Νέες ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ξαναζωντάνεψαν υπέροχα την Μαντάμ Σουσού τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κω στον Ορφέα

2
1296

ΔΕΙΤΕ  (νέες) ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Η πολυαγαπημένη Μαντάμ Σουσού, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά ξαναζωντάνεψε σήμερα -σε δύο παραστάσεις- το μεσημέρι και  το απόγευμα  στον Ορφέα με πολλές επευφημίες και χειροκροτήματα για τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κω που το ανέβασαν με τον δικό τους υπέροχο και μοναδικό τρόπο.

ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (θεατρική παράσταση από το 1ο Γυμνάσιο Κω)

Χειμερινός Ορφέας

Ώρα έναρξης: 11.30π.μ. και 18.00μ.μ.

«Μαντάμ Σουσού» του Δ. Ψαθά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η πρωταγωνίστρια είναι μια καλοσυνάτη αλλά φαντασιόπληκτη γυναίκα, σύζυγος ενός ιχθυοπώλη, που πιστεύει πως έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει την ξεπεσμένη μεγαλοαστή στους γείτονες της φτωχής συνοικίας του Μπίθουλα, όπου ζει. Ο άντρας της παρ’ όλο το χλευασμό των γειτόνων του, δεν της χαλάει το χατίρι και συμφωνεί πάντα μαζί της. Ένας απατεώνας πληροφορείται πως η γυναίκα κληρονόμησε εξ Αμερικής μια μεγάλη περιουσία. Καταστρώνει ένα σχέδιο για να της φάει τα χρήματα. Την ξελογιάζει κι εκείνη τον ακολουθεί, εγκαταλείποντας τον άντρα της. Εγκαθίστανται στο Κολωνάκι και ξοδεύουν τα χρήματά της επιδεικτικά, μέχρι που ο απατεώνας εξαφανίζεται με όσα χρήματα έχουν απομείνει. Η μαντάμ Σουσού θα επιστρέψει με καμένα φτερά στη λαϊκή γειτονιά και στον καλόκαρδο άντρα της που εξακολουθεί να την αγαπά.

Το έργο από τη μια απεικονίζει με γλαφυρό τρόπο τις συνήθειες των ανθρώπων μιας λαϊκής γειτονιάς και από την άλλη στηλιτεύει τη μεγαλομανία και τη «σηκωμένη μύτη» ορισμένων ανθρώπων. Η ηρωίδα πάντως με τις απίστευτες «ελληνικούρες» όπως «τσοκαρίες», «Μπίθουλας», «πτωχούληδες» κ.ά έγινε εξαιρετικά αγαπητή ίσως γιατί λίγο ως πολύ, ο καθένας μας κρύβει μέσα του κάποια στοιχεία του χαρακτήρα της.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος 17 μαθητές και το έργο δίδαξαν οι καθηγήτριες Ελένη Γωργακά και Ελένη Κρικέλη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ