Η. Καματερός (εκπροσωπώντας Δραγασάκη): «Κυκλική οικονομία – εδαφική συνοχή – νησιωτικότητα» (φωτό)

7
279

Η. Καματερός: ομιλία σε διεθνές συνέδριο

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Κυκλική οικονομία – εδαφική συνοχή – νησιωτικότητα» μίλησε σήμερα ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, εκπροσωπώντας τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ως Συντονιστής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κατάκτηση ίδρυσης Υφυπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γεγονός που συμβάλλει στην προώθηση της νησιωτικότητας.

Ανέπτυξε μάλιστα την προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κυβερνητικό επίπεδο, για τη δημιουργία του ελληνικού μοντέλου νησιωτικής πολιτικής.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι είναι χρήσιμη η εμπειρία άλλων χωρών αλλά, όπως είπε, «…έχουμε ανάγκη το δικό μας μοντέλο, το ελληνικό μοντέλο, που είναι βασισμένο στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, και καθορίζεται από την ύπαρξη δεκάδων κατοικημένων μικρών νησιών».

Το συνέδριο διοργάνωσε, στο Ηράκλειο, η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του συνεδρίου η δικτύωση των νησιωτικών χωρών και Περιφερειών των νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης καλών πρακτικών. Οι πολιτικές αυτές αναπτύσσονται στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή της ταυτόχρονης βελτίωσης της οικονομικής ευημερίας και του περιβάλλοντος.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάει σαλέψανε ο ΓΟΥΡΓΟΥΛΟΨΕΎΤΗΣ, κυκλική οικονομία της κολοτούμπας, της ανεργίας και της πείνας.

    Οικονομία από το οικονομώ κοντέ και όχι μάζευε μικρομεσαίο ζώο για να πληρώνεις φόρους στην κυβέρνηση της ψευτιάς, του λαϊκισμού και της κολοτούμπας που βαφτίζει ακόμα και το φαλιμέντο κυκλική οικονομία…

  2. ΓΟΥΡΓΟΥΛΟΨΕΎΤΗΣ, το υπουργείο ναυτιλίας και Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη το έφτιαξε ο ΑΝΔΡΕΑΣ...

    Όπως έφτιαξε το ΕΚΑΣ που καταργεί η γιαλατζί αριστερά κυβέρνηση, σαν τον κοινωνικό τουρισμό που καταργεί ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ, και τα μέτρα νησιωτικότητας με χαμηλούς ΦΟΡΟΥΣ και όχι ΦΠΑ 24% που όπως έλεγες θα παραιτηθείς και δεν θα το ψήφιζες εσύ και ο σύντροφος σου ΚΑΜΕΝΟΣ θα έριχνε την κυβέρνηση… ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ. Κάνουμε υπομονή γιατί γρήγορα θα πάτε στον αγύριστο χαμένοι.

  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ Η ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΤΩ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΣΤΕ

    • Αριστεροί του κ@λου, της ψευτιάς και του λαϊκισμού, προσπαθούν να αντέξουν λίγο ακόμα για να λαδώσουν το αντεράκι τους οι λιγούριδες..

      Εάν αυτοί οι ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ είναι αριστεροί εγώ είμαι αστροναύτης…

  4. Παμε ολοταχως για την ανταλλακτικη οικονομια οπως παλια [δεκαετια 1950],αυγα αντι χρηματος,ξυπολητοι,ανδυτοι, πασπαρας,γλινα κλπ.

  5. Σήμερα οι ΗΠΑ διεξάγουν επιθετικούς πολέμους, στρατιωτικές επεμβάσεις, αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον τουλάχιστον 7 χωρών: Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη. Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν κρυφές επιχειρήσεις σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόεδροι των ΗΠΑ απειλούν το Ιράν και άλλες χώρες με στρατιωτικές επεμβάσεις όταν δεν συμμορφώνονται ή δεν συμπλέουν με την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον. Οι επιθετικοί, ακήρυχτοι, πόλεμοι των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα έχουν κοστίσει την ζωή περίπου 2 εκατομμυρίων αμάχων και έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στην βία, στην αναρχία και στο χάος.Αυτόν τον αιμοσταγή, νεοιμπεριαλιστή, «δημοκράτη» Ομπάμα υποδέχτηκαν τα δουλοπρεπή ανδρείκελα του συνταγματικού τόξου των Αθηνών, έναν Αμερικανό Πρόεδρο που θα έπρεπε να βρίσκεται στο κελί του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Στο ίδιο κελί που βρισκόταν ο αποθανών Μιλόσεβιτς για αδικήματα πολύ ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτά του Ομπάμα.

  6. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Από την Χίο όπου περιοδεύει κλιμάκιο της Χρυσης Αυγης δόθηκε η απάντηση στην επίσκεψη Ομπάμα:
    «Ο Τσίπρας να εξηγήσει με ποια ιδιότητα έρχεται στην Ελλάδα ο Χουσεΐν Ομπάμα: Ως τουρίστας; Ως κομιστής του τετάρτου μνημονίου; Ή ως προπομπός κι άλλων ισλαμιστών λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας;«

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ