«Δεν θα φτιαχτούν νέα hotspot στα νησιά»: Aπάντηση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής στη ΝΔ

12
1034

«Η απόφαση που αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι απόφαση. Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση (…) Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν, όπως όφειλε να γνωρίζει»

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε χθες σε μια δήλωση η οποία βασίζεται σε ανύπαρκτα δεδομένα. Δώσαμε την χρονική δυνατότητα στον κ. Βαρβιτσιώτη να ανακαλέσει την δήλωση του, καθώς όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζει:

Η απόφαση που αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι απόφαση. Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας και διενεργήθηκαν. Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν, όπως όφειλε να γνωρίζει.

Πρόκειται για μια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα προς την Ελληνική Αστυνομία η τεχνική υπηρεσία της οποίας, την περίοδο εκείνη αρμοδίως προέβη στην κατασκευή των εν λόγω Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Το έγγραφο αυτό δεν απευθύνεται στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως λανθασμένα σημειώνει ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πέραν του ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την πρόσκληση, μεταφέρει ψευδείς ειδήσεις, τις οποίες τις διατυπώνει ως ερωτήσεις και παριστάνοντας ότι είναι επίκαιρος αναφέρεται στο παρελθόν ως μέλλον.

Κατανοώντας την εμμονή του κ. Βαρβιτσιώτη με την κυβέρνηση τον προτρέπουμε, πριν καταθέτει ερωτήσεις ή δημόσιες τοποθετήσεις να διαβάζει –τουλάχιστον- τα έγγραφα τα οποία επικαλείται.

Επαναλαμβάνουμε πως στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος θα είμαστε πάντοτε στην διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διευκρινίσεις ή για απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα».

Τι ισχυριζόταν ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση «με αφορμή την απόφαση του κ. Μουζάλα για τη δημιουργία πέντε νέων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»  – χωρίς, όπως αναφέρει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, να έχει διαβάσει το σχετικό έγγραφο.

O Mιλτ. Βαρβιτσιώτης ισχυριζόταν σε αυτή τη δήλωση πως «κόντρα σε όλες του τις διαβεβαιώσεις προς τους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, που βλέπουν καθημερινά τα νησιά τους να “βουλιάζουν” από παράνομους μετανάστες, ο κ. Μουζάλας εγκαθιστά σήμερα με την υπογραφή του πέντε νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) προσφύγων και παράνομων μεταναστών», φτάνοντας μάλιστα να λέει πως.. «μάλιστα, η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη, με τον ίδιο να ενεργεί “εν κρυπτώ”, ακόμα και από τις τοπικές κοινωνίες. Επιλέγει, δηλαδή, αντί να λάβει μέτρα για την αποσυμφόρησή των νησιών μας, να τα μετατρέψει, ουσιαστικά, σε μόνιμες “αποθήκες” για χιλιάδες παράνομους μετανάστες».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη Βουλή, προκειμένου να καταλάβουν όλοι  το μέγεθος της ανεπάρκειάς του. Και, προκειμένου, να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι επιβλαβής  για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών», κατέληγε ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης – την απάντηση ωστόσο την πήρε ήδη με την παραπάνω ανακοίνωση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Πηγή: left.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να καταλάβετε την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς... Ανέθεσαν τα έργα σε δικά της παιδιά χωρίς διαγωνισμό, του ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ...

    Τους καλούν τώρα να προσκομίσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς για να τσιμπήσουν και άλλο φρέσκο παραδάκι…. Όμως θα βάλουν συμπληρωματικά μερικά ακόμα σπιτάκια, ΤΟΛ για σχολεία, για Ιατρεία και μερικές Μουσουλμανικές εκκλησιές… Μετά θα φέρουν ΝΕΟΥΣ φυλακές, δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς και Ιμάμηδες για να αρμέγουν χωρίς κανένα έλεγχο μπόλικο ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ…

  2. «Πολυπολιτισμικά» έθιμα στη Χίο: Αφγανή πέταξε το βρέφος της στο έδαφος για καθυστέρηση στο άσυλο!

    Με ακόμη μία περίπτωση πρωτοφανούς θράσους από παράνομους μετανάστες προς τους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου στη ΒΙ.ΑΛ. ασχολήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου.
    Πρωταγωνίστρια του νέου επεισοδίου μία 21χρονη παράνομη μετανάστρια από το Αφγανιστάν που πέταξε το μόλις 10 μηνών βρέφος της στο έδαφος, όταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, της συνέστησαν απλά και μόνο να κάνει υπομονή μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου της.Το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου, παρά την εισήγηση της Εισαγγελέως η κατηγορουμένη να εκτίσει κανονικά την ποινή, αποφάσισε την καταδίκη της σε 2 χρόνια φυλάκιση και 3 μήνες για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και την απόπειρα παράνομης βίας αλλά με 3ετή αναστολή.Περιττό να προστεθεί πως η Αφγανή όχι μόνο δεν πρόκειται να απελαθεί αλλά αντίθετα θα της χορηγηθεί και άσυλο για μόνιμη παραμονή στη χώρα και ενσωμάτωσή της στην ελληνική κοινωνία, ή ότι έχει απομείνει απο αυτή. http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/638265_polypolismika-ethima-sti-hio-afgani-petaxe-vrefos-tis-sto

  3. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ… ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Η πρώτη υιοθεσία παιδιού από ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη Γερμανία εγκρίθηκε από δικαστήριο στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε μια ένωση για την υπεράσπιση των… δικαιωμάτων.Η απόφαση για την υιοθεσία ενός παιδιού από δύο άνδρες εκδόθηκε από το πρωτοδικείο του Τέμπελχοφ-Κρόιτσμπεργκ, σε εφαρμογή του νόμου «Γάμος για όλους» που δίνει το δικαίωμα υιοθεσίας και σε ζευγάρια του ιδίου φύλου, που άρχισε να ισχύει από την 1η του τρέχοντος μηνός.Οι… τυχεροί «γονείς» (ποιος θα είναι ο «πατέρας» και ποια η «μητέρα» θα σας γελάσουμε – ίσως οι ρόλοι θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής…) είναι οι εικονιζόμενοι Μίχαελ και Κάι Κόροκ, που παντρεύτηκαν στις 2 Οκτωβρίου.Η Γερμανία είναι η 15η χώρα της παρηκμασμένης Δύσεως που δίνει τέτοιο δικαίωμα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου κι όπως πάει το πράμα, η Ελλάδα των εθνομηδενιστών-νεοταξιτών Τσίπρα-Καμμένου θα είναι η 16η!

  4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ «ΔΡΑΚΟ» ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ! ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

    Ε αυτό πια, είναι από τα άγραφα! Ελεύθερος με (δήθεν!) περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, o 25χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και επιθέσεις σε νεαρές κοπέλες… Μάλιστα ανάμεσα στα θύματά του ήταν και μια ανήλικη μόλις 14 ετών!

    Ποιοι είναι οι «περιοριστικοί» όροι; Ο λεγάμενος θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων. Του’ καναν τη μούρη κρέας!

    Και ποιος θα φταίει αν ο «δράκος» συνεχίσει τις επιθέσεις; Αυτός ή αυτοί που τον άφησαν ελεύθερο;

    Απορία: οι δικαστές παιδιά δεν έχουνε;

  5. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΒΑΛΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ.

  6. Φανταστέιτε πόσο άσχετοι είναι αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ως ανάξιο να χειρειστεί κρίσεις και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να διαβάσουν ένα έγγραφο και να καταλάβουν τι λέει. Αυτοί ζητάνε την ψήφο μας αύριο. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!!!

    • ΨΕΎΔΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ! Τον διαψεύδει η ίδια η πρόσκληση! Τον διαψεύδει και ο Καματερός!

      Η πρόσκληση μιλάει για δύο περιπτώσεις: είτε για ΝΕΕΣ υποδομές είτε για βελτίωση υφισταμένων δομών. Γιαυτό και ο Καματερός σε διευκρίνισή του στο Βήμα της Κω, είπε οτι όσον αφορά την Κω θα γίνουν έργα βελτίωσης των υφισταμένων δομών, μιλά δηλαδή για ΝΕΑ έργα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, εν αντιθέσει με τον Μουζάλα που ισχυρίζεται οτι δεν αφορά κανένα νέο έργο , αλλά τάχα δήλωση δαπανών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί!! Ωστόσο η πρόσκληση είναι σαφής.. Κε Κιάρη γιατί δεν αναρτάτε το σημείο με τον πίνακα 2 (κοινοί δείκτες) που διαψεύδει τον κ. Μουζάλα;

  7. Αυτό το κράτος δεν εξασφαλίζει στους πολίτες του το επίπεδο των Δημόσιων Υπηρεσιών

    που αντιστοιχούν σε αυτούς τους υπέρογκους φόρους έμμεσους και άμεσους..και παρ όλη την εξαθλίωση των θυμάτων της κρίσης,γίνεται σπάταλη σε ορισμένες περιπτώσεις,σαν αυτήν με τους μετανάστες,τις ΜΚΟ,τους αλληλέγγυους και κάθε καρυδιάς παρακρατικές οργανώσεις.Επιτέλους όπως ξεγυμνώνουν κάθε μικρο-επιχειρηματία με τους εξευτελιστικούς ελέγχους οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ,έτσι πρέπει να ελέγξουν που πήγαν τόσα δις ,δόθηκαν σε συγκεκριμένες οργανώσεις για τη ‘διαχείριση’ του ‘προσφυγικού’.
    ‘Άτομα που βρέθηκαν σε ‘κοντινή’ απόσταση,ή μέσα σε τέτοια ‘οικοσυστήματα’,λένε για όργιο σπατάλης και αδιαφάνειας,υπερβολές αμοιβές σε κάποια μέλη και έργο…μη επιλήψιμο..Πολλά ΜΜΕ ,που υποσχέθηκαν να ανοίξουν το θέμα ,σαν φόρο τιμής στα θύματα τόσο του Υγειονομικού τέλματος,όσο και των Κοινωνικών Παροχών!!!!!!

  8. Παλιά όλοι έλεγαν ότι δεν πληρώνουμε φόρους,τώρα μας στύβουν κυριολεκτικά με παράλογους φόρους σε σχέση με τα έσοδα,

    ενώ το κράτος δεν παρέχει ούτε καν ικανοποιητική προστασία,ούτε ικανοποιητική παιδεία,ούτε ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας,ούτε υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου,ούτε προοπτικές,ας διαβάσει κάποιος τον προυπολογισμό του 2018 και να ανεβάσει σημεία που να δείχνουν βελτίωση στην πραγματική Οικονομία του Πολίτη,αντιθέτων και οι τυφλοί βλέπουν μια υπέρμετρη μητρική στοργή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ,που στο μυαλό τους είναι οι άπαντες κατατρεγμένοι,ταυτότητα φύλου,νόμο για νομιμοποίηση του χασίς σύντομα,παγκόσμια πρωτοτυπία με τα προνόμια ασύλου σε αναρχικούς,που επικηρύσσουν Καθηγητές τους,μη δημοσιοποίηση εικόνων απ τα Εκπαιδευτικά ιδρύματα,για να συγκριθούν έστω με Αφρικανικά αντίστοιχα,μιλάμε φοιτητής ου έδειξε φωτογραφίες απ το Αριστοτέλειο και έπαθα τη πλάκα μου,μια ανεκδιήγητη έγνοια για τους μετανάστες ,και την ενσωμάτωσή τους σε Κοινωνίες,ένα ιδεοληπτικό χρέος σε κάθε τι διαφορετικό που ‘αιωρείται’ στην Ελληνική Κοινωνία.Φρενοκομείο!!!

  9. Μπράβο Γεώργιε ότι σου αμολά η ΝΔ το αναμασάς αμέσως. Ρεζίλι σε έκανε ο Μουζάλας.

    Γεώργιε ο Μουζάλας σου πείρε το ψωμί από το στόμα. Πως θα το παίξεις τώρα σωτήρας του νησιού? πως θα πάρεις ψηφουλάκια από τους χρυσσοφασίστες? Χωρίς τις απειλές και τον τσαμπουκά ποιος θα είσαι Γεώργιε? Θα σε πάρει είδηση και ο φίλος σου ο Γιούγκερ που του γράφεις ότι τα έδωσες όλα για τους προσφυγομετανάστες και θα σου κόψει την καλημέρα. Γεώργιε άλλαξε τροπάρ, στην Κω το μεταναστευτικό δεν πουλάει. Γεώργιε επειδή μένεις πάντα ο ίδιος βρες άλλους να κυνηγάς όπως πρώτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ