Τσίπρας-Μητσοτάκης: Οξεία (προεκλογική) κόντρα για δάνεια συζύγων & αδελφών | ΝΔ: Πλαστή φορολογική ενημερότητα υπέβαλε ο Δημήτρης Τσίπρας

6
390

Οξεία αντιπαράθεση, σε προεκλογικό κλίμα, μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε προωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά για διευθέτηση δανείου εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού, θέμα που είχε προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρη ημερησίας συζήτησης για την Οικονομία στη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά σε υψηλούς τόνους, από τον Α. Τσίπρα «που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ».

Στην απάντηση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ «υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη», προσθέτοντας ότι  ο Α. Τσίπρας «είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων».

Αναφορικά, δε, με την ουσία της υπόθεσης τονίζει ότι πρόκειται για νόμιμη ρύθμιση δανείων, αντιπαραβάλλοντας τις 800.000 με την οποία χρημτοδοτήθηκε από offshore «αγνώστων επιχειρηματιών η χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς ;

ΝΔ: Πλαστή φορολογική ενημερότητα υπέβαλε ο Δημήτρης Τσίπρας

Aπάντηση στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τα δάνεια των αδελφών του Δημήτρη και Ζανέτ αλλά και τη χρηματοδότηση της offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, δίνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Καταγγέλλει, δε, ότι «ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου», ενώ τονίζει ότι «σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει», προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει.

Θα επανέλθουμε».

Μαξίμου: Πανικός Μητσοτάκη -Να παρουσιάσει στοιχεία για αδελφό πρωθυπουργού

Νέα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατά της ΝΔ, με την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων να οξύνεται περαιτέρω με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά για διευθέτηση δανείου εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού.

«Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος. Επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του Πρωθυπουργού», απαντά στη νέα ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ, όμως, σε αντίθεση με τις εφημερίδες του συνεταίρου του αρχηγού της, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ρυπαρό έντυπο, που το εκδίδουν άνθρωποι του υποκόσμου. Την καλούμε, λοιπόν, να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του Πρωθυπουργού. Ειδάλλως, εκτός από κοινοί συκοφάντες, θα είναι και υπόλογοι κατά το νόμο», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καταλήγοντας : «ΥΓ. Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί».

ΝΔ: Μας επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του κ. Δ. Τσίπρα, Γ. Μαντζουράνης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους, λάσπη.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στο Σκαι, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας, όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ. ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ. Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του. 

Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα Μ.Μ.Ε. και την Αξιωματική Αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. .Εγώ είμαι από την Καβάλα (Νότια Μακεδονία…) Γνωρίζω ότι η μάνα του Τσίπρα είναι από την Ελευθερούπολη και ο πατέρας του ήταν μεγαλοεργολάβος επί επταετίας. Η εταιρεία του είχε τον τίτλο «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» που κατασκεύαζε την Εγνατία οδό. Γνωρίζω ακόμα ότι ο πατέρας του είχε δικό του ξενοδοχείο στην Ηρακλείτσα Καβάλας το οποίο στη συνέχεια το πούλησε σε μικροιδιοκτήτες, αφού πρώτα το μετέτρεψε σε πολλά διαμερίσματα.

    • Κατσαπλια Γιωργάκη δεν υπάρχει νότια Μακεδονία υπάρχει μόνο μία και ειναι ελληνική προβοκάτορα τσυριζαιε

  2. Ο Στυλιανός Παττακός είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του (σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα όμως επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.https://nikospa.wordpress.com/2015/07/11/ο-αλέξης-τσίπρας-και-ο-στυλιανός-παττα/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ