ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στη ζωή των παιδιών του 1ου Δημοτικού Κω

0
1111

Με αφορμή το οργανωμένο πρόγραμμα για την Ανακύκλωση από την υπηρεσία καθαριότητας και περιβάλλοντος του δήμου Κω, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω, όλη την χρόνια δούλεψαν με διάφορα project γύρω από την Ανακύκλωση.

Μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχουν σε διαφορετικά προγράμματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών μαζεύοντας ανακυκλώσιμα υλικά όλο τον χρόνο . Το θέμα της Ανακύκλωσης απασχόλησε την εκπαιδευτική κοινότητα και δραστηριοποιήθηκε με εκδηλώσεις, ενημερωτικές επισκέψεις  με στόχο την ευαισθητοποίηση και την παιδεία των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του.

Το ζητούμενο όπως επισημαίνει η Κ. Δακορόνια δασκάλα στο 1ο Δημοτικό είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση να γίνει συνείδηση μέσα από τα διάφορα προγράμματα όχι μόνο σε θεωρητικό  αλλά και πρακτικό επίπεδο με κατασκευές, βιωματικά παιχνίδια και πλούσιες κατασκευές, με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των γονέων.

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης εφαρμόστηκε από όλους τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού με την επίβλεψη της διευθύντριας Μαρίας Ψύρη.
Οι κατασκευές των παιδιών θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τα ανακυκλώσιμα είδη την Κυριακή το πρωί στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κω.

c

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ