ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καταχειροκροτήθηκε η μουσική παιδική παράσταση του 4ου Νηπιαγωγείου με Τάσο Ιωαννίδη

0
3107
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η πολύ δυναμική μουσική παράσταση με τον δημιουργό γνωστών παιδικών τραγουδιών Τάσο Ιωαννίδη στον κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους χειμερινό Ορφέα.
Αρχικά ο γνωστός δημιουργός τραγούδησε μαζί με τα παιδιά (αλλά και μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παππούδες που συνόδευαν τα παιδιά) και στο δεύτερο μέρος με την παιδική χορωδιά του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα, καταχειροκροτούμενοι.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση αεροπορικών (Κω – Αθήνα- Κω, Κω-Θεσσαλονίκη- Κω, Κω-Ηράκλειο- Κω) και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (Κω-Πειραιά-Κω με καμπίνα κι ένα εισιτήριο με το καταμαράν) με τυχερούς/ές:

Βαρβάρα Παμπρή

Σοφία Αποστολοπούλου

Διονυσία Γρύλλη

Β. Σταφυλαράκη

&

Κούλα Σάντου

Γνωρίστε τον Τάσο Ιωαννίδη

(από Elniplex.com)

  • Tasos IoannidisΟ Τάσος Ιωαννίδης θα λέγαμε ότι είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των Ελλήνων, που ενώ κατάφεραν να χτίσουν μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, την άφησαν προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ευτυχώς, όπως ο ίδιος παραδέχεται, δεν το μετάνιωσε παρά δικαιώθηκε για αυτή του την επιλογή. Και γιατί να το μετανιώσει άλλωστε αφού καμία καριέρα δε σταμάτησε στην Αυστραλία (συνεχίζεται λαμπρή) και εδώ έχτισε μια εξίσου σπουδαία μουσική παρουσία.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα την οποία εγκατέλειψε στα 18 του προκειμένου να μεταβεί στην Αυστραλία για σπουδές. Σπούδασε  Πληροφορική στο Πολυτεχνείο RMIT της Μελβούρνης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο της Μελβούρνης “MELBA”, απ’ όπου και αποφοίτησε, με κύριο όργανο την κλασική κιθάρα. Στη συνέχεια φοίτησε στο NEW ENGLAND UNIVERSITY, όπου ειδικεύτηκε στη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.Έγραψε μουσική για πάνω από εκατό ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, παιδικές τηλεοπτικές σειρές, cartoon και εκπαιδευτικά προγράμματα Αυστραλιανής παραγωγής, που έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η ταινία «The Silver Brumby»(Πρώτο Βραβείο Μουσικής Κινηματογράφου στην Αυστραλία 1994, με πρωταγωνιστή τον Russell Crowe).Έγραψε επιπλέον μουσική σε πάνω από 20 θεατρικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων και δέκα που ανέβηκαν στο Play House – Arts Centre της Μελβούρνης, ως μόνιμος συνεργάτης (composer-in-residence), του Κρατικού Θεάτρου Αυστραλίας MTC, για δύο χρόνια. Μουσική του Τάσου Ιωαννίδη έχει παιχτεί από την Συμφωνική ορχήστρα της Μελβούρνης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μελβούρνης, την Melbourne Chamber Orchestra ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την Αυστραλία, την οποία και έχει εκπροσωπήσει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Έχει ακόμη διατελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ “Αντίποδες” στη Μελβούρνη και Σύμβουλος του Υπουργείου Καλών Τεχνών της Αυστραλίας.

    Η δουλειά του ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1984, όταν με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και του Φεστιβάλioannidis6 Αθηνών έδωσε δύο συναυλίες στο θέατρο Λυκαβηττού και δέκα συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα, με το έργο “Τα Παρατράγουδα” – ένα «μουσικό ντοκιμαντέρ» που αναφέρεται στα βιώματα των απόδημων Ελλήνων. Αποτέλεσμα αυτών, δύο δίσκοι στην Λύρα: Το “Σινιάλο”, με ερμηνευτές τον Κώστα Καράλη και την Ηλέκτρα, και ‘‘Τα Παρατράγουδα’’, με την Γλυκερία και την Ισιδώρα Σιδέρη.

    Το 2000 ήταν καθοριστική χρονιά καθώς η ανάγκη του για επανασύνδεση με την μητέρα πατρίδα  τον οδήγησε στην απόφαση να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα πλέον στην Ελλάδα. Εγκατέλειψε  μια ζηλευτή καριέρα, για να ξαναρχίσει στην Ελλάδα από το μηδέν. Το 2001 παρουσίασε στο Ηρώδειο το Συμφωνικό Ορατόριο “Αποκάλυψις Ιωάννου του Θεολόγου” με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, δύο τενόρους ψάλτες (Γιάννης Χριστόπουλος και Ευ. Χατζησίμος), βαρύτονο (Κύρος Πατσαλίδης), σοπράνο (Μαρία Μητσοπούλου) και Αφηγητή τον Γιάννη Φέρτη. Στο μεταξύ συνεχίζει τη συνεργασία του με σκηνοθέτες στην Αυστραλία.

    Ακολουθούν ένα CD στην EMI ‘‘Να λες το σ’ αγαπώ σαν μυστικό’’, σε στίχους Πάνου Σταθόγιαννη, με ερμηνευτές τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και την Μαρία Παπαλεοντίου.

    Στη συνέχεια ήρθε μια σειρά τριών παιδικών CD στην Legend με τίτλο “Λάχανα και Χάχανα”. Στο πρώτο cd ο Τάσος Ιωαννίδης μελοποίησε τα 24 στιχουργήματα του Αναγνωστικού της Α΄Δημοτικού. Το δεύτερο cd είναι «Η προπαίδεια σε τραγούδια» και το τρίτο ονομάζεται «Εδώ Νηπιαγωγείο» και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Χάρη στη σειρά  “Λάχανα και Χάχανα” ο Τάσος Ιωαννίδης είχε την χαρά και την ευκαιρία να συνεργαστεί με ανθρώπους όπως ο Ευγένιος Σπαθάρης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, η Φωτεινή Δάρρα και ο Παντελής Θαλασσινός.

    Με βάση τα τραγούδια από τα Λάχανα και Χάχανα, δημιούργησε το παιδικό musical «Λάχανα και Χάχανα – The musical», που την προηγούμενη χρονιά παρουσιάστηκε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Κυψέλη ενώ το καλοκαίρι περιόδευσε σε πολλά θέατρα της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ