ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση & θερμά χειροκροτήματα στη γιορτή του 7ου Δημοτικού – Ο Δ. Τριπολίτης δώρησε στο σχολείο τα παράσημά του

1
6955

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Όλη η ιστορία της Δωδεκανήσου μέσα σε ένα εντυπωσιακό θεατρικό «Ιστορίες του παππού», με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό των παιδιών παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ανακαινισμένου 7ου δημοτικού σχολείου Κω.

Τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί τους: Μαρία Σταματελοπούλου και Αντώνης Σβύνος παρουσίασαν μια πολύ όμορφη και παραστατική αναδρομή στην ιστορία των νησιών μας μέχρι την απελευθέρωση και την ενωμάτωση με τη μητέρα Ελλάδα, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και συγχαρητήρια απ’ όλους τους παριστάμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιών Πολεμιστών Κω Δημήτρης Τριπολίτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μανώλης Ζερβός, οι πρώην Διευθυντές του σχολείου Θωμάς Σχουλλής και Χαράλαμπος Αλαχιώτης και πολλοί συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η επίδοση των παρασήμων του επίτιμου προέδρου των παλαιών πολεμιστών Κω κ. Τριπολίτη από τον ίδιο στην Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού κ. Ειρήνη Κουτσούτη τα οποία και τοποθετήθηκαν σε περίοπτη θέση έναντι της κεντρικής εισόδου στο σχολείο (φωτό-βίντεο). Ενώ, ανέσυρε μνήμες από τα χρόνια των Ιταλών και τις στιγμές που έζησε ως μαθητής στις ίδιες αίθουσες διηγούμενος χαρακτηριστικές στιγμές με την τιμωρία του για μια απάντηση που είχε δώσει ως Ορθόδοξος μαθητής στην καθολική δασκάλα-σουόρα.

Επίσης, η κ. Σία Κριθάρα – Ζαράφτη δώρησε στο σχολείο (απ’ όπου είχε περάσει και η ίδια ως μαθήτρια) μια υφαντή Κώτικη παραδοσιακή φορεσιά, τη ζώνη της οποίας θα κεντήσει η κ. Νανέτ Παυλίδη.

Τέλος, μαζί με όλους τους παραπάνω η Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού κ. Κουτσούτη ευχαρίστησε θερμά την κ. Μαρία Κορκή για την προσφορά πινάκων και κάδρων που κοσμούν τις αίθουσες του σχολείου.

Και τα βίντεο από την δημοτική τηλεόραση dhras.gr:

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετική γιορτή ξεχωριστή και προσεγμένη που τίμησε και δίδαξε με τον σεβασμό ιστορία.Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους αξιους δασκάλους τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ