Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ | Σάββατο 19.00 στο Πάρκο «Ξενία»

0
87

Με σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ έχει ξεκινήσει το ταξίδι του απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα του Φεστιβάλ θα φτάσει και στο νησί μας, το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 19.00 στο Πάρκο «Ξενία».

Καλούμε κάθε νέο και νέα, τον λαό του νησιού μας, στη μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, στο Φεστιβάλ που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ!

Καλούμε κάθε νέο και νέα που αγωνία για το μέλλον του, που αναγκάζεται από μικρή ηλικία να εργάζεται αμέτρητες ώρες, χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα στη διασκέδαση, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στην ζωή. Απευθύνουμε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στην δουλειά, στο σχολείο, στην ζωή του.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται µε τη ζωή που του ετοιμάζουν το σύστημα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, που δεν ανέχεται το έγκλημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που δεν ανέχεται το Αιγαίο να γίνεται υγρό νεκροταφείο και η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν δεχόμαστε η χώρα µας να γίνεται ορμητήριο για τους πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και εδώ στο νησί μας, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με μεράκι, ανιδιοτέλεια, μακριά από χορηγούς και σπόνσορες, την γιορτή της νεολαίας που έχει γίνει θεσμός.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα με τους: Βασίλης Κεφαλιανό, Κλαούντιο Χαμίτι, Παντελή Κόλια.

  • Αφιέρωμα στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

  • Ομιλία από τον Θάνου Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Νησιώτικο – Κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Κοκκαλάκη και την ορχήστρα του.

Στο χώρο θα υπάρχει παιδότοπος με δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ, έκθεση Βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής αλλά και θεματικές εκθέσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ