Ο Ηλίας Καματερός στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ για κόψιμο συντάξεων, φόρους κλπ)

2
637

Ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός στην εκπομπή «Αταίριαστοι« του ΣΚΑΪ

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι« και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και ο Χρήστο Κούτρα παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το αν θεωρεί ότι η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εφαρμόζει αριστερή πολιτική, απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά, μας ενδιαφέρει τόνισε μια κεντροαριστερά που θα κάνει στροφή να απεμπλακεί από τον εναγκαλισμό και τον νεοφιλελευθρισμό.

Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αριστερής πολιτικής τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους χαμηλοεισοδηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, την επιβολή φόρου βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Επίσης συνέχισε, όταν ο τομέας της υγείας χτυπήθηκε σκληρά από τα μέτρα λιτότητας που μας επιβλήθηκαν, καταβλήθηκε η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες, να έχουν πρόσβαση στην καθολική υγειονομική περίθαλψη και στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, απάντησε πως έγινε αναγκαστικά και αυτή πάλι εξετάστηκε σε μια βάση αναδιανεμητικής πολιτικής, μειώνοντας μόνο τις συντάξεις πάνω από τα 1.300 ευρώ αφήνοντας ανεπηρέαστες τις χαμηλότερες.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών, τόνισε πως αυτό είναι εφικτό να γίνει υπό προϋποθέσεις μέχρι το τέλος του 2019, όταν θα έχει τελειώσει το πρόγραμμα, θα έχουμε μπει σε τροχιά ανάπτυξης και θα γίνουν επενδύσεις.

Όσον αφορά το θέμα της ανομίας ο Δωδεκανήσιος βουλευτής δήλωσε πως η Ελλάδα θεωρείται ως μια από τις πιο ασφαλής χώρες και αυτό οφείλεται στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει. Τα στοιχεία αποδεικνύουν άλλωστε ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Η ΝΔ προσπαθεί να αναδείξει αυτά τα ζητήματα και να καλλιεργεί το φόβο, γιατί έχει πρόβλημα, λόγω έλλειψης προγράμματος.

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο Ηλίας Καματερός τόνισε, πως επιλέξαμε ως αριστερή κυβέρνηση το μονοπάτι της αλληλεγγύης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Γραφείο Τύπου

ΒΙΝΤΕΟ εδώ (στη 1 ώρα):

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=296237

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αρκετα πια με την Νεα Οικονομικη Πολιτικη και την Maskirovka στους Φονιαδες των Λαων. προχωριστε σε κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. ξενοδοχεια και εργοστασια στους Εργατες του Λαου. Κολεκτιβοποιηση Τωρα συντροφε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ