Η κυβέρνηση απάντησε άμεσα και με ουσία στην ερώτηση του Δημήτρη Γάκη για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στις υποδομές που επλήγησαν από το σεισμό στην Κω

0
275

«Η κυβέρνηση απάντησε άμεσα και με ουσία στην ερώτηση του Δημήτρη Γάκη για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στις υποδομές που επλήγησαν από το σεισμό στην Κω: Κατέθεσε αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

***

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την υπογραφή του αιτήματος ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 R που έπληξε την Κω στις 21 Ιουλίου 2017, δήλωσε:

«Οι «Κασσάνδρες» της μικροπολιτικής για μια ακόμα φορά διαψεύσθηκαν. Άφησαν πίσω τους το γαλάζιο μελάνι της τυφλής στείρας και αντιαναπτυξιακής πολιτικής της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση, όπως και στην περίπτωση του σεισμού της Λέσβου, επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προξένησαν οι φυσικές καταστροφές στο ανατολικό Αιγαίο και έγκαιρα, συντονισμένα με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες και με τα πλέον κατάλληλα μέσα ρίχθηκε στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς που έπληξαν την Λέσβο και την Κω το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Κω, η κυβέρνηση εξαντλεί με σχέδιο όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους για την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό και χρηματοδοτεί τις εργασίες για την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού, με πιο πρόσφατη την απόφασή της για την καταβολή 8 εκατομμυρίων ευρώ για την μελέτη και τις εργασίες οριστικής αποκατάστασης των ζημιών στον λιμένα της Κω, δίνοντας έτσι μια μεγάλη ανάσα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού.

Η δική μας θεσμική μας παρέμβαση, που συνέβαλε θετικά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνδρομή στην επανόρθωση των ζημιών στην Κω, θα συνεχιστεί. Με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και με διάλογο με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Κωακή κοινωνία. Μέσα από την Επιτροπή Περιφερειών θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την αποφασιστικότητα, τη γνώση και με την πολιτική ευθύνη που έχουμε επιδείξει, την εφαρμογή πολιτικών και έργων περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στη νησιωτική Χώρα.».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ