δείτε το βαν που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος:

Η βρετανική Αστυνομία προς το παρόν δεν έχει κατονομάσει τον ύποπτο, ωστόσο σύμφωνα με τις περιγραφές, πρόκειται για έναν λευκό άνδρα με κοντό ξανθό μαλλί και αδύνατο.

Οι ανακοινώσεις των Αρχών – Το προφίλ του δράστη

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», διευκρινίζει επίσης.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ.

Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Οι γονείς της μικρής ΜανλτίνΑP

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία περιγράφει την έκκληση που απηύθυνε σήμερα, ως μια «σημαντική εξέλιξη».

Θέλει να μιλήσει σε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για τον ύποπτο ή τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτόν, την περίοδο κοντά στην εξαφάνισή της μικρής.

Και τα δύο οχήματα, ένα βανάκι Volkswagen και μια Jaguar έχουν περιέλθει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος άνδρας έκανε μεταβίβαση το βαν σε ένα άλλο όνομα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού.

Επίσης, ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που εξετάζει η αστυνομία, είναι μία κλήση διάρκειας 30 λεπτών που έλαβε ο ύποπτος 1 ώρα περίπου πριν την εξαφάνιση της μικρής με το στίγμα της να εντοπίζεται στην επίμαχη περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και ο αριθμός, από τον οποίο δέχτηκε την κλήση, καθώς στην άλλη γραμμή μπορεί να βρίσκεται ο άνθρωπος «κλειδί» που θα λύσει το μυστήριο. Να σημειωθεί ότι το στίγμα της συγκεκριμένης κλήσης δεν εντοπίζεται στην ίδια περιοχή.

«Ίσως να γνωρίζετε, ενδεχομένως να ξέρετε κάποια πράγματα απ’ όσα έκανε, που πιθανόν εμπιστεύτηκε σε εσάς σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών Μαρκ Κράνγουελ.

«Έχουν περάσει περισσότερα από 13 χρόνια και η αφοσίωσή σας ίσως να έχει αλλάξει. Αυτό το πρόσωπο βρίσκεται στη φυλακή… τώρα είναι η στιγμή να παρουσιαστείτε».

Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτή στο θέμα της εμπλοκής του άνδρα και δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ