Στ. Δράκος «3 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»: «Θα πολιτεύομαι για όσο το κρίνει ο πρόεδρος» (ΒΙΝΤΕΟ)

0
106

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «3 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

«Θα πολιτεύομαι για όσο το κρίνει ο πρόεδρος»

Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής εκπομπής «3 στο Αιγαίο» με τις κ.κ. Ειρήνη Χαλκίτη και Νίκη Ρείση, μίλησε ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής Του Κυρίου, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη επίσκεψη του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Ρόδο, στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, στο εθνικό μέτωπο των Ελλήνων για το Σκοπιανό, καθώς και στο ζήτημα της συμμετοχής του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κατόπιν της αναπαραγωγής αποσπάσματος του χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, ο Δρ. Στέφανος Δράκος, σημείωσε πως ο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εργάστηκε ως Δωδεκανήσιος όντας υπουργός και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίζει να εργάζεται και στο μέλλον. Σημείωσε δε, την άριστη συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο προκήρυξης εθνικών εκλογών και για τις εν γένει πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε – μεταξύ άλλων – τα κάτωθι:

«Ελπίζουμε στην προκήρυξη εθνικών εκλογών, για να γλιτώσει η χώρα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να λειτουργεί εν κρυπτώ, παίζοντας στα ζάρια το μέλλον της Ελλάδας, όπως πράττει και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην προκαλέσει εθνική τραγωδία. Ο Ελληνικός λαός απέδειξε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ζήτημα και κανείς από εμάς, όποιον πολιτικό χώρο και εάν εκπροσωπεί, δεν έχει το δικαίωμα να κηδεμονεύει την ανεξάρτητη κίνηση του λαού. Πρόκειται για μία αυτόνομη δημοκρατική δράση».

Ερωτηθείς σχετικά για τη συμμετοχή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ξεκαθάρισε πως:

«Από το 2015 πολιτεύομαι και προσπαθώ να είμαι συνεπής απέναντι στους Δωδεκανήσιους. Αυτό θα συνεχίσω να πράττω για όσο ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, με συμπεριλαμβάνει στο ενεργό στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Η απόφαση είναι δική του. Προσωπικά, έχω αξιολογηθεί και από το μητρώο στελεχών και προχωράω αξιοκρατικά. Δεν ανήκω στην κατηγορία των αρεστών».

Δείτε την παρέμβαση εδώ: https://youtu.be/xaY8DwPIigY

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ