ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ & Νηπιαγωγείο στην Κω – Πίεση για έναρξη ενεργειών στην αποψινή εκδήλωση

1
2885

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αγωνία κυρίως για το μετά… των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Κω (όταν οι γονείς φύγουν από τη ζωή), πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξεν. Κως η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων «ο Σωτήρ», με προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες και την εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ (Ε.Σ.Α.Μ.Ε.Α.) Βάσω Λάσπη η οποία και ουσιαστικά αναλαμβάνει το συνδετικό ρόλο ώστε να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του στόχου δημιουργίας ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ στην Κω με την σύμπραξη του συλλόγου με τον Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ).

Όπως εξήγησε η κ. Λάσπη υπάρχουν οι άνθρωποι κλειδιά που μπορούν να βοηθήσουν όπως και το σχετικό πρόγραμμα για την χρηματοδότηση του προσωπικού ενός τέτοιου κέντρου μέσα από τον ΕΟΠΥΥ.

Την σύμφωνη γνώμη τους με αυτή την πρωτοβουλία του συλλόγου κατέθεσαν τόσο η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Βάσω Πη, όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ από τους οποίους η κ. Λάσπη ζήτησε τη σύμπραξη και τη βοήθειά τους στην εξεύρεση χώρου. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι από τη στιγμή που καταλήξουν στο χώρο υπάρχει και η υπόσχεση του κ. Σβουρένου να αναλάβει και σε αυτή την περίπτωση την ανέγερση του κτηρίου (ΒΙΝΤΕΟ).

Παράλληλα, από την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ (παρούσα ήταν και η Αντιπρόεδρος Πόπη Κιαπόκα) τονίστηκε ότι σε συνεργασία με το ΒΑΚΟΥΦ υπάρχει σε εξέλιξη η υλοποίηση δημιουργίας και νηπιαγωγείου ΑΜΕΑ, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα γονέων αναφορικά με το θέμα του λεωφορείου στην πόλη (βίντεο).

Παρούσες ήταν επίσης η Σ.Κανταρζή και η Π. Κάννη από το Όραμα, εκπρόσωποι φορέων και αρκετά μέλη του Συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ Κω.

Προηγήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από την Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια Χρύσα Σαρρή και την Κοινωνιολόγο-επιστημονική σύμβουλο Σοφία Καϊτατζή (ΒΙΝΤΕΟ).

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ