Τσίπρας: Η απλή αναλογική πρέπει να εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Μπροστά με λιγότερους εγωισμούς

1
366

«Η απλή αναλογική λοιπόν ή ένα μοντέλο που θα θεσμοθετεί την ανάγκη συνεννόησης, πρέπει να εφαρμοστεί στην Τ.Α., σε κάθε κύτταρο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής», τόνισε, ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή.

«Από την κρίση θα βγούμε οριστικά αν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση. Χρειάζεται λοιπόν συναίνεση, συνεννόηση και σύνθεση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Αυτό, το να λένε όλοι, σε όλους τους τόνους: ‘χρειάζεται συναίνεση, αρκεί να μην αφορά εμάς αλλά τους άλλους’, δεν το καταλαβαίνω», σχολίασε. «Δεν καταλαβαίνω», συνέχισε, «πώς είναι δυνατόν να κυβερνιούνται χώρες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, δυνάμεις τεράστιες, με συνεργασίες, όπως η Γερμανία -ακόμα κάνουν τρεις μήνες να φτιάξουν κυβέρνηση-, να μην υπάρχει θέμα που έγινε νόμος του κράτους η απλή αναλογική και θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές, αλλά όταν η συναίνεση αφορά εμάς, μακριά η συναίνεση».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς και θέλετε δεν θέλετε όλοι θα βρεθούμε στο τραπέζι της συναίνεσης, του διαλόγου, θέλουμε δεν θέλουμε, γιατί ειναι μακρύς ο δρόμος που θα προχωρήσουμε μπροστά μας και αυτός ο δρομος θα διανυθεί με λιγότερους εγωισμούς».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ