Η. Καματερός: Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών

2
525

ΘΕΜΑ: << Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας>>.

Στην περιοδεία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Αντικείμενο της επίσκεψης, η παρακολούθηση υλοποίησης της δράσης παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδος.

Κατά την επίσκεψή τους στα νησιά Λειψούς, Αρκιούς και Αγαθονήσι, συναντήθηκαν με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους των νησιών με τους οποίους συζήτησαν τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν (ανάγκη διατήρησης μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α., ακτοπλοϊκό, κόστος μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, προσφυγικό κ.α.) και γενικότερα θέματα νησιωτικής πολιτικής.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, τέλος τόνισε ότι βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η άμβλυνση των συνεπειών της νησιωτικότητας. Η ευρυζωνική σύνδεση δήλωσε, μπορεί να λειτουργήσει «μαγικά» στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες συνήθως είναι αυτές που αντιμετωπίζουν τους πιο έντονους τεχνολογικούς αποκλεισμούς. Δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους δικαιούχους πολίτες, ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες και παράλληλα να μπορούν να εξοικειωθούν με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές.

Γραφείο Τύπου

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ