ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κω & η προγραμματισμένη ημερίδα λόγω πένθους

5
959

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του κόμματος από την 24-7-2018 μέχρι και την 29-7-2018, λόγω πένθους για την εθνική τραγωδία από τις χθεσινές πυρκαγιές.

Ως εκ τούτου, αναβάλλεται η προγραμματισμένη ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ναυτιλία και Νησιωτική Πολιτική – Τουρισμός και Ανάπτυξη» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κω την Πέμπτη, 26-7-2018, στην Αίθουσα Αίγλη Α του ξενοδοχείου Kypriotis Village Resort, καθώς και η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

H νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω

Νέας Δημοκρατίας

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/07/ΑΠΟΦΑΣΗ-38_Αναβολή-εκδηλώσεων.pdf» title=»ΑΠΟΦΑΣΗ 38_Αναβολή εκδηλώσεων»]

Μητσοτάκης: «Η χώρα πενθεί. Είναι ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISS
 

Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνοντας ότι η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές εκφράζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με γραπτή του δήλωση τονίζοντας ότι «δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη». Επισημαίνει ωστόσο ότι «ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του».

Στο Μοσχάτο, στο πλαίσιο αυτό, ανέβαλαν όλες τις προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις γι’ αυτή την εβδομάδα, ενώ αναβλήθηκε και η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κάλυμνο και την Κω που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς, εάν κληρονόμησε λίγο από την γκαντεμιά του πατέρα Μητσοτάκη κάτι κακό θα μας τύχαινε...

    Βρε κατάντια η Ελλαδίτσα μας, μετά τον ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΈΞΗ ΤΣΙΠρΑ θα κάνει πρωθυπουργό τον ΚΟΥΛΗ της Siemens… και του Χριστοφοράκου.

    • Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (και έχω τα χρονάκια μου) κάθε χρόνο σε κάθε καταστροφή όλο ο ξένος δάκτυλος φταίει. Πότε είναι οι Ρώσοι, πότε οι Αμερικάνοι, πότε οι Τούρκοι ενώ εμείς πάντα προσπαθούμε να κάμψουμε όσους περισσότερους νόμους μπορούμε για να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.
      Όταν πνιγόμαστε από την βροχή είναι γιατί χτίσαμε στο ρέμα και μετά το γεμίσαμε και με σκουπίδια.
      Όταν καιγόμαστε από την φωτιά είναι γιατί χτίσαμε στο δάσος.
      Όταν πέφτει το σπίτι μας από τον σεισμό είναι γιατί κάναμε οικονομία στα σίδερα, ή μεγαλώσαμε την βεράντα από μόνοι μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ