Γεωδίφης: Επαναλειτουργεί ο σεισμογράφος της Νισύρου | Κατέγραψε τον χτεσινό σεισμό των 3 Ρίχτερ

1
2767

Η ΓΚΡΊΝΙΑ ΠΙΆΝΕΙ ΤΌΠΟ!!!

Είναι γεγονός, μετά από ένα εξάμηνο ο σεισμογράφος της Νισύρου λειτουργεί. Φαίνεται ότι η γκρίνια μας ήταν καταλυτική να επιδιορθωθεί ο μοναδικός σεισμογράφος , της περιοχής. Κανονικά έπρεπε να είχαμε 5 σεισμογράφους αλλά έστω και έτσι μπορέσαμε να συντονιστούμε με την δόνηση που εκδηλώθηκε την Τρίτη το πρωί . Είχε μέγεθος 3.0 σύμφωνα με το EMSC[2.8 για το Γεωδυναμικό] έγινε αισθητή στην πόλη Κω και την απέναντι μικρασιατική ακτή. Το επίκεντρο του ήταν λιγο έξω από την Αμμόγλωσσα του Σκανδάριου, μόλις 4,5χλμ βόρεια του λιμανιού της πόλης.Είχε εστιακό βάθος 5χλμ. και συνέβη στις 7.55, 23/7/2019 . Μάλλον προήλθε από δευτερεύουσα δομή του δυτικού τμήματος του Ρήγματος Gokova. Το ακριβές στίγμα του σεισμού δεν έχει διορθωθεί ακόμη από σεισμολόγο. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Γεωδίφης[ geogeodifhs.blogspot]

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η ΕΤΟΙΜΌΤΗΤΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΗ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ!

Η εμπειρία λέει ότι για να αντιμετωπίσεις τον Γαιήοχο χρειάζεται γνώση, συνεχή βελτίωση και πάνω από όλα ετοιμότητα. Ο κίνδυνος μιας φυσικής καταστροφής δεν μπορεί να μειωθεί με προσευχές και λόγια! Ο μετριασμός του κινδύνου απαιτεί σχέδια, προγράμματα και μακροχρόνια εργασία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Το κτίριο της Οδού Ναυκλήρου αν και του 1928, άντεξε το 1933. Το ίδιο συνέβη το 2017 όμως με πληγές. Το τμήμα της οικοδομής προς το αρχαιολογικό χώρο είναι του 19ου αιώνα. Η φωτογραφία είναι από καρτ-ποστάλ, μετά τον σεισμό του 1933 που στάλθηκε στην Αμερική και σημειώνεται το σπίτι με ένα σημάδι,για να αναγνωρίσει ο παραλήπτης ότι το σπίτι ήταν το μόνο που δεν κατέρρευσε. Ο λόγος που δεν έχει καταστραφεί από τους ιστορικούς σεισμούς είναι επειδή συντηρείται κατάλληλα, αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, αν δεν γιατρευτούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές του νεοκλασικού από την κύρια δόνηση του 2017, κάποια στιγμή θα χαθεί με ή δίχως σεισμό.

Γεωδίφης[ geogeodifhs.blogspot]

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.