Απαντήσεις για Φ.Π.Α., Μεταφορικό Ισοδύναμο, NOVARTIS, Λιμάνι Κω κ.α. από Ηλία Καματερό

7
372

Απαντήσεις για Φ.Π.Α., Μεταφορικό Ισοδύναμο, NOVARTIS, Λιμάνι Κω κ.α. από Ηλία Καματερό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (07/01) ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στον δημοσιογράφο κ. Παύλο Πάτση στον ραδιοφωνικό σταθμό city 93, απάντησε σε πολλά ερωτήματα που αφορούν στην επικαιρότητα τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Πιο συγκεκριμένα και περιληπτικά:

  1. Για τον Φ.Π.Α. στα 5 νησιά του μεταναστευτικού, είπε πως αν δεν συνδέαμε τους μειωμένους συντελεστές με το προσφυγικό, θα καταργούνταν. Έτσι, κερδίζουμε χρόνο και κρατάμε ζωντανό το θέμα των μειωμένων συντελεστών, ώστε να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε σε όλα τα νησιά. Όμως πρέπει να εξορθολογιστεί και να δούμε τις στρεβλώσεις γιατί το όφελος δεν φτάνει στους καταναλωτές. Δεν εξηγείται το φαινόμενο π.χ. να είναι πιο αυξημένες οι τιμές σε νησιά με χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. όπως είναι η Κως ακόμα και σε σχέση με νησιά που έχουν αυξημένο Φ.Π.Α. όπως η Ρόδος και η Κάλυμνος.

  2. Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Από 01/01/2019 εφαρμόζεται σε όλα τα νησιά για πρώτη φορά. Το όφελος τόσο στα εισιτήρια, όσο και στα μεταφορικά φτάνει και πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και το 50%.

Από τώρα επίσης ξεκινά το Μ.Ι. στα καύσιμα πιλοτικά σε 33 νησιά και από τον Ιούλιο 2019 σε όλα τα νησιά. Έτσι η τιμή των καυσίμων σε όλα τα νησιά δεν θα ξεπερνά την μέση τιμή της Αττικής, παρά μόνο 10 με 15 λεπτά το λίτρο.

  1. Για την NOVARTIS.

Κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι υπήρχε σκάνδαλο που ζημίωσε τη χώρα μας 85 δισ. Κάποιοι τα πήρανε. Το ποιοι θα το βρει η δικαιοσύνη. Αυτά και άλλα μας έφεραν στην κρίση για αυτό αλλάζουμε πολιτική και σιγά-σιγά αλλά σταθερά βελτιώνεται η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών. Όμως πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα και χρειάζεται χρόνος. Αρκεί να μην γυρίσουμε πίσω

  1. Για το λιμάνι της Κω.

Αποδόμησε με επιχειρήματα τους μύθους που καλλιεργούνται από κάποιους με πολιτικές σκοπιμότητες ότι η αποκατάσταση του λιμανιού καθυστερεί, και ότι αν το είχε αναλάβει ο Δήμος θα είχε τελειώσει.

Επέρριψε μάλιστα ευθύνες και καταλόγισε σκοπιμότητες στο Λιμενικό Ταμείο Κω που ενώ ήξερε ότι δεν θα γίνονταν εργασίες το περασμένο καλοκαίρι στο λιμάνι, δεν έκανε καμία προσωρινή παρέμβαση για την λειτουργία του μέχρι την έναρξη του έργου, κάτι το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Φεβρουάριο 2018.

Και τώρα είπε, ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει σε συσκέψεις ρωτώντας όλους τους φορείς, καταστήματα, ημερόπλοια, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις αυτό το καλοκαίρι, εκτός αν ο Δήμος θέλει να κλείσει το εσωτερικό λιμάνι και να γίνονται έργα μέσα στη σεζόν.

Στο εξωτερικό λιμάνι, έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σταδιακά. Όταν ο κος Πάτσης μετέφερε την πληροφορία στον βουλευτή ότι ο κος Δήμαρχος του εξέφρασε την πρόθεση να παρέμβει προσωρινά στο εσωτερικό λιμάνι, ο βουλευτής απάντησε: «Επιτέλους το κατάλαβε. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι«.

Ο βουλευτής απάντησε ακόμα σε αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα όπως για τις πέργκολες στην Κάλυμνο, στη Νίσυρο, στη Λέρο, και για την διαγραφή των προστίμων (υπό προϋποθέσεις), για τις παραλίες, για την τουριστική ανάπτυξη, για τις εκλογές κ.α.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, ΤΟ ΜΌΝΟ ΈΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΉΣΕΙΣ πριν πας στην ανυποληψία είναι το ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΜΌΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ...

      Προλαβαίνεις να ζωγραφίσεις σε μουσαμά το λιμάνι που θα τελείωνες πέρυσι και να φέρεις τον ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΈΞΗ για εγκαίνια όπως έκανε στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης… Έσκυψε να δει και το τρένο που θα έρθει το 2222… Στον αγύριστο γιαλατζί φασιστοαριστεροί ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, ξανά στην απαξίωση ανθρωπάκια των 150 σταυρών που μας το παίζετε και βουλευτάδες…

    • Novartis πάπαλα σκάνδαλο, ξέχασες γιαλατζί φασιστοαριστερέ να μας πεις για τον ΠΕΤΣΊΤΗ σύμβουλο του ΠΑΠΑ...

      Δεν υπάρχουν ΛΑΜΟΓΙΑ στον ΣφΥΡΙΖΑ;;; Τι έχεις να πεις για το κομματικό στέλεχος, συμμαθητής, σύμβουλος του Παπά-ΤΣΙΠρΑ που από σερβιτόρος πιτσαρίας με εισόδημα 4.800 ευρώ τον χρόνο κατάφερε σαν εκπρόσωπος-απεσταλμένος του Μαξίμου να εισπράττει 320.000 χιλιάδες πουλώντας κομματική προστασία στην ELFE του Λαυρεντιάδη, στα ΕΛΠΕ και σε άλλους και να φεσώνει με εκατομμύρια την ΔΕΗ… Όλοι μαζί τα τρώτε λιμασμένοι φασιστοαριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ…

  1. Ηλία όσοι ψηφίσουν την παράδοση της Μακεδονίας ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ! ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ!

  2. ΚΑΤΑΛΥΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Κ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΛΑΤΕ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Κ ΩΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΔΩΣΑΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΟΛΕΨΑΤΕ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΓΔΕΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΜΙΣΕΙ Κ ΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ Κ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ