Σεισμός Κω: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ το αίτημα για αποζημιώσεις

7
1955

Αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον σεισμό στην Κω

Κατατέθηκε σήμερα, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό των 6,7 R που έπληξε την Κω στις 21 Ιουλίου 2017.

Το Υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη υποβάλει ανάλογο αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό των 6,3 R που έπληξε τη Λέσβο στις 12 Ιουνίου 2017.

Υπογράφοντας το αίτημα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κω και κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Μετά την ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση του κόστους τους, υποβάλλουμε το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους – πέραν των εθνικών που έχουμε ήδη εκταμιεύσει – για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού. Όπως κάναμε πολύ πρόσφατα και για την Λέσβο, μετά τον σεισμό του Ιουνίου, εξαντλούμε όλα τα μέσα και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλήρως τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στο νησί της Κω».

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας κινητοποιήθηκαν άμεσα δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις καθώς και στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αμέσως μετά το σεισμό, στις 26 Ιουλίου 2017, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού, καταβλήθηκαν από εθνικούς πόρους, 400.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των επειγουσών εργασιών και 8 εκ. ευρώ για την μελέτη και τις εργασίες οριστικής αποκατάστασης των ζημιών, στον λιμένα της Κω..

Από το Γραφείο Τύπου

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

Ν. Σαντορινιός: «Εστάλη, από το Υπ. Οικονομίας, πλήρως τεκμηριωμένο το αίτημα για συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για τη χρηματοδότηση των ζημιών της Κω»


Με αίτημα που υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον σεισμό στην Κω, ζητείται η συνδρομή του Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Κω, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21 Ιουλίου 2017.
Μετά την αποστολή του αιτήματος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε τα εξής:
«Το νησί της Κω έχει την ευκαιρία να αποζημιωθεί για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ. Οι υποδομές, οι βασικές εγκαταστάσεις, τα μνημεία και η πολιτιστική κληρονομιά της Κω θα αποκατασταθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο, με σκοπό το νησί να επανέλθει πλήρως στους ρυθμούς του, πριν την 21 Ιούλη.
Η συνεργασία του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν στενή και εγκαίρως εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες για ενίσχυση των έργων αποκατάστασης, που έχουν ξεκινήσει, με ευρωπαϊκούς πόρους.
Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους νησιώτες που επλήγησαν. Το έγκαιρο και πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης αποδεικνύει τις προσπάθειές μας να εξαντληθεί κάθε δυνατή λύση ώστε να επανέλθει το νησί στην πρότερή του κατάσταση, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί λίγες ώρες μετά το σεισμό, στους κατοίκους της Κω».

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ. ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ,ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
    Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

  2. Λάσπη στον ανεμιστήρα, για μία ακόμη φορά από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, αποδείχτηκε η «ρατσιστική», «δολοφονική» επίθεση στον σκουρόχρωμο λαθρομετανάστη στον Ασπρόπυργο.Οι δράστες δεν ήταν τελικά Χρυσαυγίτες, όπως αποδείχτηκε μετά τη σύλληψη και ταυτοποίησή τους, αλλά μέλη συμμορίας διαφορετικής φυλετικής προέλευσης (πάντα «εισαγόμενοι» ως αναμέναμε) και διαφορετικής δερματικής απόχρωσης.
    Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την παραβατικότητα διαφόρων ευπαθών (ρομά, ή εισαγόμενων «φουκαράδων»), με την ανοχή της αστυνομίας ή την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα.Δεν περιμένουμε κανένα συγγνώμη από τους ξεπουλημένους ανθέλληνες, ούτε από τους κάθε λογής υπαλλήλους του καθεστώτος. Έτσι κι αλλιώς συμμορίτες είναι, της ίδιας ξενόδουλης παρέας που έφτασε την Αιώνια Πατρίδα μας στο σημερινό χάλι και το Λαό των Ελλήνων, αντί να είναι πρωτοπόρος να έχει ουραγός.Για μία ακόμη φορά λοιπόν το σύνθημά μας, είναι η μοναδική απαίτηση του Λαού μας και η λύση για λευτεριά, Εθνική ανάταση και ανασυγκρότηση! Γι αυτό λοιπόν…
    Η Χρυσή Αυγή στην εξουσία για να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ο τόπος!!!

  3. τι επιδιωκουν κυβερνηση-αντιπολιτευση-ευρωπαικη ενωση-νεα ταξη πραγματων-διεθνειςτραπεζιτες.

    Επιδίωξή τους είναι να οδηγήσουν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη παρακμή και στην ρυπαρότητα δημιουργώντας πολίτες χωρίς Εθνική συνείδηση, χωρίς Φυλετική υπερηφάνεια, χωρίς Πίστη, χωρίς φύλο, ανδρείκελα και υποχείρια της πιο σαρδόνιας και πιο σκοτεινής εξουσία που γνώρισε αυτός ο Τόπος. Μια κοινωνία χωρίς αρχές και χωρίς αξίες, χωρίς αισιοδοξία και ελπίδα. Μια κοινωνία δυστυχισμένων πλασμάτων, μια ζούγκλα όπου εξαμβλώματα και τέρατα θα συνωστίζονται στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενίοτε θα κατασπαράζονται μεταξύ τους, αφού δεν θα υπάρχει ούτε νόμος ούτε τάξη. Ακροαριστεροί συμμορίτες, φανατικοί μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, εγκληματίες και δολοφόνοι, άτομα ακαθαρίστου φύλου και ερωτικής ταυτότητας θα συγκροτούν ένα τεράστιο γκέτο που θα στραγγαλίζει κάθε τι υγιές και ζωντανό.

  4. τι επιδιωκουν κυβερνηση-αντιπολιτευση-ευρωπαικη ενωση-νεα ταξη πραγματων-διεθνεις τραπεζιτες.2

    Μια κοινωνία του σκότους που θα εξορκίσει το φως για να συντηρεί και να τρέφει τις στρατιές από τα πλάσματα της νύκτας.Όσο υπερβολικό και αν σας φαίνεται, όσο κινηματογραφικό και φανταστικό, δυστυχώς είναι η αλήθεια, είναι αυτό που έρχεται, αυτό που πλησιάζει. Ήδη μπορούμε να οσμιστούμε τα βρωμερά του χνώτα, ήδη η σήψη πλανιέται στην ατμόσφαιρα.Θα παραμείνουμε λοιπόν απαθείς θεατές, θα το αφήσουμε να μας καταλάβει και να μας καταδικάσει στους επτά κύκλους της Κόλασης;

  5. Οι πολίτες πότε θα αποζημιωθουν; Ούτε βοήθημα ούτε επιδοτηση ενοικίου ακόμα… Μόνο μια επιταγή από τα lidl… Ο Δήμος ενδιαφέρεται μόνο για τις ζημιές; Με τους δημότες τι γίνεται; Καμία πίεση για αυτό; Και καμία ενημέρωση κυριε Κιάρη; Ούτε απο σας… Ξέρετε εκτός απο τις ζημιές σε Εκλησίες, τζαμιά κλπ υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ξεσπιτοθεί…Και κάτι τελευταίο… Ελπίζω να δω σοβαρά σχόλια και εντός θέματος… Οχι μικροκομματικα και περι μεταναστων και λοιπά… Μέχρι εκει ειναι το επίπεδο κάποιον;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ