ΣΥΡΙΖΑ Κω: Ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία (1ο Γυμνάσιο Κω) – Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 15.371 αναπληρωτών

8
1122

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει την ίδρυση και μετονομασία 44 Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Πρόκειται είτε για ίδρυση νέων, είτε για την τακτοποίηση και αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας Τμημάτων Ένταξης, τα οποία επί σειρά ετών λειτουργούσαν χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως βασικές προτεραιότητες τον ενταξιακό προσανατολισμό της εκπαίδευσης και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, προχωρά στην ενίσχυση του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης.

Το σχετικό ΦΕΚ σε μορφή PDF

Συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα ιδρύονται

Τ. Ε. στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Πάτμου

Τ. Ε. στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Τ. Ε. στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Τ. Ε. στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου.

Τ. Ε. στο Γυμνάσιο Λειψών.

Τ. Ε. στο 1ο Γυμνάσιο Κω.

Τ. Ε. στο Γυμνάσιο Σύμης.

Τ. Ε. στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου.

Τ. Ε. στο Γυμνάσιο Παραδεισίου Ρόδου.

Τ. Ε. στο Γυμνάσιο Πάτμου.


Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε  σήμερα τα ξημερώματα ώστε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου νηπιαγωγοί ,δάσκαλοι καθηγητές και βιβλία να είναι στη θέση τους. Να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους κανονικά.

Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣΑ/ΘΜΙΑΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΒ/ΘΜΙΑΣΥΝΟΛΟ
2011-20122.50901.1123.621
2012-20133.54501.2964.841
2013-20141.25701841.441
2014-20152.49704982.995
2015-20160000
2016-20173.6951.4847405.919
2017-20186.3138.10495415.371

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Μια προτεραιότητα που καθορίζεται εδώ και χρόνια από Υπουργικές Αποφάσεις τις οποίες όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ουδέποτε εφάρμοσαν, καταλήγοντας να υποστελεχώνουν, τελικά,  τις δομές Ειδικής Αγωγής στα μέσα κάθε σχολικής χρονιάς.

Σήμερα προσλαμβάνονται στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 6.313 δάσκαλοι,  νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών ακόμη και στα 834 Ολιγοθέσια Σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τους περίπου 14.000 μαθητές των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας. Για τον σκοπό αυτό, τροποποιούνται τα ωρολόγια προγράμματα προσφέροντας τη δυνατότητα εμπλουτισμού του προγράμματός τους με νέα αντικείμενα (όπως Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.α.). Παράλληλα, φέτος τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους

Στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 954 καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια και 2.094 στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ 2.521 αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τοποθετήθηκαν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα όποια πραγματικά κενά προκύψουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα καλυφθούν από τις πιστώσεις που το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προνοήσει να υπάρχουν.

Για πρώτη φορά, έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται για το σχολικό έτος 2017-2018 σε νησιωτικές περιοχές, με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η έκπτωση αυτή αφορά αποκλειστικά στην πρώτη μετάβασή τους στις έδρες των Διευθύνσεων πρόσληψης, καθώς επίσης και τη μετακίνησή τους, εφόσον απαιτηθεί, σε άλλο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν αντίγραφο της Υπουργικής Απόφασης πρόσληψης  ή αντίγραφο της απόφασης  τοποθέτησης του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Ως Υπουργείο κάναμε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο. Με τον άρτιο συντονισμό και τον έγκαιρο προγραμματισμό μας, οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις σχολικές αίθουσες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί. Κυρίως, όμως, συνεχίζουμε την προσπάθεια, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, να πείσουμε για μόνιμους διορισμούς παντού, με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή. Καλή νέα σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν από σήμερα υπηρεσία. Τους εμπιστευόμαστε, όπως εμπιστευόμαστε κάθε δάσκαλο και καθηγητή που ασκεί με σεβασμό το λειτούργημά του».

http://www.minedu.gov.gr/news/30031-06-09-17-o-megalyteros-arithmos-proslipseon-15-371-anapliroton-ekpaideftikon-pou-ginetai-prin-tin-enarksi-tis-sxolikis-xronias-2

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

 Απάντηση Κ. Γαβρόγλου σε Κ. Μητσοτάκη για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη περί ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δήλωσε:

Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο να μιλάς με φοιτητές δημόσιου πανεπιστημίου και το πρώτο που τους λες να είναι «θα ιδρύσω ιδιωτικά»; Υπάρχει, ξέρετε, κι ένα θέμα ψυχολογίας. Μιλάς με αυτούς τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δώσει το παν για να είναι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, έχουν πάει εκεί που θέλουν να πάνε και έρχεσαι και τους λες: «παιδιά, εκεί έχει παραβατικότητα, πρέπει να συνδεθεί και με την αγορά εργασίας και θα ιδρύσω και ιδιωτικά πανεπιστήμια». Κατ’ αρχήν τι σημαίνει «θα ιδρύσω ιδιωτικά πανεπιστήμια»; Υπάρχει κι ένα Σύνταγμα, ξέρετε. Θα «ιδρύσω»; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τη σύνδεση με την κοινωνία, την εξωστρέφεια, είναι πράγματα που τα έχουμε πει τόσες φορές και τα εντάξαμε στον Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ψηφίσαμε. Αλλά ξέρετε, δεν μπορεί τα πανεπιστήμια να απεμπολήσουν τη δυνατότητα της γνώσης ως κάτι αυτοτελές.

Αυτό το «ιδιωτικά πανεπιστήμια με όρους και προϋποθέσεις», ξέρετε πόσα χρόνια το ακούω; Δεκαετίες τώρα.

Υπάρχουν και ορισμένα θέματα τάξης, πολιτικής τάξης και πολιτικής κουλτούρας. Υπάρχει μία πολύ σοβαρή πρόκληση κι αυτή είναι η εξής: θα διεκδικήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο; Αυτό που υπερηφανευόμαστε ότι είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη; Αυτό που με τόσα λίγα χρήματα κατάφερε να σταθεί στα χρόνια της κρίσης; Που παίρνουν τα ερευνητικά προγράμματα και που βγάζουν αυτούς τους επιστήμονες; Πως γίνονται όλα αυτά; Μεταφυσικά γίνονται;

Εγώ λέω να διεκδικήσουμε τη βελτίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Και αν ο κύριος Μητσοτάκης μπορέσει να αλλάξει το Σύνταγμα και του επιτραπεί να κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει, προφανώς δεν θα του απαγορεύσει κανείς να τα κάνει. Αλλά εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και πάρα πολύς κόσμος σε αυτήν την κοινωνία είναι υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου. Ας το υπερασπιστούμε κι ας μην το πετροβολάμε.

http://www.minedu.gov.gr/news/30066-06-09-17-apantisi-gavroglou-se-mitsotaki-gia-ta-idiotika-panepisimia

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. για να βολεψετε αναπληρωτες δηλ παλι φοροι εκλογες συντομα κ τον π..λοοοοοοοοοο

 2. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ… ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ! 1

  Μετά την Λιβαδειά και την Λάρισα, μπαίνει και η Καρδίτσα στο «χορό» της στέγασης «προσφύγων» σε διαμερίσματα – με όλα τα έξοδα πληρωμένα, συν οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες, συν κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου.
  Έτσι, η νεοταξίτικη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας και Λαρισαίων (ελεγχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενεργώντας στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων του… συνταγματικού τόξου), ανακοίνωσε την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας «προσφύγων» σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνολικά 600 «προσφυγάκια» – για αρχή.

 3. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ… ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ! 2

  Οι θέσεις προσωρινής φιλοξενίας θα είναι σε 30 διαμερίσματα στην Καρδίτσα (για 180 «προσφυγάκια») και σε 70 διαμερίσματα στη Λάρισα (για 420), ενώ το πρόγραμμα έχει στόχο να στεγάσει μέχρι το τέλος του έτους 31.000 «προσφυγάκια».
  Κι όλα αυτά ενώ τελειώνουν με συντριπτική ήττα των τζιχαντιστών, οι πόλεμοι σε Συρία και Ιράκ! Αλλά, δεν ακούγεται κιχ για την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στις εστίες τους, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους. Οπότε, δεν είναι ο πόλεμος που τους κρατά εδώ, αλλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων, για την επίτευξη του σατανικού σχεδίου ισλαμοποίησης της Πατρίδας μας!

 4. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΟΙ ΤΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ1

  ολλές τσάρκες ανά την Ελλάδα κάνει ο Αμερικανός πρέσβης και αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια… κινητικότητα. Βέβαια, στις περιοχές που πηγαίνει, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: πολλά «προσφυγάκια». Τυχαίο; Δε νομίζω!Ιδού ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τους πραγματικούς σκοπούς των επισκέψεών του, από τοblog της Βοιωτίας permisospress.blogspot.gr:«Στη Λιβαδειά για τους πρόσφυγες ο Αμερικανός πρέσβης.Σύσκεψη στην οποία θα παραβρεθεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πιάτ, θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη της Λιβαδειάς. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο παλιό δημαρχείο».

 5. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΟΙ ΤΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ 2

  Αλήθεια, γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα εν Ελλάδι «προσφυγάκια» ο Αμερικανός πρέσβης; Ή μήπως, ενεργώντας ως εκπρόσωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν ενδιαφέρεται απλώς, αλλά δίνει και τις σχετικές οδηγίες όπου πάει;(ΥΓ) 1: Θυμίζουμε, ότι η Λιβαδειά –που έχει δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ- είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφήρμοσε το σχέδιο στέγασης των «προσφύγων» σε σπίτια – με όλα τα κομφόρ και τα έξοδα πληρωμένα- για να «ενσωματωθούν» στην ελληνική κοινωνία, αφού δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από δω! Προφανώς, όλα αυτά γίνονται υπό την αιγίδα της αμερικανικής πρεσβείας και της CIA!

 6. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΟΙ ΤΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ 3

  (ΥΓ) 2: Παρεμπιπτόντως, ενώ παλαιότερα τα κομμούνια δεν άφηναν σε χλωρό κλαρί τους Αμερικανούς πρεσβευτές, κι όπου πήγαιναν τους έστηναν διαδηλώσεις («Yankees go home», κ.τ.λ.), τελευταία δεν κουνιέται φύλλο! Γιατί συντρόφια; Μήπως γιατί στην πραγματικότητα είστε κι εσείς υπό την αιγίδα της πρεσβείας και της CIA, υπέρ του κοινού σκοπού, μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες; Κι αν δεν είναι έτσι, αποδείξτε το! Αν τολμάτε, κάντε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της συνεδρίασης! Άιντε να σας δούμε και να σας… παραδεχτούμε!

 7. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ…

  Μπορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απέρριψε «ομοφώνως» την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας για να μην φιλοξενήσουν «προσφυγάκια» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης που επιβάλλει ποσοστώσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά οι χώρες αυτές (συν η Πολωνία) δεν προτίθενται να υπακούσουν «θέλουν δεν θέλουν»!Παρατηρώντας την υπερήφανη στάση των τριών χωρών, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε απέραντη θλίψη! Θλίψη, γιατί οι Ηγέτες τους έχουν την τόλμη να υπερασπίζονται τα συμφέροντά των Πατρίδων και των Λαών τους, κόντρα στα κοράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενώ εμείς εδώ έχουμε ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ που λένε μονίμως «ναι σε όλα»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.