Γιάννης Παππάς: Ακροατήριό μας, η κοινωνία

0
416

Άρθρο κ. Γιάννη Παππά

Ακροατήριό μας, η κοινωνία‘

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα συνέδριο κόμματος δεν αφορά πρωτίστως τα μέλη του, τις ισορροπίες ή τις εσωστρεφείς αναζητήσεις του. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που βιώνουμε την πιο επώδυνη και πρωτοφανή σε διάρκεια και ένταση μεταπολεμική κρίση, το συνέδριο της ΝΔ αποκτά μια άλλη διάσταση που υπερβαίνει το χαρακτήρα του.

Γιατί δεν συνιστά μια άσκηση κομματικού χαρακτήρα, προκειμένου να εξευρεθεί η σωστή πολιτική στρατηγική. Αντιθέτως, με την επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να μετεξελιχθεί σε έναν ανοιχτό διάλογο με τα μέλη μας, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό και τεχνολογικό επίπεδο, μετατρέπεται σε δημιουργική άσκηση για τη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου, που θα μας οδηγήσει στο οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης και θα θέσει σε πορεία προόδου τη χώρα μας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ειπωθεί και αναλυθεί όλες οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. Έστω κι αν ειπώθηκαν με μισές αλήθειες, με έλλειψη γενναιότητας ή αποσπασματικά και με παραπλανητικά λόγια, όλα έχουν ειπωθεί.

Όπως κι όλα έχουν δοκιμαστεί για το ξεπέρασμά της. Τώρα πια όλοι ξέρουμε που οδηγεί κάθε δρόμος και κυρίως ξέρουμε και πόσοι από αυτούς είναι αδιέξοδοι και πόσο κοστίζουν.

Τώρα πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τώρα ξέρουμε. Ξέρουμε πως τα ψέματα, οι τυχοδιωκτισμοί και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ πόσο πίσω μας γύρισε, πόσο επιπλέον κόστος απαίτησε, πόσες χαμένες ευκαιρίες δημιούργησε και για πόσα χρόνια δέσμευσε τη χώρα στα ασφυκτικά πλαίσια της λιτότητας.

Τώρα που ξέρουμε κι όλα έχουν ειπωθεί, ήρθε κι η ώρα να ακουστεί-γιατί τώρα τα αφτιά έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τους άχρηστους ήχους-τον τρόπο, το σχέδιο και τα βήματα δουλειάς που πρέπει να γίνουν, για να ξανασταθούμε ως κοινωνία στα πόδια μας. Χωρίς ψεύτικα δεκανίκια αυτή τη φορά.

Η κοινωνία είναι το ακροατήριό μας σε αυτό το συνέδριο και η ΝΔ πρέπει να καταστήσει τη συμφωνία αλήθειας, που επαγγέλλεται, κτήμα, αλλά και ελπίδα του ελληνικού λαού. Στο χέρι μας είναι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ