Στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω λόγω της έλλειψης καθηγητών

0
445

ΘΕΜΑ: «Στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω λόγω της έλλειψης καθηγητών»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω. Κατέθεσε, μάλιστα, ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, και την έγγραφη διαμαρτυρία των Γονέων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι πρόκειται για μία νέα σχολική μονάδα, το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει δώσει προτεραιότητα στη στελέχωσή της προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας, ένα σχεδόν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μόνο πέντε καθηγητές στο σχολείο, ενώ οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών είναι εννέα και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε με το με το υπ’αρ. 3861/Β/01-12-2016 ΦΕΚ ιδρύθηκε το Γενικό Λύκειο Ζηπαρίου προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής της Κω.

Δυστυχώς, ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του σχολείου συμπίπτει με μεγάλα προβλήματα σε ό, τι αφορά στη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες.

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων, την οποία σας κατέθεσα και με τη μορφή αναφοράς, το Λύκειο Ζηπαρίου, ουσιαστικά, υπολειτουργεί με πέντε μόλις καθηγητές, τη στιγμή που χρειάζονται άλλοι 9 για να καλυφθούν τα κενά.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία νέα σχολική μονάδα, το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει δώσει προτεραιότητα στη στελέχωσή της προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας, ένα σχεδόν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να καλυφθούν οι 9 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ