ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ για αυτόνομο Κτηματολογικό γραφείο Κω, όχι παραρτήματος της Ρόδου (Ψηφίζεται στο Πολυνομοσχέδιο)

6
396

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ /video

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ – ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ./video-δηλώσεις

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει  σήμερα και διαβουλεύσεις με τα υπουργεία δικαιοσύνης  και περιβάλλοντος ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, ώστε μετά και τις συζητήσεις στις αρμόδιες επιτροπές  της βουλής που συνεδριάζουν από  το απόγευμα, να ψηφιστεί την Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο η πρόβλεψη για την αυτόνομη λειτουργία του κτηματολογίου στην Κω, και όχι απλώς παραρτήματος της Ρόδου, όπως προβλέπεται  στο πολυνομοσχέδιο., για τις έδρες των νομών σε όλη την Ελλάδα.. Επίσης όπως μας δήλωσε ο κ. Καματερός σε τηλεφωνική συνέντευξη στον ΔΗΡΑΣ, παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και για την διαχείριση των ποσοστών απόδοσης στους ΟΤΑ από την εκμετάλλευση λατομείων, ένα ζήτημα που αφορά και απασχολεί τον δήμο Νισύρου.

Ο κ. Καματερός επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση που υπάρχει για την παραχώρηση του ακινήτου στον Λινοπότη στον δήμο , ενώ για τα υπόλοιπα ακίνητα που διεκδικεί , υπογράμμισε ότι πρέπει να προετοιμαστούν από τον δήμο, όπως έγινε για τον Λινοπότη οι προτάσεις αξιοποίησης , ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω αντί παραρτήματος».

 Τη λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω και όχι παραρτήματος πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός μιλώντας χθες στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις».

Θεωρεί θετική την ίδρυση «εθνικού κτηματολογίου», τη δημιουργία παραρτημάτων στη θέση των υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία τέλος παραρτημάτων σε κάποια νησιά που λειτουργούσαν μόνο απρόσωπα υποθηκοφυλακεία ή υποθηκοφυλακεία που λειτουργούσαν από συμβολαιογράφους, όπως στην Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κάρπαθο. Αναφέρθηκε παρόλα αυτά σε ένα αρνητικό σημείο του νομοσχεδίου, για το οποίο ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ως αρμόδιου επί του θέματος, αυτό της κατάργησης του κτηματολογίου Κω και της μετατροπής του σε παράρτημα.

«Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως τοπικιστής αλλά δεν έχει να κάνει με τοπικισμό αυτή μου η παρέμβαση, λάβετε υπόψην το θέμα της επικουρικότητας που είναι αρχή της ΕΕ και της νησιωτικότητας που προβλέπεται από το σύνταγμα της χώρας μας και την ΕΕ και τέλος να λάβουμε υπόψην μας την πρόσβαση των νησιωτών στα Κτηματολογικά Γραφεία. Κατεβαίνει στο επίπεδο του παραρτήματος ένα ιστορικό κτηματολόγιο το οποίο λειτουργεί άψογα ως τώρα λόγω της δουλειάς και του πάθους των υπαλλήλων. Πώς να κάνουμε παράρτημα ένα κτηματολόγιο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει να καλύψει και τα γύρω νησιά πέρα από τα παραρτήματα που θα υπάρχουν και το πιο σημαντικό υπάρχουν πράξεις εφαρμογής εγκεκριμένες στα κτηματολόγια Ρόδου και Κω οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόματα σαν κτηματολόγιο, γιατί υπάρχει το Ιταλικό Κτηματολόγιο και πρέπει να περάσει σ΄αυτό όλη η πράξη εφαρμογής. Έχουμε λοιπόν πράξη εφαρμογής με χιλιάδες ιδιοκτησίες οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν λόγω έλλειψης προσωπικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε πως δεν είναι θέμα ούτε της Τρόικα, ούτε του Μνημονίου, ούτε είναι θέμα ορθολογικής διαχείρισης και τεχνοκρατικό που λένε διάφοροι σύμβουλοι, αλλά είναι θέμα πολιτικής απόφασης, η λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω, με παραρτήματα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο.

Επίσης θετική απάντηση από τον υπουργό κ. Φάμελλο είχε ο βουλευτής στο αίτημά του για την ελεύθερη διαπραγμάτευση του τμήματος εκμετάλλευσης λατομείων που αφορά και στον Δήμο Νισύρου για την σύμβαση εκμετάλλευσης στο Γυαλί.

Θα γίνει η απαραίτητη τροπολογία.

Γραφείο Τύπου

ΠΗΓΗdhras.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΑΜΑΤΕΡΕ, εάν γίνει δεύτερο κτηματολόγιο με έδρα την Κω για τα βόρεια Δωδεκάνησα κάηκες. Θα σε μαυρίσουν οι ΚΑΛΎΜΝΙΟΙ...

      Δεν σε έκαναν επίτιμο δημότη Καλύμνου παρά την επιθυμία σου σαν το ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΈΞΗ και … δεν ξεχνάς….

  1. τη να τιν κανουμαι τιν κιβερνισι αφου δεν εχουμαι τυν εξουσια να την κρατισουμε για παντα?

  2. Ο κόσμος δεν μπορεί να χωνέψει ότι μπήκε υποθήκη ή Δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.ο Μουσακάς χθες στην εκπομπή ιστορίες του ΣΚΑΙ μοίραζε διαμερίσματα στους Αβγανους κ η Κτηματική πετάει στο δρόμο μικροεπαγγελματιες του πενηνταρικου.Βαλε τα νέα της Πάτμου, Ρόδου να πληροφορηθείς την αγανάκτηση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ