Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης: Ποιους κόβει από τις λίστες – Ποια τα νέα ονόματα στη ΝΔ & στα Δωδ/σα

15
3201

Ποιους βάζει και ποιους κόβει από τις λίστες της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Λίγες ημέρες πριν από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζει με προσοχή τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

 

Στη λίστα αυτή θα υπάρχουν τόσο παλαιά στελέχη όσο και αρκετά νεότερα ονόματα. Κάτι το οποίο συνάδει με την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόµµατος

Οι λίστες με τα ονόματα:

Α΄ Πειραιά

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Τάσος Αρβαντίνης, Γιάννης Μελάς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Βουτσινάς, Νίκος Βλαχάκος, Βασίλης Κορκίδης

Β’ Πειραιά

 

Μιχάλης Λιβανός, Ελένη Κριτσιδήμα, Νίκος Χρουσαλάς, Ανδρέας Παλευρατζής, Γιώργος Βρεττάκος, Αντώνης Πανούτσος, Μιχάλης Ζαμπίδης

Σέρρες

Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Γκολέμης

Κιλκίς

Νατάσα Σωτηριάδου, Σούλης Καζατζίδης, Κώστας Κιλτίδης

Πέλλα

Λάκης Βασιλειάδης, Γιάννης Ανδρίτσος, Θεόδωρος Δεληγιάννης, Στάθης Φουντουκίδης

Ημαθία

Νίκος Λολιόπουλος, Νίκη Καρατζούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης, Ζήσης Πατσίκας, Στέργιος Κίρτσιος, Πέτρος Λυμπερίδης, Γιώργος Μηνάς, Προκόπης Μπίλης, Κώστας Ζιώγας, Αργύρης Γκαμπέσης

Πιερία

Κλεόβουλος Θεοτόκης, Λευτέρης Μωυσιάδης, Έφη Μπάσδρα, Ηλίας Τάπρας, Δημήτρης Μπέης, Φώντας Μπαραλιάκος,

Φλώρινα

Σταύρος Παπασωτηρίου, Γιάννης Βασκόπουλος

Γρεβενά

Ανδρέας Πάτσης, Δημήτρης Τσακνάκης, Θανάσης Σταυρόπουλος

Σάμος

Νίκος Στεφανής

Κυκλάδες

Φίλιππος Φόρτωμας, Δέσποινα Πρίνια, Θεώνη Λειβαδάρου

Δωδεκάνησα

Ελένη Μαυρογάλου, Αντώνης Γιαννικουρής, Ευαγγελία Μπιλίρη

Κορινθία

Σοφία Αναγνωσταρά, Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Παναγιώτα Μπάκα, Γιώργος Πετρίτης, Γιώργος Τέσσης, Τάσος Γκιόλης

Αρκαδία

Εύη Τατούλη

Μεσσηνία

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Χρήστος Παναγόπουλος, Πιπίνα Κουμάντου

Βοιωτία

Μιχάλης Γιαννάκης

Εύβοια

Νίκος Λυσιγάκης

Φθιώτιδα

Σπύρος Καπράλος, Γιάννης Οικονόμου, Τόλης Παπαστόλου, Γιώργος Κοτρωνιάς

Φωκίδα

Άθως Φαρδέλος

Ευρυτανία

Σοφία Ζαχαράκη

Αιτωλοακαρνανία

Νεκτάριος Φαρμάκης, Σπήλιος Λιβανός

Ηλεία

Δήμητρα Λιγούρα

Αχαΐα

Γιώργος Μαυραγάνης, Φοίβος Μπεκίρης, Ιάσων Φωτήλας, Βασίλης Σιαδήμας, Γιώργος Καραμαλίκης

Ιωάννινα

Θανάσης Μωρογιάννης, Νίκος Γερασιμίδης

Άρτα

Εύη Καραμπίνα, Δημήτρης Κονταξής

Πρέβεζα

Γιώργος Κατσαούνος, Σπύρος Κυριάκης

Λευκάδα

Βασίλης Παπαχρήστος

Ζάκυνθος

Διονύσης Γασπαράτος, Νικόλαος Τσιπήρας, Χριστίνα Τετράδη, Διονύσιος Αυγουστίνος, Ελένη Πυλαρινού

Κεφαλονιά

Γιώργος Κοκόλης, Παναγής Μαρκάτος, Γεράσιμος Ιλινόιου – Τσουρουφλής, Μαρία Ξυτάκη

Χίος

Αντώνης Αταλλιώτης

Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, Νίκος Σοφιανός

Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Βασίλης Σπανάκης, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ντόρα Πάλλη, Τάσος Γαϊτάνης, Βασίλης Ξυπολυτάς, Μανώλης Γραφάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Σάκης Ιωαννίδης, Γιάννης Καλλιάνος, Κυριάκος Πιερρακάκης

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαρία Σπυράκη, Βίκυ Νάκου, Σύνθια Σάπικα, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θανάσης Εξαδάκτυλος, Ελένη Φύκα, Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Σταμούλη, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Σοφία Αλατζά, Σωκράτης Δημητριάδης, Φάνης Ουγγρίνης, Θοδωρής Ζαγοράκης,

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεοφάνης Παππάς, Κώστας Γούτικας, Κώστας Φωτίου, Κώστας Ευθυμίου, Χρήστος Τσογκαρλίδης, Γιώργος Καραγιάννης

Χαλκιδική

Ευθύμης Καρανάσιος

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Έβρος

Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Χρυσή Μπαχαρίδου, Νίκος Βαφειάδης, Σωτήρης Μποταϊτης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, Βαγγέλης Ρούφος, Σταύρος Κελέτσης

Ξάνθη

Μιχάλης Πουσπορίκας

Καβάλα

Μακάριος Λαζαρίδης, Κώστας Αντωνιάδης

Κρήτη

Χανιά

Δημήτρης Φραγκάκης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Γιάννης Μαρακάκης, Δάφνη Μανουσάκη, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Νίκος Ξανθουδάκης, Κώστας Γύπαρης, Έλβη Στασσίνου

Ηράκλειο

Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Ροδακάκης Γρηγόρης

Θεσσαλία

Λάρισα

Φανή Χαλκιά, Κώστας Τζανακούλης, Θανάσης Παιδής

Μαγνησία

Σπύρος Μαραβέγιας, Θ. Καλτσογιάννης, Σταύρος Νάκος, Νικήτας Παπαντωνίου, Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης, Χρήστος Χρόνης

Τρίκαλα

Μικέλης Χατζηγάκης, Βαγγέλης Καραμίντζιος, Γιώργος Βράτζας, Ζέφη Νικολάου

Καρδίτσα

Σοφία Τόλια, Κώστας Κουσάης, Πασχάλης Μπουχώρης, Φώτης Βρεκός, Γιώργος Κωτσός, Δημήτρης Τσιαντής, Κώστας Πάσχος, Στέφανος Κατσάρας

Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ανανέωση του κόμματος και το γεγονός ότι αυτό έχει εκληφθεί από αρκετά στελέχη και δυνητικούς πολιτευτές ως πρελούδιο δικής τους υποψηφιότητας είναι κάτι εντελώς ασύμβατο, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν τόσο από τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη όσο και από τις σκέψεις που γίνονται στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο με την προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να «κόψει» από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια τον γιο του επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιώς Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος με συνέντευξή του έσπευσε να ανακοινώσει αφενός την απόσυρσή του από την πολιτική στις επερχόμενες εκλογές –κάτι που ήταν ήδη γνωστό–, αλλά και το ότι ο γιος του θα είναι υποψήφιος στη θέση του.

Αυτή η αντίληψη περί κληρονομικότητας της έδρας και μεταβίβασής της οικογενιακώ δικαίω ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς, με τον πρόεδρο του κόμματος να ανακοινώσει την απόφασή του την Τρίτη, λίγες ώρες μετά τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media.

«Στη ΝΔ όλοι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται από μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει αποφάσεις του προέδρου και των αρμόδιων οργάνων», είπε, επίσης, απαντώντας σε ερώτηση του «Π» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω κίνηση ως «υψηλού συμβολισμού».

Να σημειωθεί, επίσης, πως τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και κομματικά στελέχη, με τα οποία συζήτησε το θέμα του υιού Τραγάκη, επικρότησαν την απόφαση του προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως έδωσε το σωστό μήνυμα εν όψει της συνέχειας.

Δεν είναι ο μόνος

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως η περίπτωση του Παναγιώτη Τραγάκη, ο οποίος ακουγόταν εδώ και καιρό για μια υποψηφιότητα στη Β΄ Αθηνών, δεν είναι η μόνη που έχει χτυπήσει «καμπανάκια» στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ.

Το βασικό πρόβλημα που υφίσταται σε αρκετές περιπτώσεις, όπως έχουν καταγράψει τα… ραντάρ συνεργατών του προέδρου του κόμματος που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα, είναι ότι αρκετά στελέχη, κυρίως νεοεισελθέντα, αλλά και όχι μόνο, εμφανίζονται ως φέροντες το «προεδρικό χρίσμα» στις εκλογικές τους περιφέρειες, κάτι που όμως δεν έχει δοθεί σε καμία περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν πηγές του «Π» από το προεδρικό περιβάλλον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βλέπει κόσμο ή ότι από τη «δεξαμενή» του Μητρώου Στελεχών και από την κοινωνία, φερειπείν, δεν θα αξιοποιηθούν νέα πρόσωπα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Τουναντίον, αλλά, όπως έλεγε και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο «Π», «δεν πρέπει ορισμένοι να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις του προέδρου».

Στην οδό Πειραιώς, έχοντας σφαιρική εικόνα για το τι συμβαίνει σε όλη τη χώρα, έχουν σταμπάρει «φάλτσα», τα οποία έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο «γαλάζιο» εσωτερικό. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε νομούς της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, όπου στελέχη σχεδόν «τρέχουν» κανονικές καμπάνιες –εκτός προεκλογικής περιόδου– σαν να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Ιδίως, δε, στην Περιφέρεια, όπου πολλές φορές οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι μετρημένες οριακά στα δάχτυλα των δύο χεριών, οι έριδες που δημιουργούνται είναι πολλές και έντονες.

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, το «γαλάζιο» πειθαρχικό είχε επιβάλει ποινή στέρησης κομματικής ιδιότητας για έξι μήνες στην επίδοξη πολιτεύτρια της ΝΔ Τιτή Ντολαπτσή, η οποία με όχημα το οικογενειακό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Καλλιθέα, αλλά και λοιπές αγαθοεργίες προς τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, είχε προκαλέσει σε συνεδρίαση της ΚΟ ακόμα και την «έκρηξη» βουλευτών.

Τέλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση, το θέμα είχαν θέσει πολύπειρα «γαλάζια» αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω αλλά και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται όπως τοποθετήθηκε και στην περίπτωση του υιού Τραγάκη. Μόνο που, εν προκειμένω, πήρε και «κεφάλια», προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Ανανέωση σε πρόσωπα

Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, η ανανέωση και σε επίπεδο προσώπων είναι διακηρυγμένη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι, πλην των εν ενεργεία βουλευτών που, αν το θέλουν, θα είναι ξανά υποψήφιοι, οι υπόλοιπες θέσεις στα ψηφοδέλτια θα συμπληρωθούν κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης και με κριτήριο και την ανανέωση και τη συσχέτιση των υποψηφίων με τις τοπικές κοινωνίες.

Με αυτό το δεδομένο, έχουν «τρέξει» διαδικασίες ανανέωσης του κομματικού οργανισμού, όπως φάνηκε από το ποσοστό πρωτοεμφανιζόμενων στα κομματικά όργανα, αλλά και από τα «κύματα» που προκύπτουν από το Μητρώο Στελεχών, από την τελική αξιολόγηση του οποίου έχουν περάσει επιτυχώς περί τα 65 άτομα, ενώ υπήρξε και το ανοιχτό κάλεσμα προς τεχνοκράτες από τη Γραμματεία Προγράμματος, που απέδωσε καρπούς.

Την ίδια ώρα, «φρεσκαρισμένη» είναι και η «γαλάζια» παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ. Οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Σοφία Ζαχαράκη αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και δεν είναι οι μόνοι.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Νίκος Ρωμανός εμφανίζεται τακτικά, ενώ και γραμματείς, όπως ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολητάς και ο αναπληρωτής του Χρήστος Θεοδωρόπουλος, το μέλος της ΠΕ Νίκος Λυσιγάκης, ο διεθνολόγος και στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη Τάσος Χατζηβασιλείου, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, είναι τα πρόσωπα που βγαίνουν πιο μπροστά.

Και δεν είναι τα μόνα, μια και στη ΝΔ αντιλαμβάνονται ότι οι εντυπώσεις σε μεγάλο βαθμό κερδίζονται από την εικόνα και πριμοδοτούν τις εμφανίσεις νεότερων στελεχών στα ΜΜΕ, με αφετηρία την αρθρογραφία και τις συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας, σε πρώτη φάση.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει και κάποια παρέμβαση στο επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης κάποια στιγμή θα αποχωρήσει, προκειμένου να πολιτευθεί στην Καβάλα. Ως αντικαταστάτης του ακούστηκε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαναγιώτου, ο οποίος έχει εμπλοκή στα «γαλάζια» media trainings, αλλά το σενάριο δεν ευσταθεί και, κατά τις πληροφορίες του «Π», δεν έχει βρεθεί ακόμα αντικαταστάτης.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν βαλει τον ανηψιο του Παυλιδη τον Γιαννικουρη να ξεχασει πολλους ψηφους.θα ειναι μεγαλο λαθος .

  2. να ετοιμαζονται τα γιδια και τα προβατα ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ

    καινουργια ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!!!!!!!!! ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!!!!

  3. 10.000 ευρώ το μήνα, πληρωνότανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διορίστηκε το 1999 απο το ΠΑΣΟΚ!

    Με τον ευκαταφρόνητο μισθό των 10.000 ευρώ το μήνα, πληρωνότανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διορίστηκε το 1999 μετά από συνεννόηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.Όπως ήδη έχουμε γράψει ο Κυριάκος έγινε διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζαςή. Η καθ’ όλα αυτή… αξιοκρατική τοποθέτηση του Κυριάκου έγινε με την εντολή προφανώς του τότε Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Για να γίνει πιο κατανοητό το ύψος της αμοιβής του Κυριάκου, κάνουμε μια μικρή σύγκριση με τους μισθούς αρχηγών κρατών. Ο Πόυτιν παίρνει σήμερα 11.500 ευρώ το μήνα, ο Ολάντ 14.900 ευρώ, ο Ματέο Ρέντζι 9.583 ευρώ, ο Μαριάνο Ραχόι 6.500 ευρώ και ο Αλέξης Τσίπρας 5.805 ευρώ.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της “Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών” για τρία και πλέον χρόνια, σύμφωνα και με το δικό του επίσημο βιογραφικό. Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την πολιτική (το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής).http://www.kontranews.gr/politiki/167857-10-000-mistho-to-mena-edine-to-pasok-ston-kyriako

    • Υπάρχει κάποιος από αυτούς που έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του;Δες τον Παυλίδη για παράδειγμα…ΠΟΥΘΕΝΑ!!!Αυτούς τους ανίκανους λοιπόν ανθρώπους τους ψηφίζεις για να σε κυβερνήσουν και να σε πάνε μπροστά,γίνεται;Δε γίνεται!!!

  4. Παυλιδης -Γιαννικουρης
    Για την 21η Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε εκ νέου χθες η εκδίκαση ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων, της υπόθεσης με κατηγορούμενο για εκβίαση κατ’ επάγγελµα και συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, τον κ. Παναγιώτη Ζαχαρίου, άλλοτε στενό συνεργάτη του Δωδεκανήσιου πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

  5. Εδώ διαβάζουμε προσπάθειες μακιγιάζ. Πώς θα εμφανίσουμε ένα όμορφο πρόσωπο. Από ουσία μηδέν.

  6. Αυτή η αντίληψη περί κληρονομικότητας της έδρας και μεταβίβασής της οικογενιακώ δικαίω ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς, με τον πρόεδρο του κόμματος να ανακοινώσει την απόφασή του την Τρίτη, λίγες ώρες μετά τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media.

    «Στη ΝΔ όλοι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται από μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Γιαννικουρης Παυλιδης

  7. Ανήθικε και κομπλεξικέ ο ανιψιός του Παυλίδη δεν είχε καμία σχέση και ανάμειξη σε κανένα σκάνδαλο και καμία δικαστική διαμάχη. Σε πειράζει που άξιοι νέοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και βρίσκονται μονίμως δίπλα στον συνάνθρωπο τους με έργα και πράξεις? Τι να κάνουμε ξυδάκι…στις επόμενες εκλογές σας υποσχόμαστε πολύ δάκρυ…

    • Παιδί του κομματικού σωλήνα και ο Αντώνης. Δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος στον ΑΧΕΠΑ, κίνηση μηχανικών, κουμπαριές, τραπεζώματα κλπ κλπ.

  8. Ο Γιαννικουρής θα κάνει ρεκόρ ψήφων είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Αρχίστε να την χωνεύετε από τώρα γιατί μετά θα σας πέσει βαριά…

    • Εχει αγορασει πολλους δηλαδη?………….Καλυτερα μην κατεβει γιατι θα βγουν πολλα στη φορα

  9. Δεν έχει καμία σχέση ο Γιαννακούρης με τον Παύλιδη η συγγένεια δεν ειναι κατηγορητεα πρώτος θα βγει και με διαφορά άντε γεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ