Erasmus+ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΚΩ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

1
2344

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Erasmus+
ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΚΩ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Το σχολείο μας κατά το διδακτικό έτος 2016-2017 υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Τουρκικό σχολείο Ατατούρκ στην Αττάλεια της Τουρκίας με θέμα «Εκπαιδευτικές Γέφυρες στην Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου θα πραγματοποιηθούν 3 επισκέψεις στις οποίες θα συμμετέχουν 4 εκπαιδευτικοί κάθε φορά με σκοπό την επίβλεψη εργασίας και την επιμόρφωση τους σε θέματα διδακτικής και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικών συστημάτων των δυο χωρών και του αναλυτικού προγράμματος σπουδών .

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μεταφέρουν την ευρωπαϊκή διάσταση στο τουρκικό σχολείο. Θα έχουν την ευκαιρία να διδάξουν σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου το αντικείμενο τους στην Αγγλική γλώσσα . Θα ασχοληθούν με θέματα διεθνισμού , δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη , οικονομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας-αγορά εργασίας ,γεωγραφίας, πολιτισμού, ιστορίας , υγείας και ασφάλειας, περιβάλλοντος μέσω των νέων τεχνολογιών καθώς και διοίκησης των σχολικών μονάδων.

Το σχέδιο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς των δυο χωρών να ανταλλάξουν απόψεις , να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να συνειδητοποιήσουν πως μπορούν να ωφεληθούν από την Ευρωπαϊκή πολιτική ενισχύοντας έτσι την ενεργό συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων στην Ε.Ε ,να δημιουργήσουν την δυνατότητα να διαπραγματεύονται και να αποκτήσουν στάση ανεκτικότητας και αμοιβαίας κατανόησης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας να αναδείξουν την ιστορία του σχολείου και να προβάλλουν τον πολιτισμό του νησιού μας .

Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 3-14 Οκτωβρίου 2016 και θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί 1) Καλλιόπη Ζάρακα ( συντονίστρια )

2) Χρυσώ Σαπουλίδου-Παπαχαρτοφύλη 3) Φίλιππος Παπανικολάου 4) Χρήστος Καλτσάτης. Οι επόμενες 2 επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2017.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο τέλος του σχολικού έτους με σκοπό τη διάδοση των αποτελεσμάτων .

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΜΑΡΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΑΡΑΚΑ

picture_000000036w22Y015zxc023q03c0c939r22044

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ