ΤΕ ΚΚΕ ΒΣΔ: Για το περιεχόμενο της ΣΤ του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Ν. Σαντορινιού

2
312

Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ

Για το περιεχόμενο της Σ.Τ. του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Ν. Σαντορινιού

Κατά τον Υφυπουργό Ν Σαντορινιό στη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε ΜΜΕ της Κω για το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, ο υποκατώτος μισθός καταργήθηκε, και οι συντάξεις δεν πρόκειται να υποστούν άλλη μία περικοπή, και με το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου οι νησιώτες ταξιδεύουν ή μεταφέρουν εμπορεύματα σχεδόν πανευτυχής. …

Έλεος!

Ο κ. Σαντορινιός προσπαθεί να πείσει ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί που συνεχίζει να υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησής του, είναι πολιτική κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή..

Οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, κυρίως για τους νέους

Μόνο από τα τελευταία στοιχεία ΕΦΚΑ προκύπτει παραπέρα μείωση του μέσου μισθού σε ποσοστό 1,53% τον περασμένο Μάιο που προστίθεται στις προηγούμενες μειώσεις στο εργατικό εισόδημα, ενώ τουλάχιστον 3 στους 10 μισθωτούς εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Τη δυσκολότερη σαιζόν βίωσαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού που οι αυξήσεις κερδών για τους μεγαλοεπιχερηματίες έσπασαν όλα τα κοντέρ φέτος.

Η κλαδική σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που πανηγυρίζουν για την επεκτασιμότητα της θα εφαρμοστεί σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν κιόλας απολυθεί μετά τις 4 Οκτώβρη, ενώ ο έλεγχος για την εφαρμογή σε όσους αντέχουν να δουλεύουν ακόμη εναπόκειται στον ένα και μοναδικό υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας στο Βόρειο Συγκρότημα!

Η κατάσταση για τους συνταξιούχους είναι δραματική!

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι νέες αιματηρές περικοπές στις συντάξεις και η αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους, μόνο για την τετραετία 2016 – 2019, ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ. Οι περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, ανέρχονται στα 6,016 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες εισφορές στα 2,218 δισ. ευρώ. Ενώ οι συνολικές απώλειες των δικαιούχων του ΕΚΑΣ για την τετραετία 2016 – 2019 φτάνουν τα 2,393 δισ. ευρώ

Όσο για το μεταφορικό ισοδύναμο που προβάλλεται ως παροχή, μπορεί να δοθεί μόνο σε αυτούς που ταξιδεύουν χωρίς να καλύπτει το σύνολο του κόστους μεταφοράς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εννοηθεί ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που βαραίνει το σύνολο των νησιωτών.

Η ολιγόμηνη παράταση μόνο για τα 5 νησιά που έχουν hot-spot αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την Ευρωενωσιακή πολιτική που θεωρεί τους ψηλούς συντελεστές ΦΠΑ μέρος των μεταρρυθμίσεων.

Πολιτική που πηγαίνει κόντρα στις ανάγκες και διεκδικήσεις των κατοίκων για μείωση του ΦΠΑ λόγω της πανάκριβης ζωής και όλων των επιβαρύνσεων όπως οι τσουχτερές τιμές των καυσίμων λόγω των τεράστιων φόρων και της μεγάλης κερδοφορίας των ομίλων της Ενέργειας

Πάλι δικά τους στοιχεία (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν πως η δημοσιονομική προσαρμογή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πείραξε την αντιλαϊκή κληρονομιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά τη διεύρυνε επεκτείνοντας τη στο διηνεκές!

Η φοροληστεία απέναντι στα λαϊκά στρώματα μονιμοποιείται, με επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών, με τη μείωση του αφορολόγητου, με τον ΕΝΦΙΑ, με τις απαγορευτικές του πετρελαίου που θα αναγκάσει χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν παγωμένα και το φετινό χειμώνα. .

Το ΚΚΕ καλεί τους νησιώτες να βάλουν σε πρώτο πλάνο τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Κριτήριο δεν μπορεί να είναι ούτε τι άλλο θα χάσουν, ούτε από πού θα το χάσει. Αν θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με τα ψίχουλα που θα περισσέψουν από το μεγάλο φαγοπότι των εκμεταλλευτών τους.

Να διεκδικήσουν με δυνατό ΚΚΕ που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των εργατικών, λαϊκών και νεανικών αγώνων αναπλήρωση όσων έχασαν τα προηγούμενα χρόνια και όσων δικαιούνται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

24/10/18

Η Τ.Ε. Βορ. Συγκρ/τος Δωδ/σου του ΚΚΕ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠO THN ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη χτεσινή ομιλία του στη συγκέντρωση ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης. Σας αποστέλλουμε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας:

“Η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα σχέδια της εγχώριας αστικής τάξης, έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί εφησυχάζει το λαό, πότε με τις δήθεν “στρατηγικές σχέσεις” της χώρας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που δήθεν αποτελούν “ασπίδα” και πότε εφευρίσκοντας προσχήματα περί καλυτέρευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν και μέρα παρά μέρα διαψεύδεται από τις διαρκείς απειλές Ερντογάν για τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και της Κύπρου.

Και μιας και μιλάμε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής: Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης και της ΑΟΖ, στη βάση της εφαρμογής του δικαίου της θάλασσας, που προβλέπει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Κι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι τέτοια σοβαρά θέματα τίθενται με επικοινωνιακό τρόπο, στο πόδι, κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής παράδοσης- παραλαβής.

Τα θέματα αυτά που έχουν διεθνείς διαστάσεις κι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο απειλών και αντιπαραθέσεων, απαιτούν μεγάλη προσοχή, πορεία απεμπλοκής από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που αξιοποιούν αυτά τα ζητήματα, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά.

Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς και είναι σήμερα όμηρος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και δεν μπορεί να εγγυηθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα.”

ΑΘΗΝΑ 24/10/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ ΖΗΤΑΓΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ Κ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ?ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Κ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΛΕΝΙΝ ΔΗΛ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΤΖΑΜΠΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ