Κώστας Καΐσερλης στον ΈΚΦΡΑΣΗ: «Αν ήμουν Δήμαρχος τώρα το λιμάνι της Κω θα είχε φτιαχτεί…»

32
2787

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Κω Κώστας Καΐσερλης στη σημερινή συνέντευξή του στον «Πρωινό με Έκφραση» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Καλλιόπη Δανελλάκη με προσκεκλημένους επίσης τους συναδέλφους της Κατερίνα Φιλοπούλου και Γιάννη Κιάρη.

Ο Κώστας Καΐσερλης έπειτα από σχεδόν 4 χρόνια πολιτικής σιγής, έσπασε τη σιωπή του με αφορμή την κυκλοφορία από χτες του βιβλίου του Η ΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ THΣ ΔYNAMEIΣ 1977-2000.

Στο ερώτημα για την απόφαση της ξαφνικής απόσυρσής του και αν έφυγε λόγω πικρίας από το εκλογικό αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών απάντησε με χαμόγελο, πως δεν νοιώθει καμία πικρία και ότι η αποχώρησή του ήταν φυσιολογική και λόγω ηλικίας.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κω που να μην με ψήφισε έστω μια φορά» δήλωσε χαρακτηριστικά  (ενώ, στην πειραχτική παρατήρησή μας «ε, πως δεν υπάρχει: ο Βασίλης Ξυπολιτάς» απάντησε: «κι ο Βασίλης με έχει ψηφίσει….»)

Για αυτό το λόγο πρόσθεσε ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η όποια ενασχόλησή του με την ενεργό πολιτική (είτε ως υποψήφιος Δήμαρχος, είτε ως υποψήφιος Βουλευτής ή όποια άλλη θέση).

Ζητώντας να κρίνει την σημερινή πολιτική κατάσταση και στο ερώτημα αν υπάρχουν ηγετικές προσωπικότητες σήμερα στα τοπικά μας πράγματα, απάντησε ότι τον Γιώργο Κυρίτση δεν τον θεωρεί ηγέτη αλλά «διαχειριστή» εκφράζοντας την πολιτική διαφωνία του για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του.

Για την Ιωάννα Ρούφα και τον Γιάννη Ζερβό (πρώην συνεργάτες του και οι δύο) απάντησε ότι αν διαθέτουν ηγετικά χαρακτηριστικά θα το αποδείξουν όταν αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Ρωτήθηκε επίσης και για τους αποχωρήσαντες από το Όραμα, αλλά και για τη νέα παράταξη που φημολογείται ότι ετοιμάζεται θεωρώντας φυσιολογική αυτή την κινητικότητα μιας και «πάντα υπήρχαν αποχωρήσεις» (ενθυμούμενος και τις διάφορες παραταξιακές συγκρούσεις με πρώτη και πιο σοβαρή την αποχώρηση στελεχών λόγω κομματικού ελέγχου στην πρώτη του θητεία).

Μίλησε επίσης για το ΠΑΣΟΚ από το οποίο διεγράφη του ’74 (με Σάκη Καράγιωργα και Σοσιαλιστική πορεία), την επάνοδό του το 1989 (διαφωνώντας με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής), αλλά και τη διαρκή σύγκρουσή του με τον κομματικό μηχανισμό.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σημίτη ως Υφυπουργός Εσωτερικών (με Υπουργό τη Βάσω Παπανδρέου) σχολίασε ότι λειτούργησε ως «άλλοθι» κι ότι μπορεί να είχε πλέξει το εγκώμιο τότε στον Κώστα Σημίτη ως Πρωθυπουργό, όμως του καταλόγισε ότι δεν έβλεπε τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, όπως αυτό του χρηματιστηρίου).

Ο ίδιος τόνισε ότι από το 2010 ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και έχει μια φιλική σχέση και συνεργασία με τον τοπικό βουλευτή Ηλία Καματερό.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ήταν κάθετος ως «γιος πρόσφυγα» ο ίδιος, για την σκληρή στάση που κράτησε η δημοτική αρχή Κυρίτση και κάποιοι συμπολίτες μας που αντέδρασαν στο να γίνει το hot spot, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος «θα άνοιγε και το Δημαρχείο ακόμα». Η θέση του ήταν από την πρώτη στιγμή να βρεθεί ένα στρατόπεδο για την φιλοξενία τους και όχι αυτό που έγινε το καλοκαίρι του 2015 στο λιμάνι με τις σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε όλοι.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό τόνισε ότι αν ήταν δήμαρχος σήμερα το λιμάνι θα είχε ήδη φτιαχτεί με δαπάνες και ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου που έχει αποθεματικό το οποίο άφησε η διοίκηση του Μ. Φάκκου, όπως είπε.

Έφερε δε ως παράδειγμα κινητικότητας και πρωτοβουλίας τον π. Χρήστο Τσουκνιά (αυτό που κι εμείς είχαμε γράψει τότε), ο οποίος κατόρθωσε και αποκατέστησε σε χρόνο ρεκόρ τους Άγ. Πάντες.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Ράδιο ΕΚΦΡΑΣΗ:

Και με εικόνα (κάμερα Ιβάν):

Posted by Εκφραση 97 on Friday, 20 April 2018

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το λιμανι θα ειχε φτιαχτει σε 2 μηνες,αλα εχουμε μπλεξει με χαραμοφάηδες,τεμπεληδες,κοπροσκυλα,παρτακιδες,εργολαβους,κολητους,ε-α-ι- στο …….. να πατε.ξευτιλες.

    • Βρε κάντε στην άκρη καρεκλοκένταυροι και αρκεστείτε να τρώτε τις τρις συντάξεις. Όχι άλλο γεροντικό ύπνο .

  2. Νομίζει οτι εχει ακομα το λατομείο που επαιρναν οτι ηθελαν για να κανουν τις δουλειες τους

  3. ΚΑΜΑΤΕΡΕ σε συνεργασια με τον δημαρχο μετά την επισκευή της προβλήτας φροντιστε να γινει προέκταση

    κατά 250 μέτρα προς την πολεμική σκάλα για να εχουμε προβλητα για κρουαζιεροπλοια.αφηστε τους εγωισμους και τις αντιπαραθεσεις.προεχει το νησι μας.εκει να δοθουν τα χρηματα του δημοτικου λιμενικου ταμειου.ολα τα αλλα ειναι λογια προεκλογικα.

    • να γνωρίζεις ότι εμεις οι κωοι θα κανουμε τα παντα για να χαντακώσουμε τον δημαρχο σου.Κανουμε τα παντααααααααααααααααααααααααααααααααααααα,ακους βλακεντιε κυριτσικε.

  4. τοτε σου στελνανε χρημα αφθονο και χωρις πολλες διαδικασιες. τα επαιρνες και εκανες οτι ηθελες. 20 χρονια με τοσο χρημα και τον δημοτικο φορο που πληρωναμε ολοι, θα μπορουσες να κανεις περισσοτερα. ασε τωρα τις μαγκιες για το λιμανι γιατι εισαι εκτος εποχης. εχουν αλλαξει τα πραγματα και οι διαδικασιες.

  5. Ο Δήμαρχος της ψυχής μας.Πάντα όταν οι Κώοι θα λένε ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ όλων το μυαλό θα πηγαίνει στον ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΤΕΛΟΣ…..

  6. Τα έργα Καίσερλη γνωστά και μεγάλα. Τα δικά σας; Δελτία τύπου-δελτία τύπου-δελτία τύπου….

  7. Αν ήμουν δήμαρχος με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και όσες δραχμούλες θέλω από την τράπεζα εγώ να δεις τι θα είχα φτιάξει.

  8. Τέσσερα χρόνια δεν κάνατε τίποτα τώρα μας λες θα έφτιαχνες το λιμάνι κατευθείαν ; Έλα Παναγία μου μαζί σου σύνελθε προην εγώ σε είχα για σωβαρο !!!

  9. Η παλληκάρια σου κ. Καϊσερλη φάνηκε όταν δεν βγήκες Δήμαρχος και παραιτήθηκες αμέσως αντί να σταθείς ο πυλώνας εγγύησης για να δημιουργηθεί μια νέα παράταξη, με τα γνωστά προβλήματα που επακολούθησαν. Η τοπική ιστορία θα έχει πολλά να γράψει για τη ζωή σου και το κυριότερο για τη στάση σου στην ιστορική μνήμη που με υπευθυνότητα φρόντισες να καταστραφεί, αφού το ιστορικό αρχείο του Δήμου και του ΔΗΡΑΣΚ φρόντισες να πεταχτεί στην Αλεξάντερ Φάσιον, για να γίνει καύσιμη ύλη από του Ρομά που στεγαζόντουσαν στον ίδιο χώρο. Θα βγουν κάποια στιγμή όλα τα πεπραγμένα σου, αλλά πάνω από όλα η καταστροφή στη ψυχή και το μυαλό των νέων ανθρώπων που με την πολιτική που άσκησες διέφθειρες. Μην προσπαθείς να αγιοιποιήσεις την πολιτική σου ζωή, εσύ στήριξες και ανέδειξες μέχρι άνα βαθμό τους …….. αλλά και τον τοπικό βουλευτή με τον οποίο πάντοτε είχατε αγαστή συνεργασία

    • Τό Ιστορικό Αρχείο του ΔΗΡΑΣ πήγε στήν Φάσιον το 2008 επί Προεδρείας Π.Θαλασσινού λέγοντας χαρακτιριστηκά {Η Κώς γεννήθηκε το 2οο7}.Οτι σώθηκε τότε απ’ο 2 υπαλλήλους τού ΔΗΡΑΣ.Η τότε ανακύκλωση του ΚΩ ΟΥ του Κυρίτση Γερασκλή κατάσρεψαν τό Ιστορικό Αρχείο.Αν δέν γνωρίζετε να μην μιλάτε.

      • Δεν ξέρεις φαίνεται τι σημαίνει η λέξη για όλα τα υπόλοιπα δεν είπες λέξη, μου αρέσει η δημοκρατία σου

  10. Συμφωνούν δεν συμφωνούν κάποιοι ,εκείνο που θέλω να πω για τον Κώστα Καϊσερλη είναι ότι αγαπά τον τον τόπο του και ενδιαφέρεται για αυτόν και πιστεύω ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε παράταξη για το νησί και μόνο .&-

  11. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ .ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΝΑΝΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ .ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ….ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΙΩΤΗΣ,ΣΗΜΙΤΗΣ,ΒΑΣΩ,ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ?ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 60%-70% ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ..ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ,ΛΑΦΑΖΑΝΗ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΠΟΤΑΜΙ Κ.Α…ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ Η ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ…ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ……ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ…….

  12. TI ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ; ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ……… ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    • ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ, ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ

      • Δεν είπε απλώς ότι συνεργάζεται με τον Καματερό, ο Καματερός δεν κάνει βήμα χωρίς να τον ρωτήσει. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όπως παλιότερα η τοπικη του ΠΑΣΟΚ ελέγχεται έμμεσα από τον Καίσερλη

      • Ο Ζερβός δεν έχει το ανάστημα και τα κότσια για Δήμαρχος ένα φερέφωνο του Καματερού είναι

  13. εδω πλατανι . παρτε μια υποθεση .....που βρoμα απο χιλιομετρα . που εισται πολιτικοι;

    Καισαρλη, Παυλιδη, Καματερε, Ρουφα, Ζερβε, Μακρη, μηχανικοι, εισαγκελεις, και ολοι υποληποι που σκιζεται τα ρουχα σας για την διαπλοκη που εισται ;
    καραστημενη υποθεση με εργα του….. . Δοσανε δουλειες απο την διοικηση του στον εμισθο συμβουλατορα του ….. ενο ηταν μερικές δεκαδες χιλιαδες ευρω πιο ακριβος απο τους αλλους. Ξυπνάτε η υποθεση ειναι απο εισαγγελεα και πανω. Αν μηνετε με σταυρωμενα χερια διχνετε οτι ειστε για τα μπαζα. Τα φραγγα μας πισω ρε διαπλεκομενοι μεχρι τα κοκαλα. Να δω τις αντιδρασεις σας θελω. Μοκο ή θα το ψαξετε; Κυριε Κιαρη ειναι πολυ μεγαλο σκανδαλο και δεν θελω να μου το κοψετε το σχολιο.

  14. Ευτυχος.Ο καλος ο ανθρωπος θα εβαζε και στο δημαρχειο μεταναστες.Φανταζεστε ποια Κω θα ειχαμε σημερα ετσι?Οσο για το λιμανι….θα ειχε φτιαξει μια συνεργατικη και θα ειχε λυσει το θεμα.Καλος κακος τον κρινει η ιστορια πια.Ας εξηγισει γιατι προδωσε οδους τον ψηφισαν στις τελευταιες εκλογες απλα

  15. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ …. ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ.ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ?.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!

  16. Και αν η γιαγιά μου είχε κεραίες….
    Θα ήταν τρόλει.
    Με τα λογια ολοι χτιζουν ανωγια και κατώγια.
    Στην πράξη όμως: κολακες, μιζαδόροι, ψευτιά και δηθεν κατανοηση απο τους κατέχοντες την εξουσία, στους λοιπούς ατυχους «θνητους». Η εξουσια ως αλλη ηλεκτρικη καρεκλα, σε κατεκαψε και εσενα και σε εστειλε στο χρονοντουλαπο. Μην ανησυχεις όμως, μονος δεν θα μεινεις. Ειναι πολλοί αυτοι που θα σε μιμηθούν και θα σε ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ