ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κω: Με νεανικό παλμό, ομιλία για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση & πολλή μουσική

16
2501

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με νεανικό παλμό, πολιτική ομιλία από το στέλεχος της ΚΝΕ Μαρία Γκιτάκου, μουσικά νεανικά σχήματα από την περιοχή μας, κέφι τραγούδι και χορό πραγματοποιήθηκαν απόψε στο πάρκο Ξενία στην Κω, οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Ένα φεστιβάλ που -όπως επεσήμαναν τα μέλη της ΚΝΕ στον χαιρετισμό τους- χτίζεται με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες. Στο φεστιβάλ που φτιάχνεται με τα “υλικά” της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους, του στόχου να χτίσουμε μια κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ιδιαίτερα φέτος, η συζήτηση και η ενημέρωση επικεντρώθηκε  στις μέρες εκείνες που πριν 100 χρόνια συγκλόνισαν τον κόσμο, το κορυφαίο γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Μπορεί να πραγματοποιήθηκε πριν 100 χρόνια, το 1917 στη Ρωσία, -όπως τονίστηκε -όμως συνεχίζει να δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να ανατρέψουμε τον παλιό και ξεπερασμένο καπιταλισμό που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, ανεργία και προσφυγιά.

«Το μέλλον μας είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός! Γι’ αυτό το φωτεινό μέλλον, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με δικαιώματα, αξίζει ο λαός και η νεολαία να πάρουμε σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα, με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πέρα από την πολιτική ομιλία-συζήτηση είχε ως εξής:

 

  • Συναυλία από Μαθητικό Συγκρότημα

  • Μουσικό αφιέρωμα για τον πόλεμο και την προσφυγιά από τις Πόπη Ξυλουρά & Χριστίνα Καλοτίνη

  • Συναυλία από τους Ευρίκλεια Κατσάβαρου, Χάρη Καματερό & Ευριπίδη Δέμο

  • & κλείσιμο με Λαϊκό Γλέντι από τον Βασίλη Κοκκαλάκη

ΒΙΝΤΕΟ-ρεπ. από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

Κι άλλα ΒΙΝΤΕΟ:

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ωραια μερα διαλεξατε στην επετειο του «στο Βιτσι και στο Γραμμο σα χωσαμε στην αμμο»…..ας μαθουν τα πιτσιρικια τι ετσι κομουνιστης διοτι ελληνας και κομουνιστης δεν υπαρχει
    https://ethnikonkratos.gr/2017/08/25/friki-eam-elas/

  2. Καποιος πρεπει να τους το πει…εχουμε 2017.Με τι ασχολουντε οι ανθρωποι θεε μου.Καλα οι καμμενοι γονεις αλλα τα παιδια να τα κανουν προβατακια?Ειναι πραγματικοι εγκληματιες.Αφηστε τα παιδια σας ελευθερα ..να σκευτουν ελευθερα ,να ζησουν ελευροι πολιτες και οχι πανω απο ολα το κομμα.

  3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΟΦΟΝΙΑΔΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ….ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ (ΠΛΗΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ)…….

  4. ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ,ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ , (29-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1949), ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΛΑΥΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ? ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΜΑΣ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ……….ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΣΑΣ ΧΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ……….Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ….ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ , ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ……..ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ……….

  5. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτογραφίες και τα ΜΜΕ για να φανεί το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος.

  6. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΑΥΤΗ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ.ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

    • Με το ζορι τους λετε τη δικια σας αληθεια και τα απομονονετε απο την προοδο για να μεινουν στο κομμα.Δεν με ενδιαφερουν τα δικα σας καμμενα μυαλα μα με τιποτα .Αλλα ειναι κριμα να χαραμιζετε νεα παιδια ,αξιολογα παιδια απλα για να μεινουν στο κομμα.Ελεος

  7. γιορτάζουν τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας οι σφαγείς Ελλήνων. Απόγονοι συμμοριτών, απολιθώματα του σταλινισμού

  8. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ. ΖΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΑΣ, ΚΟΡΟΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ…..ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΣΑΣ , ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ…..ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ..,.ΒΟΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ, (αιωνιοι φοιτητες) ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ…….ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ , ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ