Ν.Μ.: Στο νησί μας ο κεντρώος χώρος δεν είναι στα πάνω του! Επί πλέον έχει καταστραφεί και ο…

17
783

ΘΕΜΑ: ‘’Στο νησί μας ο κεντρώος χώρος δεν είναι στα πάνω του!

Επί πλέον ‘έχει καταστραφεί και ‘’ο αριστερός και ο οικολογικός χώρος!’’

—Στο νησί μας ο χώρος του κέντρου ήταν από την απελευθέρωση και εδώ σχεδόν πάντα πλειοψηφικός. Στην μεταδικτατορική περίοδο αύτη η κατά βάση συντηρητική άλλα συμβιβαστική και μετριοπαθής πολιτική διάθεση εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ το οποίο κυριάρχησε πολιτικά και καθόρισε το μοντέλο ανάπτυξης άλλα και αξίων και ιδεολογίας. Με λίγα λόγια διαμόρφωσε την τοπική οικονομία καθορίζοντας το μοντέλο αξιοποίησης πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού και το μοντέλο συγκέντρωσης πλούτου και διανομής εισοδημάτων. Φυσική συνέπεια είναι να καθορίσει και την κοινωνική διάρθρωση και την ταξική διαστρωμάτωση. Όλα πήγαιναν καλά στην Κω με τους ’’πασόκους’’ να ηγεμονεύουν και να κυριαρχούν σε κάθε βήμα της τοπικής πολιτικής!

Όμως το 2010 επήλθε η κατάρρευση! Ποιος δεν θυμάται την θλιβερή προσυνεδριακή εικόνα 10-15 γνωστών παραγόντων να αποτελούν το ακροατήριο συνεδριακών και εκλογικών διαδικασιών της περιόδου 2012-2017! Ουσιαστικά ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και γενικά ο κεντρώος χώρος έχει καταρρεύσει προγραμματικά, αξιακά, ιδεολογικά και πολιτικά! Ο χώρος είχε προσχωρήσει στην Δεξιά πολιτική με την αποδοχή των μνημονίων που επέβαλαν την αποκαθήλωση του κράτους από κάθε μορφή παρεμβατικής πολιτικής εξισορρόπησης των αλληλοσυγκρουόμενων κοινωνικών συμφερόντων προσχωρώντας στον νεοφιλελευθερισμό.

—Μόνο θλίψη προκαλεί η ρηχή προσέγγιση της τραγικής πραγματικότητας που ζούμε και η αφωνία του χώρου μπροστά στα φλέγοντα κοινωνικά και εθνικά θεματα της περιόδου από τα 7 πρόσωπα που θέλουν να γίνουν ηγέτες του μεσαίου χώρου! Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται πρώτα επιλογή του επικεφαλής και μετά θα καθοριστεί η πολιτική του νέου φορέα είναι απόδειξη της προγραμματικής ένδειας και της απουσίας πολιτικής. Αυτό που φαίνεται να δρα συσπειρωτικά είναι η αντιζηλία, η αντιπάθεια για τα λάθη και τους κυβερνητικούς χειρισμούς και η αντίθεση στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την αναπόληση των παλιών καλών εποχών και των προνομίων που χάθηκαν!

—Ο ‘’μικρός’’ ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος αυτή την κατάρρευση του 2008-15, κατάφερε το 2015 να γίνει κυβέρνηση προσφέροντας ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διαχείρισης του Ελληνικού προβλήματος κόντρα στις ‘’ συστημικές λύσεις’’ του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κυβερνώντας επί 2,5 χρόνια με βασικό μοτίβο: ‘’διαπραγματευτήκαμε σκληρά άλλα οι συσχετισμοί δεν επιτρέπουν κάτι άλλο’’ και ‘’εμείς δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε άλλα κάνουμε ότι μας ζητούν για να σώσουμε την χώρα’’, έχει ουσιαστικά αφαιρέσει κάθε λογικό υπόβαθρο μιας άλλης μεσαίας πολιτικής πρότασης! Γιατί τι πραγματικά διαφορετικό προτείνουν και οι 7 συνυποψήφιοι του νέου κόμματος; Τι θα κάνουν σε σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική που είναι η μνημονιακή πολιτική που πρωτοεφάρμοσαν οι ίδιοι και που τόσο πιστά και τόσο αποτελεσματικά εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δηλαδή η πολιτική απλά θεμα προσώπων και υποκειμενικών δυνατοτήτων που δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό πρέπει να δυναμώσει η ΔΗΣΥ που έχει …τα πρόσωπα;

— ‘’Ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν συγκινεί και βρίσκεται σε υποχώρηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα χρέη του παρελθόντος και η έλλειψη κάθε εναλλακτικού σχεδίου για το σήμερα και το αύριο πληρώνονται σήμερα, με εξαφάνιση από τα πολιτικά δρώμενα σε όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται σε σοκ, σε αδυναμία χάραξης πολιτικής και λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη μιας προδιαγεγραμμένης συντηρητικής πορείας. Στην Ελλάδα η κεντροαριστερή διαχείριση παραμένει «χρήσιμη» στο κυρίαρχο σύστημα καθώς αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική από την παραδοσιακή Δεξιά. Με την προϋπόθεση, βέβαια, να είναι ή να προβάλει ως πιθανή κυβερνητική δύναμη’

—Στο νησί μας με την μεγάλη προϊστορία του πασοκικού χώρου, κρατώντας γερά στην Δημοτική εξουσία και έχοντας περάσει 2,5 χρόνια συριζέικης κυβερνητικής διαχείρισης με κολουττούμπες και διαψεύσεις και φθορές κακών χειρισμών είναι πιθανό να υπάρξει καλή προσέλευση ψηφοφόρων και πολλοί θα μιλήσουν για ανάκαμψη του χώρου!! Η αλήθεια όμως είναι πικρή: ο κεντρώος χώρος δεν είναι στα πάνω του! Επί πλέον ‘έχει καταστραφεί και ο ‘’αριστερός χώρος’’ στον βαθμό που αριστερά σημαίνει ‘’εναλλακτική πολιτική διαχείριση’’ και ‘’ανατροπή των συσχετισμών δύναμης με το να προτάσσονται το δίκαιο της εργασίας και της οικολογίας σε βάρος της ασυδοσίας των ισχυρών και του κεφαλαίου’’. Καλή η ψυχολογία άλλα δεν υποκαθιστά την πολιτική και το πρόγραμμα ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που ζούμε εδώ και μια δεκαετία!

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

17 ΣΧΟΛΙΑ

    • Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι φασιστοαριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ και τα λαμόγια εξ ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν την μάσα με τον ΤΣΙΠρΑ Νικολάκη...

      Παλιός ΠΑΣΟΚος και ο Νικολάκης… Ο χώρος της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καθάρισε από τους λιμασμένους της μίζας και από τους βολεμένους της εξουσίας. Τώρα όλοι αυτοί είναι τα στελέχη της φασιστοαριστερής κυβέρνησης του ΣφΥΡΙΖΑ, απολαύστε μερικά ονόματα : ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΤΖΑΚΡΗ, ΣΠΡΙΤΖΗΣ, ΚΟΝΤΖΙΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΤΟΣΚΑΣ, ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΚΟΤΣΑΚΑΣ ο εξ απορρήτων του ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αφού έφαγαν τον περίδρομο με το ΠΑΣΟΚ τώρα όλοι αυτοί οι συνεχίζουν την μάσα στην παράταξη της γιαλατζί αριστεράς, του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ και ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ πάνε στα αζήτητα, στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ…-Αλεξίκακος-

  1. να τον καταστρεψετε εσεις που προσκυνησατε και γλειψατε το πασοκοφασισταρο στο δημο, αυτο ποτε δεν θα ξεπλυθει νικολακη, οσες αμπελοφιλοσοφιες και να γραψεις

  2. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που εξευτέλισε την αριστερά δείχνοντας ότι αποτελεί γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ»

  3. ΑΝΤΡΕΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ,

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!ΟΥ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ.

  4. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ «Θα με θυμηθούν 20 χρόνια μετά»ΑΠΕΒΙΩΣΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999.ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ.

    ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοκρατία και οι βρωμεροί εκπρόσωποι της.

  5. Κάθε ενέργεια της ελληνόφωνης αριστεράς από την μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας συμβάλλει τα μέγιστα για την κατανόηση της ψυχοσύνθεσης του σύγχρονου αριστερού. Βοηθά αναμφίβολα στο να διαπιστώσει κανείς πως ο καλπάζων αριστερισμός της μεταπολίτευσης δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ένα καθαρό ιδεολογικό ρεύμα αλλά αντιθέτως υπήρξε το εχέγγυο του βολέματος και του επακόλουθου πλουτισμού. Γι’ αυτό επικράτησαν ολοκληρωτικά: ο αριστερισμός είτε το παραδέχονται κάποιοι είτε όχι, αποτελεί τον βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε το μεταπολιτευτικό Καθεστώς.
    Η απαξίωση των Εθνικών Αξιών και Ιδανικών στο μεταπολιτευτικό Κράτος είναι έργο της αριστεράς. Όπως δικό της έργο είναι η αμερικανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, κατά τα πρότυπα πάντα της ραγδαία παρακμάζουσας γαλλικής κοινωνίας. Οι εικόνες των καταστροφών στα προάστια του Παρισιού από τις ορδές των αφρικανικής καταγωγής «Γάλλων», οι απεγνωσμένες απόπειρες κατευνασμού τους με πλήθος προνομίων ώστε να ενσωματωθούν, είναι εκείνες που εμπνέουν την ελληνόφωνη αριστερά.

  6. Διότι μόνον έτσι θα επιβιώσει πολιτικά: πλάι στους βολεμένους του κρατικού μηχανισμού μπορούν να σταθούν μονάχα οι έτεροι ευνοημένοι, οι λαθρομετανάστες. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, δεν θα πρέπει να προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η μετατόπιση του ενδιαφέροντος της αριστεράς από το εργατικό κίνημα προς τους νέους «προλετάριους»: τους πρόσφυγες και μετανάστες.Ποιος είναι όμως εκείνος ο οποίος κινεί σήμερα τα νήματα των μεταναστευτικών ροών, εκείνος που χρηματοδοτεί αφειδώς την φιλοξενία και εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα; Είναι οι ΗΠΑ και εξωθεσμικοί οργανισμοί που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση του κομμουνισμού παγκοσμίως, δεν αφήνει στην ελληνόφωνη αριστερά άλλη επιλογή απ’ το να προσδεθεί και να σύρεται πίσω από το αμερικανικό άρμα, εκτοπίζοντας είναι η αλήθεια, τους μέχρι πρόσφατα κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού φιλελευθερισμού, τους ψοφοδεείς και πατριδοκάπηλους κεντροδεξιούς.

  7. Η γνωστή φράση «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» βρίσκει την μεγαλειώδη επιβεβαίωσή της στην περίπτωση της ροζ αριστεράς στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για δήθεν οφέλη της Ελλάδος από τη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Δεν την ενδιαφέρει την αριστερά μήτε η Πατρίδα, μήτε ο Ελληνικός Λαός. Στην πραγματικότητα ακόμη και την πολιτική την εννοεί ως… μπίζνες. Και καθότι ο ψευδεπίγραφος «ανθρωπισμός» είναι σήμερα η πλέον επικερδής μπίζνα, η αριστερά ενδιαφέρεται μονάχα γι’ αυτόν και για τίποτε άλλο.Θα έρθει σύντομα μια εποχή κατά την οποία εκείνοι οι οποίοι βάσισαν τις ελπίδες τους στην αριστερά και τα κηρύγματά της θα διαπιστώσουν με τρόμο πως διαψεύστηκαν οικτρά. Πάνω στους δικούς τους αγώνες, στις δικές τους θυσίες οι «σύντροφοί» τους βολεύτηκαν και κονόμησαν. Η ιδεολογία δε για την οποία αγωνίστηκαν, δεν αποτελεί πια παρά μια συνιστώσα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και του αμερικανικού ελέγχου της διεθνούς σκακιέρας. Θα κατανοήσουν με απλά λόγια πως το να πιστεύεις σήμερα στην αριστερά δεν είναι δυστυχία, είναι κατάντια.

  8. Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι φασιστοαριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ και τα λαμόγια εξ ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν την μάσα με τον ΤΣΙΠρΑ Νικολάκη...

    Ο χώρος της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καθάρισε από τους λιμασμένους της μίζας και από τους βολεμένους της εξουσίας. Τώρα όλοι αυτοί είναι τα στελέχη της φασιστοαριστερής κυβέρνησης του ΣφΥΡΙΖΑ, απολαύστε μερικά ονόματα : ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΤΖΑΚΡΗ, ΣΠΡΙΤΖΗΣ, ΚΟΝΤΖΙΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΤΟΣΚΑΣ, ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΚΟΤΣΑΚΑΣ ο εξ απορρήτων του ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αφού έφαγαν τον περίδρομο με το ΠΑΣΟΚ τώρα όλοι αυτοί οι συνεχίζουν την μάσα στην παράταξη της γιαλατζί αριστεράς, του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ και ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ πάνε στα αζήτητα, στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ…-Αλεξίκακος-

  9. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ !!!! ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ !!! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΗΣ ΜΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

  10. Είναι πράγματι απορίας άξιο, πώς γίνεται ο Μυλωνάς από τη μια να μιλά για αριστερά και για κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη να συντάσσεται με μια δημοτική παράταξη που στο μεταναστευτικό ταυτίστηκε πλήρως με ότι πιο ακροδεξιό και φασιστικό έχει το νησί μας.

  11. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ….

  12. Όταν αριστεροί(δηλαδή εσύ) πάνε χέρι-χέρι με αρκετούς Πασόκους,αρκετούς δεξιούς,και αρκετούς ακροδεξιούς δηλαδή την Δύναμη Αλλαγής-ΚΥΡΊΤΣΗ,Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτει στους Ευρωπαίους, πως θέλεις να σταθεί αριστερή άποψη και οικολογικός ακτιβισμός; Ψάξε λίγο τον εαυτό σου κι άσε τούς άλλους….

  13. Ψάχνω να βρω την ιατρική απαντηση. Τι σημαίνει διχασμένη προσωπικοτητα? Έχει σχέση με τη σχιζοφρενεια? Η μόνο στους πολιτικούς συμβαινει?

  14. ΜΥΛΩΝΑ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ