Σκυλιά κατασπάραξαν ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής μας (Σκληρές εικόνες)

14
4127

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ (σκληρές εικόνες)

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνειτο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Κω τα οποία, είτε κυκλοφορούν μόνα τους είτε σε αγέλες και «χτυπούν» περιφραγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχές μας κατασπαράζοντας μεγάλο αριθμό αμνοεριφίων  γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση στους κτηνοτρόφους του νησιού για την οικονομική και όχι μόνο ζημιά που υφίστανται.

Συγκεκριμένα, χτες τα ξημερώματα «χτύπησαν» στην κτηνοτροφική μονάδα του συμπολίτη μας Σκεύου Κασίου στο δρόμο Ασκληπιείο-Ζιά (περίπου δύο χλμ πριν τις Χαϊχούτες) περνώντας την περίφραξη που φαίνεται στις εικόνες, όπου και κατασπάραξαν δέκα ετοιμόγεννα κατσίκια (τα φονικά δαγκώματα όπως φαίνεται και στις φωτό ήταν στον λαιμό των ζώων, στα γεννητικά όργανα τραβώντας τα κυοφορούμενα μικρά τους και στα συκώτια). Επίσης τραυμάτισαν σοβαρά άλλα 5 τα οποία όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις θα καταλήξουν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το συμβάν έγινε εν ώρα καταιγίδας έχοντας αντιληφθεί την απουσία του κτηνοτρόφου (όλες τις υπόλοιπες βραδιές που ο κτηνοτρόφος βρισκόταν στη μονάδα δεν πλησίαζαν).

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό αφού συνολικά τους τελευταίους μήνες μόνο ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει χάσει 30 κατσίκια από παρόμοια περιστατικά.Επίσης άλλοι κτηνοτρόφοι της ίδιας περιοχής προς Χαϊχούτες έχουν βρει κατά τον ίδιο τρόπο κατασπαραγμένα αρκετά αμνοερίφια, πρόσφατα έγινε παρόμοιο χτύπημα και σε ζώα στη Λάμπη κλπ.

Για τα περιστατικά αυτά έχει ενημερωθεί η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ οι κτηνοτρόφοι καλούν τον δήμο που είναι κατά τον νόμο υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα για τη λήψη μέτρων.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι κτηνοτρόφοι να φτιάξουν σοβαρές περιφράξεις άμα θέλουν να προστατεύουν τα ζώα τους. Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες. Τα σκυλιά είναι ζώα, δε θα σκεφτούν ότι αυτό που κάνουν έχει οικονομική επίπτωση στον άλλον. Έλεος δηλαδή! Σαν να αφήνεις τα ντουλάπια της κουζίνας ξεκλείδωτα και σου φταίει το μωρό που πάει και τ’ανοίγει

    • Τα σκυλια δεν ειναι ζωα.Ζωα ειναι κατι τυποι σαν εσενα που θελουν σκυλια για να το παιξουν .

    • Ελα ρε Νικο.Να κυκλοφοραμε εμεις στο δρομο επιτρεπετε η πρεπει να μπουμε σε κλουβια γιατι εχεις αφησει κατι ζωα σαν εσενα τα σκυλια τους ?

    • Φίλε Νίκο αν δε ξέρεις τα προβλήματα που έχουν οι κτηνοτρόφοι και τι πρέπει να κάνεις για σωστή περίφραξη καλύτερα μη σχολιάζεις κατά αυτών…Και να έχεις σωστή περίφραξη για φαντάσου ένα σκύλο πεινασμένο τι μπορεί να κάνει για να φάει…Σχολίασε καλύτερα κατά αυτών που έχουν σκυλιά για μόστρα ή το πήραν άπλα για να χατίρι του παιδιού τους και μόλις δουν τα δύσκολα τα παρατάνε στους δρόμους και στα δάση…Βέβαια ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει τη δίκη του γνώμη αλλά όχι να μιλάς για πράγματα που δε ξέρεις και να φτάνεις στο παραλογισμό….

  2. …..Βρε Νικολα μενουν στους ανθρωπους φραγκα για τοσο μακρος φραχτες?
    Τα αδεσποτα θελουν μαζεμα με αποχη!!

  3. Ελεος πια με τα κομπλεξικα ανθρωπακια ακοινωνητα που για να καλυψουν την ανυπαρξια τους εχουν γεμισει με σκυλια.Ας τα φυλαξουν τι τα εχουν για επιδηξη?Μαγκια?Για παρεα παντως δεν τα εχουν σιγουρα.Εχουν καταφερει και στρεφουν μερικους ανθρωπους εναντια στα σκυλια ενω το προβλημα ειναι αυτα τα ζωα που το παιζουν αφεντηκα των σκυλων

  4. Ποια αγέλη σκύλων ρε παιδια;;Μένω κοντά απο την περιοχή που δηλώνουν και ποτε δεν ειδα αγέλη σκύλων,και αν υπάρχει κανενα αδέσποτο σκυλί που πεινάει ειναι αυτα τα οποία πετάνε οι ίδιο οι κτηνοτρόφοι που ειναι και κυνηγοί και επειδη δεν τους κάνουν τα πετάνε.Δεν τους νοιαζει που εχουν τα αιγοπρόβατα μεσα στο κρυο την βροχη ακομα και τα νεογέννητα και τις μάνες που μολις εχουν γεννήσει και στην τελική αν ήθελαν να ηταν σωστοί και βαςη νόμου θα επρεπε να τα εχουν σε στάβλο μεσα μετα την βόσκηση τους και με σωστή περίφραξη.Οι περισσότεροι τα εχουν σε παράγκες με περίφραξη της πλάκας,πως γίνεται να υπάρχει περίφραξη ετσι οπως διάβασα στο άρθρο και να μπήκαν τα σκυλια;;;;Σε λιγο θα μας πουν οτι την άνοιξαν απο μόνοι τους οι σκύλοι και μπήκαν,να τα συντηρείται πρώτα σωστά και μετα να ρίχνεται ευθύνες οι ανεύθυνοι,συμμορφωθείτε λιγο εκει στο βουνό

    • ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΝ ΚΑΓΚΟΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΖΩΑ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ. ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥ Κ…!

  5. Οι «κτηνοτρόφοι» να σταματήσουν να καταπατούν με τα ζώα τους χώρο που δεν τους ανήκει γιατί αν τους ξαναδώ στα χωράφια μου θα τους τουφεκίσω…Άντε με τον καθένα που νομίζει επειδή έχει 10 ζώα του ανήκει όλο το βουνό…

  6. lipon file niko anikis kai esu sto klap ayton poulene neopliti pou pernoun skilia kai pane meta kai ta afinoun sto dromo h se kapio vouno na kanoun zimies epidis h den tous aresou meta h den tavgazoun pera k kala gia ayto an den kseris ti travai enas xtinotrofo min petagese san tin p…@ ts kai milas giati malon eisai enas kopros pou ka8ete sto pc kai skoliazis ma8e prota ti travane ayti h an 8ropi giana ta megalosoun k meta mila..axriste…

    • Εσύ Αλβανοτουρκόγυφτε μάθε να γράφεις πρώτα και μετά θα διαβάσουμε τι λες. Έμαθες και το κλαπ. Παπάρα!

  7. Ο άλλος μπορεί να είναι μ@λ@κας και να παρατάει το κατοικίδιο του στο βουνό πεινασμένο. Δεκτό. Εσύ νοιάζεσαι για τα ζώα σου; Κάνε περίφραξη. Δε νοιάζεσαι; Μην κλαίγεσαι. Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω τα πρόβατα έπρεπε να είναι σε στάβλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ