Συνάντηση εργασίας στο ΕΒΕΔ για τη Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Αγγέλου

0
118

«Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για τη Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Αγγέλου»

 

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου βρέθηκε χθες 25/1/2018 η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Αγγέλου, για συνάντηση εργασίας με τον νέο Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος, Δημήτρη Σαράντη.

Έχοντας ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν επι θητείας αναπληρωτή Προέδρου του κ. Σαράντη η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα. Τέθηκε μια σειρά θεμάτων σχετικών με τον τουρισμό και την νησιωτικότητα και ένα σχεδιάγραμμα προσπάθειας υλοποίησής τους αρχής γενομένης από το θέμα της παράτασης του θερινού πρωτοκόλλου των τουριστικών σκαφών.

Θέμα για το οποίο η Μαρια Αγγελου ενημέρωσε ήδη με επιστολή της τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλη, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιό και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη και την εξέλιξη του οποίου θα παρακολουθεί στενά. Εξάλλου η συνεργασία μεταξύ τους είναι πάντα στενή. Απόδειξη και η πρόσφατη επίσκεψη της Μαρίας Αγγελου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα του Υπουργείου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τηλ: 6932292566

Email: [email protected]

Ρόδος, 25/1/2017

Προς :

– Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλη

– Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη

Κοινοποίηση:

Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιό

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

 

Ένα από τα θέματα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τον τουρισμό της περιοχής γύρω από την Κω είναι αυτό του θερινού πρωτοκόλλου σκαφών.

Το θερινό πρωτόκολλο σκαφών ορίζεται από 1η Απριλίου έως και την 31η Οκτωβρίου, παρόλο που ο καιρός το επιτρέπει και η ζήτηση υπάρχει για εκδρομές group τουριστών 500 ατόμων κατά τον μήνα Νοέμβριο στα γύρω νησιά, Ψέριμο – Πλάτη – Κάλυμνο, δυστυχώς δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν στερώντας από τους κατοίκους ένα σημαντικότατο έσοδο.

Το αίτημα έθεσε κατά τη συνάντησή μας ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου στη ΚΩ κ. Δημήτρης Σαράντης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, δεν είναι λίγες οι φορές όπου ανάλογες προσπάθειες των επαγγελματιών τουρισμού δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω της λήξης του θερινού πρωτοκόλλου σκαφών τη 1η Νοεμβρίου, καθώς το χειμερινό πρωτόκολλο επιτρέπει τη μεταφορά μόλις 1/3 του αριθμού των επιβατών προς μετακίνηση μεταξύ των νησιών.

 

Τα νησιά μας στηρίζονται στον τουρισμό ως κυρία πηγή εσόδων. Εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ο καιρός βοηθά, πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που είχαμε επισημάνει και ως αντιπολίτευση, με σχετική επερώτηση που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή μας κ. Κουικ, δίνοντας μια τονωτική ένεση στα ακριτικά νησιά μας.

Φυσικά από αυτό το μέτρο θα ωφεληθούν όχι μόνο τα συγκεκριμένα νησιά αλλά όλη η νησιωτική χώρα με ανάλογου τύπου τουριστικές υποδομές.

Ζητάμε λοιπόν παράταση του θερινού πρωτοκόλλου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, εφόσον ο στόλος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και καθώς οι λιμενικές αρχές επεμβαίνουν στη περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα ζητάμε η παρέμβαση αυτή να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα προκειμένου να ενσωματωθεί το νέο αυτό χρονικό περιθώριο των 30 ημερων, που θα προκύψει, στο πρόγραμμα των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων για την τουριστική περίοδο 2018.

 

Ελπίζουμε στη βοήθειά σας.

 

Με εκτίμηση

Μαρια Αγγελου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ