ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Μεταφορικό Ισοδύναμο, μία πραγματική νησιωτική πολιτική

22
638

Μεταφορικό Ισοδύναμο, μία πραγματική νησιωτική πολιτική

Με την υλοποίηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός πάγιου αιτήματος των νησιωτών, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, οι γιατροί και εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά, καθώς και οι νησιωτικές επιχειρήσεις δικαιούνται πλέον φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων από και προς τη νησιωτική χώρα.
Κάθε νησιώτης μπορεί να αποκτήσει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), τον οποίο επιδεικνύει στον τουριστικό πράκτορα κατά την έκδοση του εισιτηρίου του.
Ο ταξιδιώτης πληρώνει το κανονικό ποσό του εισιτηρίου και στο τέλος του μήνα κατατίθεται σε λογαριασμό τράπεζας που έχει δοθεί κατά την έκδοση του Μ.Α.Ν. το επιστρεφόμενο ποσό, το οποίο είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.
Ενδεικτικά, το κόστος μετάβασης από Κω σε Πειραιά από 54,50 € γίνεται 34,22 € (ποσό επιστροφής 20,28€).
Το κόστος εισιτηρίου μετάβασης από Κω σε Πειραιά για φοιτητή από 27,25 € γίνεται 6,97 € (ποσό επιστροφής 20,28 €).
Διευκρινίζεται ότι η μείωση του εισιτηρίου λόγω χρήσης του Μ.Α.Ν. αφορά και ειδικές κατηγορίες ατόμων όπως πολύτεκνους και Α.Μ.Ε.Α. οι οποίοι λαμβάνουν επιστροφή στο ήδη μειωμένο εισιτήριο, δηλαδή λαμβάνουν έκπτωση και λόγω ειδικής κατηγορίας και λόγω νησιωτικότητας, ενώ πολύ σύντομα η επιδότηση δε θα αφορά μόνο εισιτήρια τρίτης θέσης αλλά και εισιτήριο με καμπίνα.
Το ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τους νησιώτες και εφαρμόζει πραγματικές νησιωτικές πολιτικές το κρίνουν καθημερινά οι νησιώτες και ο ελληνικός λαός.
Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μου το έλεγε ο αδερφός μου και δε το ήξερα. Αυτό μάλιστα είναι καλή ενέργεια για μας τους νησιώτες

    • Ταξίδεψα για Πειραιά και γύρισα Κω με τη γυναίκα μου και στο τέλος του μήνα είδα στο λογαριασμό μου 80 ευρουλάκια. Δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι ήταν ψέματα αλλά τελικά ισχύει

    • Πιστεύεις ότι θα εφαρμοστεί στα προϊόντα και τα καύσιμα;
      Στο τιμολόγιο της μεταφορικής πρέπει να γράφεται το Μ.Α.Ν. του εμπόρου. Αυτό το 20ρικο ή ότι άλλο ποσό κατά ποσοστό, θα αφαιρεθεί από την τελική τιμή του προϊόντος;.
      Μάλλον νιέτ φίλοι.

  2. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

  3. Χαχαχαχα….. Έχουν στραγγίξει το σύμπαν από τους φόρους, θα πάει ο ΦΠΑ 24% και δίνουν ψίχουλα αν και
    όταν ταξιδέψεις . Κανονικοί απατεώνες αυτοί όπως και οι προηγούμενοι και οι επόμενοι που περιμένουν να
    κάτσουν στο σβέρκο μας!!!

  4. Τι λετε βρε ζωα;Να παω Αθηνα να κερδισω 20 ευρω;Αν δεν παω;Που ειναι το ισοδυναμο;Τα πληρωνουμε πανακριβα ολα και προσπαθητε με ιστοριες για αγριους να δωσε να σας γυρισω και παραμυθια.Χαμηλωστε τα εισητηρια λοιπον.Αν ειναι αναγκη να παμε Αθηνα παμε με αεροπλανο εκειμδεν εχει ισοδυναμο.Να παω βολτα με το καραβι να μου γυρισει ο Συριζα το 20αρικο.Θα ελεγα που να το βαλετε αλλα θα με κοψουν.Οσο και να το καθυστερητε εκλογες θα γινουν…θα δητε τι θα παρετε.

    • Πραγγματικα ειναι να απορει κανεις με μερικα σχολια. Οι ανθρωποι αυτοι ειναι τοσο βλακες ‘η κανουν τους βλακες ;;;;!! Π.χ. αυτος τι λεει;;;Ποιος του ειπε οτι επειδη η κυβερνηση μειωνει το κοστος του εισιτηριου ΑΥΤΟΣ πρεπει να παει Αθηνα ;;;;;; Ειναι τοσο βλημα;;;; Θελει να μειωσει την σημασια του μετρου και κυριως ψαχνει κατι για να…βρισει τον Συριζα και επειδη δεν βρισκει λεει…»εγω παω με …..αεροπλανο στην Αθηνα!!!».Που ειναι το «ισοδυναμο»;;;;; ΥΓ. Συμβουλη στην κυβερνηση : ΜΕΙΩΣΤΕ τις συνταξεις.!!! Ο ηλιθιος του προηγουμενου σχολιου ……ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ !!!

  5. Βασικα παιδια οσοι δνε το εχετε καταλαβει ολα ειναι υπεροχα στη χωρα.Ο κοσμος βγαινει στους δρομους και τρεχει να αγγαλιασει τους βουλευτες…..τι αλλο θα ακουσουμε.Πανηγυριστε δεν θα κοψει του χρονου τις συνταξεις των παλιων…στουςε καινουργιους τις εκοψε,γιατι λεει επεισε τους Ευρωπαιους οτι θα πεθανουν συντομα.Τετοια επιτυχια μιλαμε.Αυξησε το ΦΠΑ ,εχουμε το ακριβωτερο πετραιλεο αλλα ομως θα δωσει ισοδυναμο σε οσους πανε με πλοιο στην Αθηνα και κανουν τα χαρτια τους.

  6. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΕΦΑΓΕΣ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Κ ΣΤΗ ΦΑΠΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  7. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΕΩΣ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕ ΣΑΣ ΨΕΜΑΤΑ?

  8. Ειδε κανεις διαφορα στις τιμες των προιοντων? Το θεμα εινα οτι ειναι ενα ωραιο τρικ για την ανοδο του φπα που ερχεται.Εως τωρα δεν υπαρχει καμια διαφορα στις τιμες των προιοντων ,μονο καποιες επιστροφες στα μεμονωμενα εισητηρια ταξιδιωτων.Αλλωστε ποσοι ταξιδευουν πολυ συχνα με πλοιο ? Εαν ανεβει ο φπα τι εχει να γινει?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ