Ηλίας Καματερός: «Ο τουρισμός δεν είναι προϊόν είναι παιδεία»

3
521

Ηλίας Καματερός: «Ο τουρισμός δεν είναι προϊόν είναι παιδεία».

Σε Ημερίδα για τον τουρισμό με βάση το θεματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 που διοργάνωσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 5 Οκτωβρίου 2018 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο προϊόν, είναι πάνω από όλα παιδεία και είναι καθήκον των εθνικών οργανισμών και των κυβερνήσεων να το προστατεύουν.

Αναφερόμενος στην έννοια του περιηγητικού τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο περιηγητικός τουρισμός, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα μυαλά μας, να περιορίσουμε και να χτυπήσουμε τους εθνικισμούς που καλλιεργούνται από αυτούς, που είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και θεωρούν ότι είναι ανώτεροι απ’ όλους τους άλλους που είναι διαφορετικοί».

Ως καθαρά οικονομική εκμετάλλευση χαρακτήρισε ο Ηλίας Καματερός την παγκόσμια τάση του συστήματος του All inclusive καθώς, οι «διακινητές» τουρισμού, εφευρίσκουν κάθε τόσο καινούργιους τρόπους να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, να μην ωφελείται η χώρα και ο τουρίστας που την επισκέπτεται να κλείνεται μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο και να περνά τις μέρες των διακοπών του στην απομόνωση των ξενοδοχείων, χωρίς να βιώνει τον πραγματικό κόσμο της χώρας που τον φιλοξενεί.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιηγητικό Τουρισμό εννοεί ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος τους ΛΑΘΡΟ που μας κουβάλησαν με την κυρά ΤΑΣΙΑ...

    Είναι στην ιδεολογία τους τα ανοιχτά σύνορα, η φορολόγηση των μικρομεσαίων και η εξάρτηση των φτωχοποιημένων Ελλήνων από επιδόματα ψίχουλα της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ παχύδερμα, ψεύτες, λαϊκιστές, καταστρέψατε με τους τεμπελχανάδες που μας κυβερνούν την Ελλάδα.

    • ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΓΙΑ ΣΟΥ ΧΟΥΝΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ