Αρχική Ειδήσεις Παιδί Αν υπήρχαν προσφυγόπουλα στο σχολείο μου, πως θα τα υποδεχόμουν;

Αν υπήρχαν προσφυγόπουλα στο σχολείο μου, πως θα τα υποδεχόμουν;

0
167

Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί των μαθητών του τμήματος Ε3 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής εκφράζονται μέσα απο τη μαθητική εφημερίδα με τίτλο «Βουτιά στις λέξεις» που οι ίδιοι οι μαθητές εκδίδουν.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί ανά τρίμηνο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ύλης που περιλαμβάνει το έντυπο, γίνεται την ώρα των μαθημάτων.

Μέσα στην πλούσια  ύλη της εφημερίδας των μαθητών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι προβληματισμοί τους στο προσφυγικό θέμα. Οι μαθητές, απαντούν στο ερώτημα «αν το σχολείο μου φιλοξενούσε προσφυγόπουλα, πως θα τα υποδεχόμουν» αλλά και «ποιά η θέση μου για τους πρόσφυγες που έχουν περάσει στην Ελλάδα».

Τα αποσπάσματα απο τα συγκεκριμένα ερωτήματα, αναδημοσιεύονται σήμερα στη «Ροδιακή».

«Αν το σχολείο μου φιλοξενούσε προσφυγόπουλα πως θα τα υποδεχόμουν;»

Εγώ προσωπικά θα τα υποδεχόμουν με χαρά, με ωραίο τρόπο γιατί  έχουν τραβήξει πολλά. Αυτά ήταν μπροστά σε πολέμους και είναι σε δύσκολη θέση. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους. Θα τους φερόμουν φιλικά.  Αλεξάνδρα Χ.

Θα τα υποδεχόμουν πολύ καλά. Θα τους βοηθούσα στα μαθήματα και θα τους μάθαινα λίγο-λίγο την ελληνική γλώσσα. Θα τους κερνούσα γιατί δεν θα είχαν να φάνε. Θα καθόμουν μαζί τους στο διάλειμμα και θα τους μάθαινα τι σημαίνει γυμναστική. Μιχάλης Ν

Θα τα υποδεχόμουν με χαρά, θα τα έκανα φίλους μου, γιατί θα έβαζα τη δικιά μου θέση στη δική τους. Τσαμπίκα Π.

Θα τους έδινα τη θέση μου στην τάξη. Δέσποινα Π.

Θα τα υποδεχόμουν με χαρά, όπως υποδέχτηκαν κι εμένα με χαρά τα παιδιά. Ενίντα Χ.

Θα τα υποδεχόμουν με αγάπη. Θα τους γνώριζα κάποια παιδιά του σχολείου ανάλογα την τάξη που πάνε. Θα τους χάριζα λίγα βιβλία και θα τους ξεναγούσα στο σχολείο. Μάγδα Π.

Θα τα υποδεχόμουν με αγάπη και φροντίδα γιατί έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Έχουν περάσει από πολέμους, θάλασσες, έχουν πεθάνει οι συγγενείς τους. Οι φίλοι τους έχουν βομβαρδιστεί. Σκέφτομαι κι εγώ αν ποτέ χρειαστεί να γίνω πρόσφυγας θα ήθελα να μου δείξουν φροντίδα και αγάπη. Ταξιάρχης Λ.

Θα τα υποδεχόμουν με χαρά επειδή κι αυτοί ξένοι είναι κι εγώ ξένη είμαι και τους καταλαβαίνω. Αλεξάνδρα Τ.

«Ποια είναι η θέση μου για τους πρόσφυγες που έχουν περάσει στην Ελλάδα».

Αν έμπαινα στη θέση τους θα ήμουν πολύ στενοχωρημένη γι’ αυτό πρέπει να τους δώσουμε την αγάπη μας.   Αλεξάνδρα Τ.

Μ’ αρέσει που είναι στην Ελλάδα γιατί μπορούν να μάθουν από εμάς και εμείς να μάθουμε απ’ αυτούς. Αρκεί να μη μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ζαχαρένια Χ.

Εγώ πιστεύω πως η χώρα μας κάνει μια πολύ ευγενική πράξη που φιλοξενεί τους πρόσφυγες που φεύγουν απ’ τις χώρες τους  για να προστατευτούν από τους πολέμους που πιθανώς είναι μακροχρόνιοι. Γιάννης  Τ.

Η γνώμη μου είναι πως οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και κάποιοι πρέπει να τους δώσουν δουλειά, λεφτά, σπίτι και άλλα πράγματα. Χρήστος Σ.

Οι πρόσφυγες γυρίζουν όλον τον κόσμο με τα πόδια για να βρουν κάπου να κατοικήσουν. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν τους αγαπάνε. Αναστασία Τ.

Πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να φύγουν ο καθένας στον προορισμό του, για να βρουν τη ζωή τους ξανά. Τσαμπίκα Π.

Λυπάμαι τους πρόσφυγες γιατί περνάνε πολλά, χάνουν συγγενείς, φίλους και το πιο σημαντικό χάνουν την πατρίδα τους, το σπίτι τους. Μάγδα Π.

Χιλιάδες πρόσφυγες  έρχονται στην Ελλάδα ας έρθουν και στη Ρόδο θα τους υποδεχτούμε με χαρά. Φαμπιάν Μπ.

Εντάξει θα μου άρεσε αν ερχόντουσαν εδώ γιατί τους λυπάμαι, θα ήθελα να τους βοηθήσω αλλά από την άλλη δεν θα ήθελα να τους μιλήσω γιατί φοβάμαι. Εμιλία Χ.«

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εφημερίδα των μαθητών είχε αποσπάσει το 2014 το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Σχολικού Εντύπου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Αποσπάσματα της σχολικής εφημερίδας, θα δημοσιευθούν σε επόμενα φύλλα της Ροδιακής.

 

ΠΗΓΗrodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ