Δ. Γάκης στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι»: «Ελάφρυνση της φορολογίας ένα από τα πρώτα μέτρα»

1
75

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου μίλησε:

Για το πολιτικό κλίμα και τις προοπτικές της Οικονομίας:

Η δυσαρέσκεια των πολιτών μετά από τόσα χρόνια μνημονίων δεν μπορεί να ξεπεραστεί από τη μία μέρα στην άλλη. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά. Από το καλοκαίρι θα υπάρξει, μετά από τόσα χρόνια Μνημονίων, η δυνατότητα να σχεδιάσει η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση την πολιτική και να θέσει τα θεμέλια για το μέλλον της Χώρας. Θα υπάρχει βεβαίως ακόμη παρακολούθηση αλλά όχι η ασφυκτική επιτροπεία. Τα μέτρα πλέον δεν θα επιβάλλονται. Και από τους νόμους της προηγούμενης περιόδου πολλοί θα αλλάξουν, θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Η κυβέρνηση θα έχει τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και ένα από τα πρώτα μέτρα θα είναι η ελάφρυνση της φορολογίας, όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών. Τα μέτρα που προβλέπονται για το 2019-2020 αποτελούν υποχρεώσεις από το τρίτο Μνημόνιο τις οποίες η Κυβέρνηση μετάφερε χρονικά για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον ο Έλληνας πολίτης. Η δυναμική της Ελληνικής Οικονομίας, όμως, όπως φαίνεται, δείχνει ότι θα υπερβεί το πλεόνασμα του 3%, πράγμα που θα καταστήσει εφικτό την αύξηση του κατώτατου μισθού και θα αποτραπεί η περικοπή των συντάξεων, στο βαθμό που τα έσοδα από την περικοπή των συντάξεων μπορούν να εξευρεθούν από άλλους πόρους. Υπάρχει μια διαρκής επαναδιαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Για τα ζητήματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας:

Τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη είναι λεπτά ζητήματα. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο, λοιπόν να καλλιεργούμε ένα κλίμα φόβου στους πολίτες. Γι’ αυτό και είναι εγκληματικό σφάλμα και ασυγχώρητη επιπολαιότητα να εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά τέτοια ζητήματα. Γιατί πρόκειται για ζητήματα που αφορούν πρώτιστα τη Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο, όταν, όπως δείχνουν οι τελευταίες στατιστικές, η εγκληματικότητα έχει σταδιακά μειωθεί. Μια τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά είναι ασυγχώρητη ακόμη περισσότερη, καθώς αποτελεί δυσφήμιση της Αθήνας ως τόπου τουριστικών αφίξεων. Μετά από το ρεκόρ τουριστικών αφίξεων που είχαμε πέρυσι και αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος, είναι σημαντικό να συμβάλλουμε όλοι στην επιβεβαίωση της αλήθειας ότι η Αθήνα και η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμού και μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Ευρώπη.

***

Link:

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=304051

Από 1:08:45 μέχρι τέλους

***

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την μεταΑριστερα οπως ο Συριζα η οικονομοκρατία στη βάση της δεν έχει να κάνει με την οικονομία, αλλά με τη θεολογία και την θρησκειοποίηση των αγορών. Σαν την νεοφιλελευθεροποίηση της βιολογίας και της γενετικής ένα πράγμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ