Ηλίας Καματερός στη Ρόδο-Παρέμβαση στην Επιτροπή Παρακολούθησης Νοτίου Αιγαίου

0
301

Την στοχευμένη ενίσχυση των νησιών μέσω Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος οργανώνει η κυβέρνηση, με την υλοποίηση έργων που θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, κατά την παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση στη Ρόδο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούνται το ΕΣΠΑ, πρόσθετοι Ευρωπαϊκοί Πόροι 970 εκ. ευρώ που κατάφερε να κερδίσει η χώρα μας και τομεακά προγράμματα.
Ο Ηλίας Καματερός στάθηκε ιδιαίτερα, λόγω παρουσίας εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συμφωνία αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανάγκη ενίσχυσης των νησιών στο πλαίσιο της νησιωτικότητας. Όπως είχε προτείνει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο. Σε αυτή τη συνάντηση ο Ηλίας Καματερός παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος των νησιωτών βουλευτών παρουσία ευρωβουλευτών από όλες τις παρατάξεις.
Στη χθεσινή παρέμβασή του στη Ρόδο ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε επίσης:
1. Την έγκριση ήδη του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
2. Την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), στην προχθεσινή συνεδρίασή του, για κατανομή της πρόσθετης χρηματοδότησης 970 εκ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην χρηματοδότηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και όχι αποσπασματικών και αναποτελεσματικών δράσεων.
3. Την ταχεία υλοποίηση του ΕΣΠΑ, το οποίο η χώρα μας άνοιξε πρώτη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο Ηλίας Καματερός σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα ανοίξουν επιχειρησιακά προγράμματα που θα καλύπτουν το 50% του συνολικού προγράμματος των κονδυλίων της περιόδου μέχρι το 2020 ενώ η απορρόφηση πόρων το 2016 θα ξεπεράσει το στόχο του 7%, όταν για την αντίστοιχη περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν είχε ξεπεράσει το 1,5%.

Τέλος επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα νησιά και μέσω των τομεακών προγραμμάτων, όπως προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ