Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Νέο χαστούκι και έκπληξη στην 3η θέση – Δημοσκόπηση Commonview: Η απόλυτη ανατροπή

2
770

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research;

Η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα για το πολιτικό σκηνικό.

Τα νούμερα ρίχνουν νέο χαστούκι στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το κλίμα αλλάζει.

Στην πρόθεση ψήφου, με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%).

Τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Όταν στην δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research συμπεριλαμβάνεται το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει το ίδιο το 23,5%. Το 42% απαντά κανένας εκ των δύο.

Στην ερώτηση για τις προοπτικές του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το 36,5% απαντά ότι «έχει μέλλον» ενώ το 57,5% δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτός ο χώρος.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 7-11 Σεπτεμβρίου.

Δημοσκόπηση Commonview: Η απόλυτη ανατροπή, θρίλερ οι εκλογές

Μεγάλη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει έρευνα για το News 24/7.

Ανατροπή της δημοσκοπικής εικόνας καταγράφει έρευνα της Commonview για το News 24/7 αφού μετά από μια περίοδο κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έδειχνε να προηγείται σημαντικά του κυβερνώντος κόμματος, πλέον η ψαλίδα κλείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντικά ποσοστά επανασυσπείρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει αναλυτικά το News 24/7 στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, έχει ανακτήσει σημαντικό έδαφος και πλέον η απόσταση που φαίνεται να τονχωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μόλις στις 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό24% έναντι 27% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα “ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό” ο κ.Μητσοτάκης προηγείται μεν με ποσοστό 32,1%, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε “απόσταση αναπνοής”, αφού συγκεντρώνει 29,2%.

Πάντως, ο “κανένας” εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από τους πολιτικούς αρχηγούς στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού με ποσοστό 36,6%.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ρωτούσαν και για μια κυβέρνηση από επιστήμονες χωρίς καθόλου πολιτικούς θα έβγαινε πρώτο και με διαφορά, αλλά δεν το ρώτησαν. Ότι τους συμφέρει ρωτάνε.

  2. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6% πανω δηλαδη απο το 1/4.Μπορει λοιπον να σταθει αυτη η δημοσκοπηση οποια αναγωγη και να γινει; Γι’αυτο ξευτιλιζονται οι δημοσκοποι τα τελευταια χρονια γιατι παρουσιαζουν τα αποτελεσματ ατα προσαρμοσμενα στο πως πρεπει να παρουσιαστουν(εχουν πληρωθει να παρουσιασουν) και οχι στο πως πραγματικα ειναι……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ