Η. Καματερός: Διόρθωση στον ΕΝΦΙΑ και μείωσή του στους κατοίκους της Κω εξετάζει το Υπουργείο. Πρόταση για απαλλαγή των μικρών νησιών (ΒΙΝΤΕΟ)

30
1509

Διόρθωση στον ΕΝΦΙΑ και μείωσή του στους κατοίκους της Κω εξετάζει το Υπουργείο. Πρόταση για απαλλαγή των μικρών νησιών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, δέχθηκε να εξετάσει:

  1. Το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε όλες τις οικοδομές της Κω λόγω του σεισμού της 21ης Ιουλίου.

Στο σχετικό αίτημα, ο βουλευτής ανέφερε ότι δεν επιβαρύνθηκαν μόνο τα κτίρια που χαρακτηρίσθηκαν κόκκινα ή κίτρινα αλλά και πολλά από τα υπόλοιπα.

  1. Την διόρθωση στρεβλώσεων της επιβολής ΕΝΦΙΑ όπως:

α. Την επιβάρυνση των κτιρίων που έγιναν με διαδοχικές προσθήκες, θεωρώντας σαν χρόνο συνολικής κατασκευής την τελευταία προσθήκη, άσχετα με το εμβαδόν.

Με τον τρόπο αυτό, δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, παρουσιάζεται η αδικία μια οικοδομή, πολύ παλαιότερης δόμησης, να φορολογείται ως νεότερη, επειδή έτυχε να έχει κάνει πρόσφατα μία μικρή προσθήκη.

β. Την έλλειψη μειωτικού συντελεστή στα οικόπεδα που δεν οικοδομούνται.

Επίσης ο βουλευτής για άλλη μια φορά επανέφερε το θέμα της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων των νησιών κάτω από τριακόσιους κατοίκους, για ακίνητα που έχουν στα νησιά.

Είναι τραγικό τόνισε, νησιά όπως οι Αρκιοί, με είκοσι πέντε κατοίκους, να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, χωρίς να έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, γιατί τα ακίνητα τους διεκδικούνται από το Δημόσιο.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣH

Προς: κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: « Υπολογισμός ΕΝΦΙΑ με βάση την παλαιότητα ενός κτιρίου»

Σύμφωνα με τον Ν. 4223/13 ο υπολογισμός φόρου επί των ακινήτων (για ΕΝΦΙΑ ή μεταβιβάσεις κ.λ.π.) γίνεται με βάση και την παλαιότητα του κτιρίου.

Σε περίπτωση κατασκευής του κτιρίου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ως έτος κατασκευής ορίζεται το έτος έκδοσης της νεότερης άδειας.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο σε παλαιά κτίρια, όπου γίνεται νομιμοποίηση μιας μικρής επέκτασης σύμφωνα με τον Ν. 4378/13, ως έτος κατασκευής ολόκληρου του κτιρίου να λογίζεται το έτος κατασκευής της προσθήκης με αποτέλεσμα την υπερβολική και άδικη επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Tι πρόκειται να κάνει για την άρση αυτής της αδικίας;

  2. Δέχονται οι υπηρεσίες του ως δημόσιο έγγραφο για το έτος κατασκευής, σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικ. άδεια, το τοπογραφικό κτηματολόγιο στις περιοχές Ρόδο-Λέρο, όπως λειτουργεί το κτηματολόγιο από την Ιταλοκρατία (1932-33);

Ο ερωτών βουλευτής

Ηλίας Καματερός

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμμετέχουμε όλοι στο θέατρο του παραλόγου. Άγρια φορολόγηση και μετά δήθεν ελαφρύνσεις που δεν έρχονται ποτέ.

    • Μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ λέει ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος όπως έλεγε ο ΣφΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...

      Περνά στον λαουτζίκο το σύνθημα… Τώρα εάν τα πληρώσουν με προσαύξηση δεν του καίγεται καρφάκι φτάνει να δείξει ότι έχει φωνή και παλεύει τα μνημονιακά μέτρα που όμως τα ψήφισε σαν ζωντανό στα τέσσερα.. Μ

    • Στο Σαμαρά και στο Βενιζέλο στείλετε το λογαριασμο που μας έβαλαν τον ενφια κι κ ήαυτοί τρώνε και γλεντανε

  2. Η χώρα διοικείται από ένα συνονθύλευμα χαβαλέδων και εμμονικών κρατιστών, νεοκομμουνιστών και αναρχοκομμουνιστών, εκπαιδευμένων από την τρυφερή τους ηλικία στην προπαγάνδα, στη βία και στην ανορθολογικότητα. Οι νέοι επίδοξοι διασώστες της οικονομίας, ούτε νέοι είναι, ούτε εκπαίδευση στη διάσωση έχουν. Το ανάποδο μάλλον. Προβιά νέου έχουν μόνο, αφού κάτω από τα φαινομενικώς νέα και άφθαρτα πρόσωπα κρύβεται ο ιδεολογικός λύκος χρεοκοπημένων και διεφθαρμένων πρακτικών του παρελθόντος (κρατισμός, κομματισμός, ευνοιοκρατία, πελατειακές σχέσεις) οι οποίες, μέσω άλλων προσώπων, επί δεκαετίες σχολαστικά προετοίμασαν τη χρεοκοπία της χώρας. Μας κυβερνούν νέα πρόσωπα μεν, τα οποία διακατέχονται δε από τραγικά παλαιές, δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες και στην Ελλάδα και παγκοσμίως ιδέες. Ιδεοληπτικά πρόσωπα και στελέχη τα οποία επί δεκαετίες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να θαύμαζαν ολοκληρωτικά καθεστώτα και να μισούν τις επιχειρήσεις, το κεφάλαιο και το κέρδος, δηλαδή τις πηγές του πλούτου και της ευημερίας όλων των πλουσίων κρατών της γης.

  3. Ευχές και ψέματα από τον Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο, τον Μαυρογιαλούρο που δεν διστάζει να ξεδιπλώσει θα, θα, θα και όνειρα..

    Τώρα όσοι βλάκες έφαγαν στα μούτρα τα δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια και όσοι περίμεναν τον λεβέντη ΤΣΙΠρΑ να σκίσει τα πρώτα δυο ΜΝΗΜΟΝΙΑ και όχι να μας φέρει το τρίτο και τέταρτο με την ψήφων υποτακτικών σαν τον «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ψηλό» που σήμερα ΤΑΖΕΙ μείωση του ΕΝΦΙΑ στην Κω σαν το 24%ΦΠΑ που μας έρχεται από 1/1/18 λόγω νησιωτικότητας…..

  4. ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΦΡΑΓΚΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ?ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 80 ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ 45 ΣΑΣ Κ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

  5. Επιτελους σταματηστε τα ψεματα….δεν θα εχετε καλο τελος.Ο κοσμος βραζει.Τον αργηγφο σου τον Τσιπρα τον ακουσες προχθες στην Εκθεση της Θεσσαλονικης τι ειπε?Εσυ τωρα τον διαψευδεις?

  6. Μέχρι πρότινος, η όμορφη κούκλα Barbie, που πολύ αρέσει στα κορίτσια, ήταν ντυμένη σύμφωνα με τα «δυτικά» πρότυπα.Ωστόσο, αυτό θεωρήθηκε… «ρατσιστικό» και «μη πολιτικώς ορθό», κι έτσι η Barbie προσαρμόστηκε στα νέα… πολυπολιτισμικά δεδομένα, φορώντας… μαντίλα. Για να μπορούν να παίζουν άνετα μαζί της και τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα»!(ΥΓ): Κι αν κάποιοι «φασίστες», «ρατσιστές», «συνωμοσιολόγοι», κ.τ.λ., σας λένε… παραμύθια περί ισλαμοποίησης της Ευρώπης, μην τους πιστεύετε! Δεν ξέρουνε τι λένε! Ακούς εκεί ισλαμοποίηση! Που την βλέπουν την ισλαμοποίηση;

  7. ΠΩΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ 87%;

    Εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των «προσφύγων» που διέσχισαν το στενό ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, φτάνοντας ακόμη και το -87%, σημειώθηκε τον Αύγουστο.
    Κι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, καθοριστική ήταν η συμβολή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο πριν από 8 μήνες και πέτυχε ό,τι δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του. Πώς;
    Επισκέφθηκε την Λιβύη και συμφώνησε με τους αρχηγούς διαφόρων φυλών και με στρατιωτικές μονάδες, να εμποδίζουν με κάθε τρόπο το έργο των διακινητών και να μην επιτρέπουν στα «προσφυγάκια» να μπαίνουν στις βάρκες και να ταξιδεύουν προς την Ιταλία.

  8. ΠΩΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ 87%; 2

    Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Το κρίσιμο σημείο ήταν τα σύνορα της Λιβύης που διέρχονταν από τη Σαχάρα. Οι φυλές εκεί βρίσκονταν σε μόνιμο πόλεμο μεταξύ τους, με συνέπεια να μην ελέγχεται η κατάσταση. Καταφέραμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Δεν ήταν μία εύκολη συζήτηση. Διήρκεσε 72 ώρες, αλλά τελικά βρήκαμε τη λύση και πετύχαμε ειρήνη στην περιοχή, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση και με τους μετανάστες. Μετά συναντήθηκα με τους δημάρχους των 14 βασικότερων πόλεων στη Λιβύη. Η πρόταση ήταν απλή. Τους είπαμε, βοηθήστε στην καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών και εμείς θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μία εναλλακτική οικονομία».
    Όποιος ψάχνει τρόπους ανάσχεσης των λαθρομεταναστών, βρίσκει! Μόνο οι Τσιπροκαμμένοι δε βρίσκουν, γιατί δεν ψάχνουν. Και δεν ψάχνουν, διότι είναι τσιράκια του Σόρος!

  9. ΜΕΤΑ ΤΑ LIDL ΚΑΙ Η NESTLE ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ! ΤΥΧΑΙΟ;

    Μετά τα Lidl τα οποία αφαίρεσαν τον Σταυρό από φωτογραφίες εκκλησίας της Σαντορίνης που είχαν στις ετικέτες προϊόντων τους, και η NESTLE κάνει ακριβώς το ίδιο!Έτσι, σε γιαούρτι ελληνικού τύπου που πουλάει στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας οι εκκλησίες εμφανίζονται χωρίς Σταυρούς! Προφανώς, για να μην «ενοχλούνται» οι «μειονότητες»!Αυτή η ιεροσυλία θα είχε κάποια εξήγηση εάν γινόταν σε μουσουλμανικές χώρες ή στο Ισραήλ, αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε χριστιανικό κράτος όπως η Ελβετία, η οποία μάλιστα έχει Σταυρό στη σημαία της, σημαίνει άλλα πράγματα! Πως υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή από τους νεοταξίτες (οι οποίοι μόνο μουσουλμάνοι δεν είναι…) για εξαφάνιση του χριστιανισμού, διότι είναι εμπόδιο στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης! Όποιος βρίσκει την εξήγηση αυτή «υπερβολική», συνωμοσιολογική», κ.τ.λ., ας μας πει κάποια άλλη και πολύ ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε την άποψή του!

  10. Φαφλαταδες, παρλαπιπες, φλυαροι, αερολογοι, κενολογοι, βερμπαλιστες, φανφαρολογοι, σαχλαμαρες, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

  11. κ.Βουλευτά,η πόλη της Κω έπρεπε να απαλλαγεί απ τον ΕΝΦΙΑ,ΌΧΙ ΤΟ ΝΗΣΙ,η πόλη

    Όπως στις προεκλογικές εκστρατείες που πάτε από σπίτι σε σπίτι για ψηφοδέλτια,έτσι έπρεπε και τώρα να πάτε στα Λαικά,στην Αβέρωφ,στην Κανάρη και να ζητήσετε να δείτε τα νοικοκυριά πως επλήγησαν,τις ζημιές έχουν με τα ίδια σας τα μάτια.Μπορεί κάποιοι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τα πλυντήρια πιάτων,τις τηλεοράσεις και τα έπιπλα,βιβλιοθήκες ,λαπτοπ και υπολογιστές εύκολα και να αγοράζουν ότι τελευταίο βγαίνει στην αγορά,όμως υπάρχουν και συμπολίτες του μεροκάματου,της νύχτας,της βιοπάλης που δεν βγαίνουν!!!Υπάρχουν μαγαζάκια που τους έσπασαν ψυγεία,ποτά,πόρτες,υπάρχουν άνθρωποι που στο κοιμητήριο είχαν πρόβλημα με τάφους.Κατ αρχήν δεν ρωτήσατε τους υπάλληλους ττης πρωτοβάθμιας επιτροπής ελέγχου που πήγαν σε 100 σπίτια να σας πουν τι είδαν,την κατάσταση συμπολιτών π[ου κάποιοι φουκαράδες δεν έχουν μπει ακόμα σε κάποια δωμάτια….Δυστυχώς επτωχεύσαμεν ηθικά και Κοινωνικά!!!!

  12. Άραγε τα παπαδαριά και η ορθοδοξία τι κάνουν τόσα χρόνια και δεν βοηθάνε τον κοσμάκη?Οι ψεκασμένοι χριστιανοταλιμπάν και πατριδόκαπηλοι παντώς καιρού που κρύβονται όταν έρθει η ώρα της εφορίας?Μεγάλα λαμόγια οι χριστιανοί!Ούστ!!

  13. «Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ».

    • Γνωρίζουμε ότι η μακροχρόνια και ταυτόχρονη χρήση αθεϊσμού και μπάφος....

      καταλήγει στο κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων. Το βλέπουμε παντού γύρω μας και ενίοτε …γραμμένα κιόλας.

        • Ούτε προσκυνώ κανέναν ,ούτε παίρνω μπάφος και έχω κάψει τα κύτταρα του εγκεφάλου μου…η φούχτα σου έχει βγάλει ρόζους αδελφοφά.

  14. Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και χρεοκόπησε εξαιτίας της διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική ελίτ που οδήγησε στον παράνομο πλουτισμό αμφοτέρων εις βάρος του συνόλου – καθώς επίσης της εκτεταμένης διαφθοράς του δημοσίου, των κομμάτων και πολλών άλλων Θεσμών.http://www.analyst.gr/2017/09/10/i-anagkaiotita-dialisis-tis-evrozonis/

  15. Για να γίνει ξανά αξιοπρεπής μία χώρα, άρα ελεύθερη, πρέπει να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία – πληρώνοντας προφανώς το βαρύ τίμημα της ανοησίας και της αδράνειας των Πολιτών της για τόσα πολλά χρόνια, καθώς επίσης των λαθών και προδοσιών των κυβερνήσεων της.http://www.analyst.gr/2017/09/09/i-pikri-alithia-gia-tous-ellines/

  16. ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ Ε?ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.

  17. Γιατί να πληρώνουμε τόσα χρόνια ΕΝΦΙΑ? Και γιατί μετά από ένα τέτοιο σεισμό που άλλοι λένε ότι ήταν 6,6 Ρίχτερ κι άλλοι 7,2 Ρίχτερ που άφησε πίσω τους ζημιές? Για τα σπίτια που κληρονομήθηκαν από γονείς που έχουν χιλιοπληρωθεί στην Εφορία και ξαναπληρώνονται απ’ την αρχή. Δεν ξέρουν με τι τρόπο να μαζέψουν λεφτά. Και συν τοις άλλοις, να πληρώνεις και στην τράπεζα το 1€ προμήθεια. Κλέφτες, λωποδύτες, λαμόγια. Θέλουν κρέμασμα όλοι τους, έξω από την Βουλή. Έλεος πια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ