Δημοσκόπηση βγάζει ντέρμπι στις εκλογές – Κλείνει η ψαλίδα – 3ο κόμμα οι αναποφάσιστοι | Απαντήσεις «φωτιά» σε νέα δημοσκόπηση της MRB

5
311

Η δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα “Το Έθνος” έγινε μετά και την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι πολίτες απάντησαν με βάση τα προγράμματα που παρουσίασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τα αποτελέσματα της μέτρησης δείχνουν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρόμο για τις εκλογές με την ψαλίδα να κλείνει.

Η πρόθεση ψήφου

Κόμμα Ποσοστό
ΣΥΡΙΖΑ 19.8%
ΝΔ 24,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9%
ΚΙΝ.ΑΛ. 6,7%
ΚΚΕ 5,6%
ΠΟΤΑΜΙ 1,3%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,3%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%
ΑΛΛΟ 3,5%
ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ 1,9%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 12,5%
ΑΠΟΧΗ 7%

Τσίπρας ή Μητσοτάκης;

Στη λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει την πρώτη θέση με 32% αν και ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ανεβάζει το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν φαίνεται να πείθει ένα ποσοστό 37%.

newsit.gr

Απαντήσεις «φωτιά» σε νέα δημοσκόπηση της MRB -Τα ποσοστά των κομμάτων

Με διαφορά 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star.
Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΚΚΕ 5,9%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

ΑΝΕΛ 1,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%

ΠΟΤΑΜΙ 1 %

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%

ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3,6%

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας», το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ;

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ;

Στο ερώτημα «ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους», το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ;

Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΓΙΑ ΤΟ STAR: Στις 8,8 μονάδες η διαφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Κ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

  2. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και δεν αποκλείεται να είναι και αξιωματική αντιπολίτευση. Και εκεί θα πέσει πολύ κλάμα.

  3. Συστατικά: 2 μερίδες μπούτι γλάρου Μεσογείου,μισό κιλό ρύζι Βενεζουέλας,1 ματσάκι σέλινο εκ Πρώην Μακεδονικής Δημοκρατίας,2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες όπως οι συντάξεις,κόκκινο Πιπέρι εξ Ανατολών,καρυκεύματα εκ Κίνας,2 κύβους Knor από Βούβαλο ,ψήσιμο στους 180 βαθμούς σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και στο 24% πασπάλισμα τριμμένο κόλιανδρο,το σερβίρισμα πάντα σε κάλυκες Καλάσνικοφ…Καλή Όρεξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ