Βρήκε φροντίδα & αποκατάσταση ο τραυματισμένος Γκιώνης που βρέθηκε στο Πελεζίκι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

2
2074

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργου

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΚΊΩΝΗΣ ΒΡΉΚΕ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για τον τραυματισμενο Γκιωνη το σπάνιο αυτό πτηνό.

Οι εξαιρετοι φίλοι και γνωστοί οικολόγοι Βαγγέλης Τρακοσας και Κώστας Κωστογλακης ανέλαβαν άμεσα την φροντίδα του τραυματισμενου (σπασμένο δεξί φτερό) πτηνού.

Οι Κωοι πολίτες αποδεικνύουν ότι έχουν μεγάλη οικολογική συνείδηση και είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι για θέματα που άπτονται την προστασία των ζώων .

Απόψε το βράδυ βρήκα στη μέση του δρόμου στην περιοχή ΠΕΛΕΖΙΚΙ έναν Γκιώνη, ένα σπάνιο πτηνό. Το δεξί του φτερό είναι σπασμένο και αδυνατεί να πετάξει.

Είναι η τρίτη φορά που βρίσκω τραυματισμένο Γκιώνη τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η επιστημονική ονομασία του Γκιωνη είναι Otus scops. Ο όρος «σκωψ «ετυμολογειται από το «σκωπτω «και αναφέρεται στο επίμονο και διαπεραστικο βλέμμα του.

Η λέξη Γκιωνης είναι ηχομιμητικη και προσομοιάζει το άκουσμα της φωνής του πουλιού. Άλλες κοινές ονομασίες είναι νυχτοπουλι και κλωσσος.

Ο Γκιωνης είναι αποκλειστικά νυκτοβιος και θερμοφιλος. Φωλιαζει σε τρύπες και κοιλοτητες δένδρων. Ζει και αναπαράγεται σε ανοικτά δάση, οικισμούς, πάρκα, κοντά σε κατοικημενες περιοχές.

Τρέφεται κυρίως με έντομα αλλά πολλές φορές θηρεύει και μικρά ερπετά και μικρά θηλαστικά και είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμος στη γεωργία.

Παρακαλώ οποιος σύλλογος προστασίας τέτοιων σπάνιων πτηνών ή ζωοφιλικος σύλλογος ενδιαφέρεται να αναλάβει την αποκατάσταση του να επικοινωνησει τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο ‎6944347738.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΕ. ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟ??
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΑΣΜΑ? ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΖΩΟ? ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΥΣΙΑ (ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ? ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΛΙΚΑ?

  2. Μπράβο σας που ενδιαφερθήκατε για το πουλάκι. Βρήκατε τελικά κάποιον σύλλογο να νοιαστεί ή κάποιον κτηνίατρο έστω?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ