Εξαιρούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών Ρόδου και Κω από το σχετικό νομοσχέδιο με πρόταση του Ηλία Καματερού

6
809

Εξαιρούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών Ρόδου και Κω από το σχετικό νομοσχέδιο μετά από πρόταση στη Βουλή του Ηλία Καματερού.

Μιλώντας σήμερα σαν εισηγητής από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Ν/Σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις», ζήτησε από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη μετά από συνεννόηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, να εξαιρεθούν από το Ν/Σ οι μόνες δημοτικές επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών που λειτουργούν σε όλη την χώρα στην Ρόδο και Κω, την οποία και αποδέχτηκε αμέσως ο Υπουργός, καταθέτοντας σχετική νομοτεχνική βελτίωση.

Η εξαίρεση αυτή έχει μεγάλη σημασία για την συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους σε αυτές, αφού αν συμπεριληφθούν στον ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν τα προβλήματα είτε των προσλήψεων που πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, είτε των προμηθειών που υποχρεούνται να κάνουν με δημόσιο διαγωνισμό.

Ζήτησε επίσης από τον Υπουργό την ειδική πρόβλεψη για μικρά νησιά ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης του έργου των αστικών μεταφορών στους Δήμους.

Σημαντική ήταν ακόμα η παρέμβαση του βουλευτή που πρότεινε στον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία στην Ε.Ε. ώστε οι θαλάσσιες μεταφορές να χαρακτηριστούν σαν ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος) για να μπορεί ο Υπουργός να καθορίζει ανώτατες τιμές όπως γίνεται στις αστικές συγκοινωνίες.

Αν αυτό επιτευχθεί Θα δώσει την δυνατότητα παρέμβασης του Δημοσίου στις τιμές και τα δρομολόγια στην ακτοπλοΐα και κατά επέκταση την πλήρη ανάπτυξη της εφαρμογής του ΜΙ (Μεταφορικού Ισοδύναμου), που διαφορετικά θα στηρίζεται μόνο στα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

  2. Τσίπρας: Για λαθρομετανάστες και «γκέι» μίλησε στην Νέα Υόρκη 1

    Πραγματικό ρεσιτάλ εθνομηδενισμού και κοσμοπολιτισμού έδωσε ο Τσίπρας, εμφανιζόμενος το βράδυ της Δευτέρας στην Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα α) βγαίνει από τα προγράμματα της λιτότητας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους, β) εδραιώνει τα δικαιώματα της ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, ενδυναμώνει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, προστατεύει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, γ) διαχειρίζεται πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, δ) επιλύει διεθνείς διαφορές, όπως είναι το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ».
    Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το παραλήρημα ανθελληνισμού και παραποίησης της πραγματικότητας του Τσίπρα;

  3. Τσίπρας: Για λαθρομετανάστες και «γκέι» μίλησε στην Νέα Υόρκη 2

    α) Βγήκε πρωθυπουργός με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια κι αυτός έφερε ένα τρίτο χειρότερο, εγκλωβίζοντας ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό στον μνημονιακό εφιάλτη.

    β) Σκοπεύει να μετατρέψει τον Ομοιογενή Λαό της Ελλάδος σε ετερογενή πληθυσμό και την Χώρα σε χώρο με την συνεχή νομιμοποίηση-μονιμοποίηση των λαθρομεταναστών, ενώ ουσιαστικά καθιστά την «LGBT κοινότητα» ως αρμόδιο ρυθμιστή των ηθών της κοινωνίας μας.

    γ) Παίζοντας το παιχνίδι της Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων, δέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών

    δ) Έρμαιο στα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ και ταυτιζόμενος επί της ουσία με τις επιδιώξεις των σκοπιανών, παραχωρεί το Ιερό Όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σφετεριστές της.

  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΕΙΛΕ… ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ» ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ… ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥ «ΘΥΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ!

    στην πόλη της Καλαμάτας βρέθηκαν δύο υπουργοί (οι Χαρίτσης και Κατρούγκαλος), ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης (ο εξουσιαστής πατήρ του «αντιεξουσιαστή»…) και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , για να στείλουν… «κοινό μήνυμα κατά του φασισμού και της βίας από ακροδεξιούς».Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, αφορίστηκε η «φασιστική βία» (αλλά όχι και η κομμουνιστική, που παρ’ ολίγον να στείλει στον άλλο κόσμο την 19χρονη Μαρία στο Αγρίνιο…), υμνήθηκε η… Αστυνομία (οι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» του όχι μακρινού παρελθόντος) κι έγινε έκκληση προς όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να είναι ενωμένοι έναντι της «φασιστικής βίας» (και να κάνουν τα στραβά μάτια στην κομμουνιστική – καμμία παλιοκουφάλα του «τόξου» δεν έβγαλε άχνα για τη δολοφονική επίθεση του Αγρινίου).Φυσικά, από την συνέντευξη τύπου – καταγγελία της «δολοφονικής» (όπως χαρακτηρίστηκε από τους παρισταμένους) επίθεσης, δεν έλλειψε και το… θύμα της, σώο, αβλαβές και… ατσαλάκωτο!Και εις άλλα με υγεία!

  5. https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=4hvs1TqJrgA
    «Μεγάλες στιγμές» θα ζήσει για ακόμη μια φορά το αγαπημένο παιδί των τοκογλύφων, ο Τσίπρας, καθώς απόψε θα ξανασυναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τραμπ.
    Ιδού η ξεφτίλα και το κατάντημα της αριστεράς: Αυτοί που κάποτε ούρλιαζαν «φονιάδες των Λαών αμερικάνοι» είναι πια οι καλύτεροι και πιο πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων τους.
    Αλέξη, απόψε κάνεις… Τραμπ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ