Το βίντεο που συγκλόνισε τον πλανήτη: Προσφέρθηκε να τη βιάσουν ομαδικά για να σώσει το μικρό της

0
1082

ΟΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Καθηλωμένους στις οθόνες τους κράτησε εκατομμύρια τηλεθεατές ένα νέο βίντεο του National Geographic, με τραγική πρωταγωνίστρια, αυτή τη φορά, μία λεοπάρδαλη του χιονιού.

Μετά λοιπόν τις επικές μάχες των ιγκουάνα με τα φίδια στα νησιά Γκαλαπάγκος, ένα νέο ντοκουμέντο από την εκπομπή Planet Earth II έκοψε την ανάσα σε όσους το παρακολούθησαν, παγώνοντάς τους παράλληλα το αίμα.

Και αυτό γιατί έζησαν με την ίδια αγωνία, λες και βρίσκονταν στα Ιμαλάια, τον αγώνα που έδωσε, με δυο αρσενικά, μια λεοπάρδαλη του χιονιού, προκειμένου να προστατέψει το μικρό της.

Ο αφηγητής περιγράφει το συγκεκριμένο αιλουροειδές ως ένα από τα πιο επιβλητικά πλάσματα που έχουν ζήσει ποτέ στα Ιμαλάια, καθώς «οι λεπτομέρειες της ζωής του αποτελούν ακόμα μυστήριο», πριν αφήσει το σπάνιο υλικό από την άγρια φύση να «μιλήσει» από μόνο του.

Σε αυτό, μία θηλυκή λεοπάρδαλη του χιονιού, η οποία έχει αφιερώσει τα τελευταία δύο χρόνια στην ανατροφή του μωρού της που ακόμα εξαρτάται από αυτήν, έρχεται αντιμέτωπη με δύο αρσενικά.

«Τα αρσενικά σκοτώνουν τα μικρά που δεν είναι δικά τους», σημειώνει ζοφερά ο Sir Attenborough.

Και ενώ η μητέρα προσπαθεί να αμυνθεί κόντρα σε ένα αρσενικό, ένα δεύτερο, μεγαλύτερο, κάνει την εμφάνισή του.

leopardali3

Η μάχη είναι αναπόφευκτη, ωστόσο σύντομα η μητέρα και το μικρό της βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στους θηρευτές…

Τότε, με μια κίνηση που ξάφνιασε ακόμα και τους ειδικούς, η θηλυκή λεοπάρδαλη «προσφέρει» τον εαυτό της στο μεγαλύτερο αρσενικό για να σώσει το μωρό της! Σκοπός της είναι να αποσπάσει την προσοχή τους  από το νεογνό της, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεφύγει!

Συνεχίζοντας πάντως να παίζει με τα συναισθήματά μας, ο αφηγητής τονίζει όχι μόνο ότι η μητέρα τραυματίστηκε τόσο που δεν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ξανά, αλλά δεν την είδαν ξανά μαζί με το μικρό της.

Μέχρι πριν από ένα μήνα, όταν κάμερα «έπιασε» τη λεοπάρδαλη και έπειτα από μία ώρα το μικρό της στα πρώτα του βήματα ανεξαρτησίας, γράφοντας έτσι το καλύτερο ίσως τέλος που θα μπορούσε να έχει η συγκλονιστική αυτή ιστορία…

 

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ