ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Μαρίας Τσουκάλη «Τα παλάτια των ασβών» απόψε στο Χάνι

0
1010

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Χάνι η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης- Μαρίας Τσουκάλη, “Τα παλάτια των ασβών” από το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των χειμερινών Ιπποκρατείων.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ειρ. Χατζηχριστοφή, παρουσιάζοντας τα παιδιά που συνέπραξαν στη δραματοποίησή του σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό-μουσικό Βασίλη Κοκκαλάκη.

Το βιβλίο παρουσίασε η συγγραφέας Ειρήνη Μαρία Τσουκάλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Παλάτια σμιλεμένα στους σταλαγμίτες, μανιτάρια που φεγγοβολούν στο σκοτάδι και ασβοί με κουρδιστά καπελάκια… Όλα αυτά κρυμμένα μέσα σε μια τεράστια σπηλιά.

Για πόσο μπορεί, όμως, η ματαιοδοξία ενός βασιλιά να κρατήσει μια κοινωνία στην απομόνωση και στην άγνοια; Τι συμβαίνει όταν ο φόβος κυριαρχεί της γνώσης;

Ένα έμμετρο παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας και αναδεικνύει την αξία της κριτικής ικανότητας και της ελεύθερης σκέψης, χωρίς να «κουνάει διδακτικά το δάχτυλο».

Μια παραλλαγή του «μύθου του Σπηλαίου» του Πλάτωνα, δοσμένη με κωμικά στοιχεία, μέσα από τη φωνή μικρών ασβών.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ειρήνη – Μαρία Τσουκάλη γεννήθηκε στην Κω το 1989. Έλκει μέρος της καταγωγής της από τη Νίσυρο και την Κάλυμνο. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πάτρας, στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ